KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Nisan 2026 Perşembe
°C

Mesleğim var çalışıyorumla operatör oldular

SODES programı kapsamında açılan “Mesleğim Var Çalışıyorum” adlı operatörlük kursu sonunda kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Mesleğim var çalışıyorumla operatör oldular
12 HAZİRAN 2012 SALI 06:58
0
3089
0
AA aa

Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Bingöl Valiliği Koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “Mesleğim Var Çalışıyorum” adlı SODES projesi kursuna katılanlara sertifika verildi.

İş Makineleri Operatörlüğü Kursu'na katılıp, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan SYDV Müdürü Recep Tan, ilçede özellikle ağır iş makinesi operatörlüğü alanında yaşanan sıkıntının giderilmesi amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

SYDV Müdürü Recep Tan: “Solhan'da İş Makineleri Operatörlüğü Kursu'na ihtiyaç olduğu için Bingöl Valiliği Koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “Mesleğim Var Çalışıyorum” adlı SODES projesini uyguladık. Proje kapsamında 40 kursiyere iş makineleri operatörlüğü eğitimi verildi. Bu eğitim sonucunda ihtiyaç duyulan kalifiyeli ağır iş makinesi operatörü ihtiyacını önemli ölçüde karşılama imkânı verildi” dedi.

TAN'ın konuşmasının akabinde söz alan Kaymakam Aydın: “SYDV ve Halk Eğitimi Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü operatörlük kursu bitti. Birazdan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecek. Sertifikayı hak eden kursiyerleri tebrik ediyorum. Bu tür kursların faydalı olduğuna inanıyorum. Birçok arkadaş yetenekli olduğu halde sertifikası olmadığı için işe girme konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bu proje ile artık sertifika sahibi olan arkadaşlarımız iş imkânı da bulabilirler. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların akabinde kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni yapılan ikramlar ile sona erdi.

Proje Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Tan, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.04.2026
01:23
Bingöl`de
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak.
02.04.2026
00:51
Bingöl Üniversitesi`nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı.
02.04.2026
00:33
ATAKDER Bingöl`de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
01.04.2026
16:35
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
31.03.2026
22:25
Bingöl`de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Bingöl'de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Elektrikçi, tesisatçı, servis, kurs, emlak, iş ilanı, kampanya ve benzeri birçok kategori uygulama içinde yer alırken, kullanıcılar aradıkları hizmete kolayca ulaşabiliyor.
31.03.2026
21:54
Bingöl`de Yükümlülere Destek
Bingöl'de Yükümlülere Destek
Bingöl'de denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalanırken, özel sektör desteğiyle giyim yardımı da yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın