KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2026 Perşembe
°C

Mesleğim var çalışıyorumla operatör oldular

SODES programı kapsamında açılan “Mesleğim Var Çalışıyorum” adlı operatörlük kursu sonunda kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Mesleğim var çalışıyorumla operatör oldular
12 HAZİRAN 2012 SALI 06:58
0
3263
0
AA aa

Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Bingöl Valiliği Koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “Mesleğim Var Çalışıyorum” adlı SODES projesi kursuna katılanlara sertifika verildi.

İş Makineleri Operatörlüğü Kursu'na katılıp, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan SYDV Müdürü Recep Tan, ilçede özellikle ağır iş makinesi operatörlüğü alanında yaşanan sıkıntının giderilmesi amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

SYDV Müdürü Recep Tan: “Solhan'da İş Makineleri Operatörlüğü Kursu'na ihtiyaç olduğu için Bingöl Valiliği Koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “Mesleğim Var Çalışıyorum” adlı SODES projesini uyguladık. Proje kapsamında 40 kursiyere iş makineleri operatörlüğü eğitimi verildi. Bu eğitim sonucunda ihtiyaç duyulan kalifiyeli ağır iş makinesi operatörü ihtiyacını önemli ölçüde karşılama imkânı verildi” dedi.

TAN'ın konuşmasının akabinde söz alan Kaymakam Aydın: “SYDV ve Halk Eğitimi Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü operatörlük kursu bitti. Birazdan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecek. Sertifikayı hak eden kursiyerleri tebrik ediyorum. Bu tür kursların faydalı olduğuna inanıyorum. Birçok arkadaş yetenekli olduğu halde sertifikası olmadığı için işe girme konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bu proje ile artık sertifika sahibi olan arkadaşlarımız iş imkânı da bulabilirler. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların akabinde kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni yapılan ikramlar ile sona erdi.

Proje Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Tan, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın