KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Meslek grupları çözüm önerilerini paylaştı

Bingöl Sanayi ve Ticaret Odası (BİNTSO)’da Tekstil, Mobilya ve Beyaz Eşya Meslek Grubu ile yapılan toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Meslek grupları çözüm önerilerini paylaştı
14 KASIM 2013 PERŞEMBE 22:20
0
1686
0
AA aa

BİNTSO Meclis Başkanı Mehmet Akif Günerigök ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay'ın başkanlığında Tekstil, Mobilya ve Beyaz Eşya Sektörlerinin temsilcileri BİNTSO Konferans salonunda bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Tekstil, Mobilya ve Beyaz Eşya sektörlerine ait temel problemler ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişi yapıldı.

Her ay düzenli yapılması planlanan toplantının ikincisi 12 Aralık 2013 tarihinde saat 10.00'da BİNTSO Konferans Salonunda Meslek Gurubu komite temsilcileri ile yapılmasına karar verildi.

Toplantıda; Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bingöl İl Emniyet Trafik Şubesi, KOSGEB ve Fırat Kalkınma Ajansından yetkililerinde davet edilmesi, sektöre ait problemlerin çözümü ile alakalı görüşülmesine karar verildi.

Toplantıda gündeme gelen Tekstil, Mobilya ve Beyaz Eşya Sektörlerine ait bazı problemler ve çözüm önerileri şunlar:

BEYAZ EŞYA VE MOBİLYA SEKTÖRÜNE AİT PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

-Şehir merkezindeki sıkışıklıktan, trafik yoğunluğundan ötürü mobilya sektörü iş yapmakta yaşadığı güçlüklerden ötürü dertli. Gelen Beyaz Eşya ve Mobilyaların işyerlerine nakledilmesi hem işyerlerini, hem de şehir trafiğini sıkıntıya sokuyor. Hem şehir trafiğinin rahatlaması, hem sektörün rahat çalışabilmesi için Mobilyacılara ve Beyaz Eşya sektörüne şehir dışında yer tahsis edilmesi gerekiyor.

-Özellikle Mobilya sektörü yer probleminden ötürü malları teşhir edemediği için, Bingöllü müşteriler çevre illere gidiyor. Bu nedenle Bingöl ekonomisi ve sektör ciddi yara alıyor. Çevre illerde ki mobilyacıların ciddi oranlarda Bingöl'den müşterileri var. Özetle Bingöl'de üretilen mobilyalarda kalite ve fiyat olarak bir problem olmayıp, yer sıkıntısından ötürü ürünlerin teşhiri problemi var.

-Mobilya sektörü için oluşturulan kooperatifin problemlerin çözümü ile ilgili hazırlamış oldukları proje tekliflerini BİNTSO vasıtasıyla yetkililere ulaştırılması istendi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNE AİT PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

-Tekstil sektöründeki özellikle üretici firmaların şehir dışında yer ihtiyaçları var. Tekstilkent kurulması, sektörün sıkıntılarını gidereceği gibi sektörün de gelişmesine neden olacaktır.

-BİNTSO'nun organize ettiği “Bingöl'ü seviyorum, Bingöl'de alışveriş yapıyorum” projesini bütün sektörlerin desteklemesi gerekiyor. Yerelde alışveriş yapılması ciddi gündemde tutularak, kaynakların Bingöl'de kalması sağlanmalı.

-Ticari olarak şehir merkezi artık mevcut potansiyeli kaldırmıyor, yeni ticari alanlar oluşturulması gerekiyor. Bu konuda sırasıyla Köy Hizmetleri ve DSİ nin olduğu alan ticari alana çevrilebilir, Askeri bölgenin şehrin içerisinde kalan kısmının başka bir yere taşınması önerisi gündeme getirildi.

-Bingöl Üniversitesi'nde bulunan Tekstil bölümünün sektörün ihtiyacına cevap vermesi konusunda işbirliği yapılabilir.

-Üniversite Sanayi işbirliği çalıştayı yapılması, özellikle Tekstil sektörünün bu toplantıda işlenmesi gerekiyor. Sektörlerin Üniversitemizle ne tür konularda işbirliği yapılacağı konusu araştırılmalı

-Meslek Lisesinde Tekstille ilgili bölümlerin kurulması sektörün ihtiyacı olan ara eleman bulmak için çözüm olabilir.

-Organize sanayinin girişindeki yolun yapılması gerekiyor, bu konuda ilgili yetkililerin bilgilendirilmesi gerekiyor. Yakın zamanda kaza yaşandı.

-Birçok hibe programı daha çok iş kurma ile ilgili, fakat iş geliştirme pazarlama konularında destekler az bulunuyor. Üretim kapasitesini artırma, pazarlama gibi konularda hibe desteğine ihtiyaç duyuluyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın