KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Mert; Bingöl kazanacak, 'gurbet' türkü sözü kalacak

Projelerine değinen ve Hesarek Kayak Merkezi Projesi üzerinde duran Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, Bingöl'ün istihdam potansiyelini artıracağını belirterek; 'Böylelikle hem turizm açısından hem de istihdam açısından Bingöl kazanacak. İstiyorum ki, gençlerimiz gurbeti sadece türkülerdeki bir söz olarak bilsin. Bingöllü analar, gurbetteki evlatlarının yolunu gözlemesin' dedi.

Mert; Bingöl kazanacak, ‘gurbet` türkü sözü kalacak
05 MAYIS 2023 CUMA 21:15
11
3163
0
AA aa

Bağımsız aday Fesih Zeki Mert, Bingöl'de halkın hayatına dokunacak onlarca projesi bulunduğunu, projelerin bazılarını kendi öz kaynaklarıyla yapacağını, seçilmesi halinde projelerini hayata geçireceğini belirtti.

“Gençlerin gurbete gidişini engellemeliyiz”

Projeleri için mali ve beşerî potansiyelin hazır olduğunu söyleyen ve Bingöl'de vatandaşların ortak sorununun işsizlik olduğunu belirten Mert; “Maalesef işsizlik sorunu kronikleşmiş, insanımızda bir travma sebebine dönüşmüş. Gençlerimizin işsizlik nedeniyle doğduğu büyüdüğü memleketlerini bırakıp gurbete gitmelerini engellemeliyiz. Bu konuda çözümü biliyoruz, projelerimiz hazır. Halkımızın yetki vermesi yeterli olacak” dedi.

“Hesarek projesi ile Bingöl cazibe merkezi olacak”

Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Mert: ‘'

En fazla önem verdiği projelerinden biri olan ‘Hesarek Kayak Merkezi' için ciddi bir çalışma yürüttüğünü ve bur projesini hayata geçirmesiyle Bingöl'ün hem kış hem de yaz turizminde yeni bir noktaya taşınacağını kaydeden Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Mert; “Kayak merkezine yatırım yapılarak daha güvenli ve konforlu hale getirilerek turistlerin ilgisi çekilecek. Yeni proje ile kayak merkezini yazın da turizme açık hale getireceğiz. Yapacağımız proje içinde Avm, lunapark, seyir teras restorant, düğün salonları, kiralanabilir havuzlu villalar, aqua park, profesyonel futbol ve basketbol sahaları, helikopter pisti, açık otopark, teleferik ve birçok sosyal tesis yer alacak. Bingöl'ü yatırımcılar için cazibe merkezi haline getireceğim. Böylelikle hem turizm açısından hem de istihdam açısından Bingöl kazanacak Bingöllü kazanacak.”

Gençleri şehirde tutmanın yolunun şehre yeni istihdam alanları kazandırmaktan geçtiğine işaret eden Mert, “Bingöl yatırımın, sanayinin ve üretimin merkezi, bölgesinin kalkınmada öncüsü olabilir. Doğru projeler ve Bingöllülerle birlikte atılacak her adım, şehrimize kazanç olarak geri dönecektir” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın