KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Mesleki eğitime önem verilmeli

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 21. yüzyılda birinci ligde oynayan ülkeler arasında olması için mesleki eğitimle ilgili Avrupa Birliği (AB) projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Mesleki eğitime önem verilmeli
17 ARALIK 2010 CUMA 08:52
0
2136
0
AA aa

Mamak Belediyesi, OSTİM, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV), Samanyolu Liseleri Mezunları Dayanışma ve Eğitim Derneği (SAMDED) işbirliğiyle Mamak Kültür Merkezi'nde organize edilen Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışılarak Öğrenilmesi Sertifika Töreni'ne katılan Bakan Yılmaz, küresel krizin yaşandığı dönemde Türkiye'nin iyi bir performans sergilediğini belirtti. Yılmaz, "Yüzde 7 oranında ekonomide büyüme olacak. İşsizlik rakamları ciddi şekilde aşağıya iniyor. Genç bir nüfusa sahibiz. Avrupa'nın Durağan bir nüfus yapısı var. Oysa ülkemizde her geçen yıl nüfusumuz artıyor." dedi.
Nüfus artışıyla birlikte eğitim ve iş imkanlarının genç nüfusa iyi bir şekilde sunulması gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Bizim petrolümüz, doğalgaz kaynağımız yok. En büyük varlığımız, değerimiz, bu genç nüfusumuz. Bu insanımıza daha fazla ve daha nitelikli iş imkanları oluşturmak durumundayız ve bunun gayreti içindeyiz. Geçmişte mesleki eğitime yeterince önem verilmediğini biliyoruz. Son dönemlerde hükümet olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz, proje sonrasında sertifikalarını alan kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada ise sadece bilgi ve tecrübe kazanmanın önemli olmadığına işaret ederek, "Sizler bu projeler sayesinde özgüven de kazanıyorsunuz. Özgüven başarının anahtarıdır. Özgüven olmazsa girişimci olamazsanız." diye konuştu.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise belediye olarak ikinci Avrupa Birliği projelerini tamamladıklarını belirterek, 2011 yılında 5 projenin de daha hayata geçirileceğini söyledi. Akgül, AB adayı bir ülke olarak bu tür projelere önem verdiklerini ve Mamak ilçesinin de bundan yararlanması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Ulusal Ajans Başkanı Dr. Fatih Hasdemir de bu projeler sayesinde Hakkari'den Edirne'ye kadar hayatlarında hiç yurtdışına çıkmamış vatandaşların buraları gördüğünü söyledi. Proje sayesinde katılımcıların ufkunun genişlediğine işaret eden Hasdemir, 2004 yılından bu yana 170 bin vatandaşın bu projelerden yararlandığını ve 300 milyon Euro kaynak aktarıldığını vurguladı.


Proje Koordinatörü Mustafa Ali Belek de proje hakkında bilgi verirken, projeye Türkiye'nin birçok bölgesinden talep geldiğini söyledi. İngiltere'de proje kapsamında kurs gören bir öğrenci de oradaki deneyimlerini salondaki dinleyicilerle paylaştı.
Konuşmaların ardından. proje katılımcılarına sertifikaları verildi. Sertifika töreni ardından da Bakan Yılmaz, Abidinpaşa Merkez Camii'nde öğle namazından sonra vatandaşlara aşure dağıttı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Yılmaz, aşurenin birlik ve beraberlik açısından önemine vurgu yaptı. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın