KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Mescid-i Aksa saldırılarına tepki!

Terörist işgal rejiminin, Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına, Bingöl'de düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Mescid-i Aksa saldırılarına tepki!
23 MAYIS 2021 PAZAR 15:38
6
2381
9
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı öncülüğünde, cuma namazı çıkışı  Ulu Camii önünde basın açıklaması yapıldı ve şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ramazan ayının son günlerinde başlayıp dün geceye kadar devam eden İsrailin saldırıları lanetlenirken bu saldırılar karşısında izzetlice direnen hamas ve filistinli mücahitler tebrik edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan  Vahit Eser şunları söyledi; ''

Siyonist çetenin Gazze'ye yönelik barbar saldırıları ikinci haftasına girdi. Siyonistler cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan, hastanelere çıkan yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombalamaktadır. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenlemektedir. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermemektedir.

Şu ana kadar Gazze'de 65'i çocuk, 230 kardeşimiz şehit olurken, 1570  de yaralı vardır. Batı Şeria'da ise 4'ü çocuk toplam 25 şehit olurken, 6 bin 309 kardeşimiz yaralandı. Birleşmiş Milletler 'in son açıklamasında Gazze'ye yönelik saldırılar neticesinde en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur. Bu vahşete dur demek, bütün dünyanın insanlık borcudur.

Şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyoruz. Gazze'de, Kudüs'te, Aksa'da, Siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak uzaklarında olsak da ruhumuz ve kalbimizle onların yanındayız. Kudüs davası bizim davamız, acıları bizim acımız, sevinçleri de bizim sevincimizdir. Tüm dünya da Siyonist rejim de bunu böyle bilsin.

Siyonistlerin bu vahşetini lanetliyoruz. Sözün bittiği noktadayız. Biz burada konuşurken Siyonistlerin saldırıları devam etmekte, şehit ve yaralı sayısı da an be an artmaktadır. Bu zulüm ve katliam durdurulmalıdır. Tarih şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlamaktadır. Onları işgal ettikleri Lübnan'dan, Gazze'den zelil bir şekilde çıkaran direniş olmuştur.  10 Mayısta Aksa'yı ve komşusu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin işgalini akim bırakan da direniş oldu. Onları o kutsal topraklardan silip atacak olan, yine direniş olacaktır.

Siyonistleri azgınlaştırarak pervasızlaştıran; işlediği cürümlerin onların yanına kar kalmasıdır. Eğer bu sefer de bu vahşet yanlarına kar kalırsa bunda sonra daha büyük katliamlara girişecek ve biz de izlemekle yetineceğiz.  Buna asla izin verilmemelidir. Allah Aziz'dir. İslam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edeceklerdir.

Büyük acı ve kayıplar yaşanmasına rağmen elhamdülillah kardeşlerimizin kahramanca direnişine şahit olmaktayız. Şehitlerin kanları, ümmeti gaflet uykusundan uyandırdı. Mescid-i Aksa davası tekrar Müslümanların gündemine girdi. Büyük kibir ve şımarıklıkla saldıran Siyonist çete tam bir şok içerisinde ne yapacağını bilemez durumdadır. Karşısında direnen kahramanların sabır ve fedakârlığı karşısında sersemleşmiş, ateşkes için arabulucuları devreye koymaya başlamıştır.

İki milyarlık İslam ümmetinin gözü önünde bu katliamların yapılması kabul edilemez. İzzet ve onur sahibi Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli, Aksa'nın izzet ve onuru için ayağa kalkmalı ve haykırmalıdır. İki devletli, farklı inançların mensuplarından oluşan plan ve projelerle ne Kudüs, ne Aksa özgür olmaz. Bu coğrafya da huzura kavuşmaz. Tarih buna şahitlik eden örneklerle doludur. Kudüs ve Aksa 1200 yıl boyunca Müslümanların hâkimiyetinde huzura kavuşmuş, farklı inanç ve ırklara mensup topluluklar barış içerisinde yaşamışlardır. Farklı yol ve yöntemlerin gündeme gelmesi direnişi manipüle etme ve Siyonistlerin cüretkarlıklarını artırmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Kudüs ve Filistin'e huzur ve güvenli ortamın oluşmasının tek yolu siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkmalarıdır. Ve bu çok uzak değildir.

Kısa vadede acil olarak bütün Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hassaten Türkiye, bu saldırıları sona erdirecek somut adımlar atmalıdır. Gazze'nin yaraları sarılmalı, abluka ve ambargo kaldırılmalı, Aksa ve Şeyh Cerrah mahallesindeki işgal durdurulmalıdır.

Orta ve uzun vadede ise Kudüs ve bütün Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşması için somut ve işleyen bir proje hayata geçirilmelidir.

Allah bizleri Özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin.  En kısa zamanda özgür Aksa'da hep birlikte namaz kılmayı nasip eylesin''

Basın açıklamasının ardından , Mücahit Çelik Hoca'nın kıldırdığı cenaze namazı ve akabinde okunan dua ile program son buldu.

Terörist işgal rejiminin, Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına, Bingöl'de düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösterildi. Basın açıklamasında Filistin direnişinin başarısı tebrik edildi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı öncülüğünde, cuma namazı çıkışı  Ulu Camii önünde basın açıklaması yapıldı ve şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ramazan ayının son günlerinde başlayıp dün geceye kadar devam eden İsrailin saldırıları lanetlenirken bu saldırılar karşısında izzetlice direnen hamas ve filistinli mücahitler tebrik edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan  Vahit Eser şunları söyledi; ''

Siyonist çetenin Gazze'ye yönelik barbar saldırıları ikinci haftasına girdi. Siyonistler cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan, hastanelere çıkan yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombalamaktadır. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenlemektedir. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermemektedir.

Şu ana kadar Gazze'de 65'i çocuk, 230 kardeşimiz şehit olurken, 1570  de yaralı vardır. Batı Şeria'da ise 4'ü çocuk toplam 25 şehit olurken, 6 bin 309 kardeşimiz yaralandı. Birleşmiş Milletler 'in son açıklamasında Gazze'ye yönelik saldırılar neticesinde en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur. Bu vahşete dur demek, bütün dünyanın insanlık borcudur.

Şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyoruz. Gazze'de, Kudüs'te, Aksa'da, Siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak uzaklarında olsak da ruhumuz ve kalbimizle onların yanındayız. Kudüs davası bizim davamız, acıları bizim acımız, sevinçleri de bizim sevincimizdir. Tüm dünya da Siyonist rejim de bunu böyle bilsin.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83307)
24 Mayıs 2021 Pazartesi 18:12
Yorumlara bakıyorumda çok haksızlık yapıyorsunuz. HUDA PAR. EGITIM BIR SEN, MEMUR SEN bunlar müslümanların imamesidir. Taş olursunuz. Dinden çıkarsınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83333)
25 Mayıs 2021 Salı 15:29
@Misafir Kullanıcı SEN KİM OLUYORSUNDA İNSANLARA BÖYLE DİNDEN ÇIKARSIN DİYORSUN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83304)
24 Mayıs 2021 Pazartesi 14:59
90 lı yıllarda ölüm fetvası veriyordunuz.Kendi insanlarınızı fetvalarla katlediyordunuz.Karşınızda yahudi olunca sadece nara atmakla yetiniyorsunuz.Zamanın hizbullahçıları sizin ne olduğunuzu Allah ta iyi biliyor,kullarıda.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83334)
25 Mayıs 2021 Salı 15:33
@Misafir Kullanıcı ve buna emnimki hüda par adım attı diye bir çok kalbi temiz siyasetle işi olmayan insan uzak durur filistin davhasından çünkü bunların ellerindeki kan kurumadı kurumazda gidip aldıkları onca mahsum insanın canı için ailelerinden helallik istesinler kul unutsada allah unutmaz şehit gaffar okan ölmedi benim kalbimde yaşar her zaman
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83286)
23 Mayıs 2021 Pazar 23:11
hüdapar iktidarla birlikte hareket ettiği müddetçe hiçbir eylemini samimi bulmuyorum.. üniversitede aldığınız üç beş kadro için .. süleymanların ziyaların kemiklerini sızlatıyorsunuz..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83285)
23 Mayıs 2021 Pazar 23:08
üçüncü kıblemiz 6. filo olduğu günden bugüne belimizi doğrultamadık.. amerika bizi bir bit kadar önemsemezken biz hergün her yerde müttefiğimiz zırvasını dillendiriyoruz..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83284)
23 Mayıs 2021 Pazar 23:05
arakanda müslümanlar hala kötü baskılar görüyor ama iktidar ve çin hükümeti iyi anlaştığı için siyaseten sessiz kalmanız doğrumu.. dün iktidat mavi marmara tavrını yahudilerden taraf kullanınca yine sessiz kalmıştınız.. filistini savunmak maliyetsiz ve popüler .. seneye film yine tekrar edecek.. yine unutacaksınız yine yahudi sevici olacaksınız yine ticareti artıracaksınız..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83283)
23 Mayıs 2021 Pazar 23:01
eski şarkılarınızda tağutun sarayı diye bir tabiriniz vardı.
soru-1 : bugün böyle bir saray sizin için var mıdır ?
soru-2: siyasetin kirli birşey olduğunu idda ediyordunuz bugün ne düşünüyorsunuz ?
soru-3: şeriat hayaliniz devam ediyor mu ?
cevabınız evetse bunu siyasi olarak mı gerçekleştireceksiniz. şimdiden teşekkürler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83282)
23 Mayıs 2021 Pazar 22:56
'abdulsellam haykırdı allah allah diyerek' diye bizi uyutanlar şimdilerde bayraklı siyasi partili açıklamalarda bulunuyor.. 40 yaşındayım daha omurgalı bir duruş görmedim islamcılardan.
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın