KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Mert; Bingöl kazanacak, 'gurbet' türkü sözü kalacak

Projelerine değinen ve Hesarek Kayak Merkezi Projesi üzerinde duran Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, Bingöl'ün istihdam potansiyelini artıracağını belirterek; 'Böylelikle hem turizm açısından hem de istihdam açısından Bingöl kazanacak. İstiyorum ki, gençlerimiz gurbeti sadece türkülerdeki bir söz olarak bilsin. Bingöllü analar, gurbetteki evlatlarının yolunu gözlemesin' dedi.

Mert; Bingöl kazanacak, ‘gurbet` türkü sözü kalacak
05 MAYIS 2023 CUMA 21:15
11
3156
0
AA aa

Bağımsız aday Fesih Zeki Mert, Bingöl'de halkın hayatına dokunacak onlarca projesi bulunduğunu, projelerin bazılarını kendi öz kaynaklarıyla yapacağını, seçilmesi halinde projelerini hayata geçireceğini belirtti.

“Gençlerin gurbete gidişini engellemeliyiz”

Projeleri için mali ve beşerî potansiyelin hazır olduğunu söyleyen ve Bingöl'de vatandaşların ortak sorununun işsizlik olduğunu belirten Mert; “Maalesef işsizlik sorunu kronikleşmiş, insanımızda bir travma sebebine dönüşmüş. Gençlerimizin işsizlik nedeniyle doğduğu büyüdüğü memleketlerini bırakıp gurbete gitmelerini engellemeliyiz. Bu konuda çözümü biliyoruz, projelerimiz hazır. Halkımızın yetki vermesi yeterli olacak” dedi.

“Hesarek projesi ile Bingöl cazibe merkezi olacak”

Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Mert: ‘'

En fazla önem verdiği projelerinden biri olan ‘Hesarek Kayak Merkezi' için ciddi bir çalışma yürüttüğünü ve bur projesini hayata geçirmesiyle Bingöl'ün hem kış hem de yaz turizminde yeni bir noktaya taşınacağını kaydeden Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Mert; “Kayak merkezine yatırım yapılarak daha güvenli ve konforlu hale getirilerek turistlerin ilgisi çekilecek. Yeni proje ile kayak merkezini yazın da turizme açık hale getireceğiz. Yapacağımız proje içinde Avm, lunapark, seyir teras restorant, düğün salonları, kiralanabilir havuzlu villalar, aqua park, profesyonel futbol ve basketbol sahaları, helikopter pisti, açık otopark, teleferik ve birçok sosyal tesis yer alacak. Bingöl'ü yatırımcılar için cazibe merkezi haline getireceğim. Böylelikle hem turizm açısından hem de istihdam açısından Bingöl kazanacak Bingöllü kazanacak.”

Gençleri şehirde tutmanın yolunun şehre yeni istihdam alanları kazandırmaktan geçtiğine işaret eden Mert, “Bingöl yatırımın, sanayinin ve üretimin merkezi, bölgesinin kalkınmada öncüsü olabilir. Doğru projeler ve Bingöllülerle birlikte atılacak her adım, şehrimize kazanç olarak geri dönecektir” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın