KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Mesleki eğitime önem verilmeli

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 21. yüzyılda birinci ligde oynayan ülkeler arasında olması için mesleki eğitimle ilgili Avrupa Birliği (AB) projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Mesleki eğitime önem verilmeli
17 ARALIK 2010 CUMA 08:52
0
1986
0
AA aa

Mamak Belediyesi, OSTİM, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV), Samanyolu Liseleri Mezunları Dayanışma ve Eğitim Derneği (SAMDED) işbirliğiyle Mamak Kültür Merkezi'nde organize edilen Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışılarak Öğrenilmesi Sertifika Töreni'ne katılan Bakan Yılmaz, küresel krizin yaşandığı dönemde Türkiye'nin iyi bir performans sergilediğini belirtti. Yılmaz, "Yüzde 7 oranında ekonomide büyüme olacak. İşsizlik rakamları ciddi şekilde aşağıya iniyor. Genç bir nüfusa sahibiz. Avrupa'nın Durağan bir nüfus yapısı var. Oysa ülkemizde her geçen yıl nüfusumuz artıyor." dedi.
Nüfus artışıyla birlikte eğitim ve iş imkanlarının genç nüfusa iyi bir şekilde sunulması gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Bizim petrolümüz, doğalgaz kaynağımız yok. En büyük varlığımız, değerimiz, bu genç nüfusumuz. Bu insanımıza daha fazla ve daha nitelikli iş imkanları oluşturmak durumundayız ve bunun gayreti içindeyiz. Geçmişte mesleki eğitime yeterince önem verilmediğini biliyoruz. Son dönemlerde hükümet olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz, proje sonrasında sertifikalarını alan kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada ise sadece bilgi ve tecrübe kazanmanın önemli olmadığına işaret ederek, "Sizler bu projeler sayesinde özgüven de kazanıyorsunuz. Özgüven başarının anahtarıdır. Özgüven olmazsa girişimci olamazsanız." diye konuştu.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise belediye olarak ikinci Avrupa Birliği projelerini tamamladıklarını belirterek, 2011 yılında 5 projenin de daha hayata geçirileceğini söyledi. Akgül, AB adayı bir ülke olarak bu tür projelere önem verdiklerini ve Mamak ilçesinin de bundan yararlanması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Ulusal Ajans Başkanı Dr. Fatih Hasdemir de bu projeler sayesinde Hakkari'den Edirne'ye kadar hayatlarında hiç yurtdışına çıkmamış vatandaşların buraları gördüğünü söyledi. Proje sayesinde katılımcıların ufkunun genişlediğine işaret eden Hasdemir, 2004 yılından bu yana 170 bin vatandaşın bu projelerden yararlandığını ve 300 milyon Euro kaynak aktarıldığını vurguladı.


Proje Koordinatörü Mustafa Ali Belek de proje hakkında bilgi verirken, projeye Türkiye'nin birçok bölgesinden talep geldiğini söyledi. İngiltere'de proje kapsamında kurs gören bir öğrenci de oradaki deneyimlerini salondaki dinleyicilerle paylaştı.
Konuşmaların ardından. proje katılımcılarına sertifikaları verildi. Sertifika töreni ardından da Bakan Yılmaz, Abidinpaşa Merkez Camii'nde öğle namazından sonra vatandaşlara aşure dağıttı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Yılmaz, aşurenin birlik ve beraberlik açısından önemine vurgu yaptı. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın