KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ocak 2026 Salı
°C

Meslekleri öğrendiler

Bingöl Adliyesi’ni ziyaret eden anaokul öğrencileri, mahkeme salonlarını, avukat ve savcı odalarını ziyaret edip meslek hakkında bilgi edindiler.

Meslekleri öğrendiler
21 NİSAN 2016 PERŞEMBE 23:24
0
2093
0
AA aa

 Kardelen Anaokulu öğrencileri, okullarının düzenlediği ‘meslek eğitim gezileri' kapsamında Bingöl Adliye Sarayı'nı gezdi. Adliye Sarayını, davaların görülüğü mahkeme salonlarını, avukat ve savcı odalarını ziyaret eden minikler, meslek hakkında bilgi aldı.

Adliye Sarayına yapılan gezi hakkında açıklamalarda bulunan Kardelen Anaokulu yöneticileri, “Adalet her şeydir ve her yerde olmalıdır diyerek ‘meslek tanıtım gezileri' kapsamında Bingöl Adalet Sarayında oldukça verimli bir program düzenledik. Bu gezi sırasında bize eşlik eden öğretmenlerimiz ve yardımcı ablalarımız, gezimizin oldukça sağlıklı geçmesi ve sonuçlanmasını sağlamış oldular. Adalet Sarayını tanıtıma ve işleyişi, çocuklarımızın anlayacağı düzeyde aktaran değerli Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Üstün Çelik bey, bizlere bu konuda yardımcı oldular. Adliye binasında mahkeme salonunu gezerek hâkim ve savcıların görevleri, katip ve mübaşirlerin görevleri, sanık- tanık yerleri gösterilerek anlatıldı. Çocuklarımızın hakim cübbesiyle kürsüde verdikleri poz hatıra olarak resimlenerek arşivlendi. Avukatların bekleme odası olarak kullandıkları oda çocuklarımız tarafından oldukça ilgiyle karşılandı. Burada avukat hanım ve beylerden oldukça ilgiyle karşılanan öğrencilerimiz ikram edilen içeceklerini de alarak ayrıldılar. En son hâkimlik kalemine göz atılarak burada ki dosyaların neler olduğu ve nasıl düzenlendiği aktarıldı. Oldukça açıklayıcı, hatırda yer edici ve tebessüm uyandıran bu gezimiz için başta Sayın Cumhuriyet Savcımız Mehmet Üstün Çelik Bey'e değerli Adliye çalışanlarına ve okul öğretmen ve' çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın