KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2025 Cuma
°C

Mescid-i aksa için pedal çevirdiler

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla 'Kudüs İçin Yola çık' sloganıyla bisiklet turu gerçekleştirdi.

Mescid-i aksa için pedal çevirdiler
01 AĞUSTOS 2017 SALI 23:49
0
1850
0
AA aa

Bingöl Polis evi önünde başlayan Bisiklet turu, Dörtyol saat kulesi önünde sona erdi. Çeşitli sloganlar eşliğinde saat kulesi önüne doğru ilerleyen kalabalığa, çevredekilerde eşlik etti.

HÜDA PAR Gençlik Kolları İl Başkanı Fuat Sönmez, bisiklet turu sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'in insanların en kutsal hakkı olan ibadet özgürlüğünü engellediğini söyledi.

“Kudüs, ümmetin kalbidir”

Kudüs'ün ümmetin kalbi olduğunu belirten sönmez, “İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitne ve terörün içinde olan işgalci İsrail'in, son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli daha da arttırdığı aşikârdır. Ezanın yasaklanması; sokak ortasında, evlerinin önünde, mescit avlularında Filistinli Müslümanların şehit edilmesi, 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'da cumaya izin verilmemesi İsrail zulmünün giderek artan alçaklığına birkaç örnektir. İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs'ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. Kudüs'ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Şunu net olarak anlamak gerekir ki, Kudüs meselesi, sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imani bir sorumluluktur. Kudüs, ümmetin kalbidir. Bingöl, Bağdat, Halep, şam, Kabil, İslamabad, tüm İslam şehirleri bu bedenin birer uzvudur. Hadisi- şerifin diliyle birinin acısı ve sevinci bir diğerinindir” dedi.

“Gün, Mescid-i Aksâ'yı yalnız bırakmama günüdür”

Gençlik Kolları Başkanı Sönmez konuşmasının devamında, “Bunu halkımız ve tüm dünya bilsin ki ümmet coğrafyasında akan kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında İsrail doğrudan ya da dolaylı olarak vardır. İsrail sadece Müslümanlar için değil insanlık için bir bela ve bitmek bilmeyen bir zulüm kaynağıdır. Öyleyse gün, Kudüs için bir şeyler yapma, Mescid-i Aksâ'yı yalnız bırakmama günüdür. Gelin, hep birlikte sesimizi yükseltelim, bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksâ'ya sahip çıkalım! Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail'le olan ilişkilerini kesmelidirler. Ve ayrıca İsrail Büyükelçilikleri kapatılmalı ve hepsi derhal def edilmelidir.” Diye konuştu.

Mescid-i Aksâ için toplanan grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın