KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2025 Salı
°C

Mevsim geçişlerine dikkat!

Bingöl il sağlık müdürü dr. süleyman budunoğlu, kronik hastalığı olanların mevsim geçişlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Mevsim geçişlerine dikkat!
06 EKİM 2017 CUMA 02:17
0
2434
0
AA aa

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte birçok hastalığı tetikleyen soğuk havalara ve mevsim geçişlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Budunoğlu, özellikle kronik hastalığı olanların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Sonbahar dönemine geçişlerinde insan vücudundaki ısı ve nem oranının değiştiğini belirten Dr. Budunoğlu; “Bu mevsimde özellikle kronik hastalığı olan yaşlılar, hamileler ve çocuklar bundan daha sık etkileniyor ve bu grupların beslenmesi daha çok önem arz ediyor. Vücut ısı ve nem dengesini sağlamak için almamız gereken bazı tedbirler vardır bu dönemlerde. Bunlardan en önemlileri beslenme ve uyku düzenidir. Mevsim değişikliği ile birlikte vücudumuzdaki hormonlar değişmeye başlıyor. Doğru beslenmede A,C ve E vitaminleri, omega 3, omega 9 gibi yağ asitlerinden zengin besinlerden beslenmek yaşlılar, hamileler ve çocuklar için önem arz ediyor. Bu vitaminlerin olduğu ürünleri sayacak olursak; muz, süt, erik, ceviz, domates ve son dönemlerin popüler içeceği olan kefir'in tüketilmesi gerekiyor” dedi.

GÜNDE 10 BİN ADIM

Mevsim geçişlerinin daha rahat atlatılması için temiz havada en az 10 bin kadar yürüyüş yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Budunoğlu; “Vücut oksijenini arttırmak içinde günde en az temiz havada yürüyüş yani 10 bin adım. Mevsim geçişlerini rahat ve hastalıksız atlatabilmek için almamız gereken tedbirlerin başında geliyor. Bunun haricinde saydığım kronik hastalığı olan yaşlı, hamile ve çocuklarda gribal enfeskiyon sonucunda vücut direnci eğer düşükse, beslenme ve uyku düzenine dikkat edilmezse üzerine bakteriyel enfeksiyonların binmesiyle zatüre'ye kadar götürme durumu söz konusu olur” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın