KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Mevlana imam-hatip ortaokulu açıldı

Son dönemlerde imam hatip ortaokullarına artan öğrenci talebine cevap vermek ve mevcut İmam-Hatip Ortaokulunun yükünü azaltmak amacıyla Genç’te yeni bir imam hatip ortaokulu hizmete girdi.

Mevlana imam-hatip ortaokulu açıldı
24 AĞUSTOS 2015 PAZARTESİ 00:45
0
2775
0
AA aa

Genç merkez Yenişehir Mahallesinde bulunan Mevlana Ortaokul'unun bir bölümü 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren imam Hatip ortaokulu olarak hizmet vermeye başlayacak.
Yeni açılan Mevlana İmam Hatip Ortaokulu, mevcut Genç İmam Hatip Ortaokul'u/Lisesi şehir merkezinden uzak olması, lise ve ortaokulu öğrencilerin aynı binada eğitim görmesiyle doğan sıkıntıların önüne geçmek için velilerin istemesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Bingöl Valiliğine başvurması sonucu Valiliğin oluruyla Mevlana Ortaokulunun bir bölümü Mevlana İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitime açıldı.

Yeni açılan Mevlana İmam Hatip Ortaokulun Genç'in bütün köy ve mahallelerdeki öğrencilerine eğitim vereceğini belirten Mevlana İmam Hatip Ortaokul'u Müdürü Abdulvahap Özek, “İmam hatip ortaokullarına artan öğrenci talebine cevap vermek amacıyla velilerin talebi ve mevcut imam hatip ortaokulunun da yükünü azaltmak için Genç Mevlana Ortaokulunun eğitim gördüğü bahçedeki iki binamızdan biri ‘Mevlana İmam Hatip Ortaokulu' adıyla eğitim-öğretime açılmıştır. Okulumuz ilkokuldan ortaokula giden yani 5 inci sınıf öğrencilerinin kayıtlarını alacak ve kayıtlarımız Eylül ayının sonuna kadar devam edecek. Okulumuz için şuan 8 öğretmen kadro açılmış olup hali hazırda üç öğretmenimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

Böylelikle Mevlana İmam Hatip Ortaokul'uyla birlikte Genç İmam Hatip Ortaokulu ve Genç YİBO İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte ilçe merkezinde üç imam hatip ortaokulu eğitim öğretim verecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın