KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Meydan okuyan chp'li kurban'a zor sorular

Bingöl-Genç yolundaki şantiye alanıyla ilgili açıklamaya sert yanıt veren ve meydan okuyan CHP İl Başkanı Kurban’a bu kez çeşitli sorular yönelten BBP İl Başkanı Arıkız: “Biz güreşçi değiliz. Yasal muhalefet görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çakışıyoruz” dedi ve bu soruların yanıtını istedi.

Meydan okuyan chp`li kurban`a zor sorular
28 MAYIS 2013 SALI 10:44
0
2088
2
AA aa

22 Mayıs 2013 tarihli basın açıklaması ile Bingöl'de kamu mallarının yağması ile karşı karşıya olduklarını belirterek son günlerde dikkat çeken Bingöl-Genç yolun Tugay Komutanlığı alanı içerisinde hafriyat depolanması ve bu alanın kullanma şekli ile ilgili bilgileri paylaşan Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Hasan Arıkız, bir sonraki gün yaptığı açıklamayla iddiaların gerçek dışı olduğunu öne sürüp meydan okuyan CHP İl Başkanı Mustafa Kurban'a bu kez çeşitli sorular yöneltti ve hem Kurban'dan, hem de ilgili kurumlardan yanıt beklediğini bildirdi.

“AMACIMIZ BİRİLERİNE İFTİRA ATMAK DEĞİLDİR”

CHP İl Başkanı Mustafa Kurban'la politik polemiğe girmek istemediklerini vurgulayan ve daha önceki açıklamasının amacını “Gördüğümüz yanlışlıkları, hukuka aykırılıkları kamu yararını gözeterek kamuoyuyla paylaşmaktır. Bizim yaptığımız, gördüğümüz bir yanlışlığı kamuoyu ile paylaşmak, ilgili kişi, kurum ve kuruluşları basın aracılığıyla uyarmak ve gereğinin yapılmasını istemektir” sözleriyle özetleyen BBP İl Başkanı Arıkız: “Politik polemiğe girmek bizim siyasi üslubumuza uymaz. Bizim amacımız kimseyi karalamak, iftira etmek ve kişilik haklarına saldırarak aşağılamak değildir” dedi.

6 SORUNUN YANITINI İSTEDİ

Kurban'ın açıklamaları üzerine yaptığı açıklamasında altı ayrı soruya yer veren Arıkız, Bingöl kamuoyunun dikkatine sunmak ve yetkili makamların gereği için harekete geçmesini sağlamak amacıyla ilgili muhatabı her kim ise bu soruların yanıtlanmasını istedi:

-1993 yılında bu yerin Turan İnşaat Firması tarafından mı, DSİ tarafından mı kiralanmıştır? Turan İnşaat Firması tarafından kiralanmış ise kamu arazileri ihalesiz kiralanmayacağından ihale evrakı var mıdır? Varsa “Askeri Alan” olarak Milli savunma Bakanlığına tahsisli arazilerin kiralanması mümkün müdür, ilgili bakanlık bundan haberdar mıdır?

- Turan İnşaat Firması DSİ ile iş ilişkisi yıllar önce sona ermiştir. Sayın Kurban bu firmaya alt yüklenici olarak iş görmesi devam ediyor mu? İş ilişkisi bittiği halde hangi sıfatla ve hangi amaçla ve kimin adına hangi kurum ve kuruluşlardan aldığı hangi izinlerle bu şantiye yerini kullanmaktadır.

-Yaklaşık 150 dönüm büyüklüğünde ki bir kamu malının yıllık 120 kamyon kum ve mıcır karşılığında Bingöl Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kiraya verildiği doğru mudur? Sizce bu bedel inandırıcı mıdır?

-120 Kamyon kum ve mıcır hangi kum ocağından temin ediliyor? Bu kum ocağı kime aittir? Size ait ise 500 m2.lik ocak alanının DSİ'nin taşkın koruma alanını tahrip ederek 5000 m2.ye çıkardığınız doğru mudur? Bu kum ocağına DSİ'nin servis yolunu kullanarak, Belediyenin Greyderini kullanarak bu yolu tesviye etmek etik midir. DSİ'nin yolun kullanılması ve taşkın koruma bariyerlerinin tahribiyle ilgili işlem yapacağına haksız eylemcilere destek çıkması suç değil midir?

-Bu kum ocağıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ÇED raporuna aykırı davranıldığı için idari para cezası kestiği doğru mudur? Ruhsat aşımından ve tecavüzden dolayı Bingöl İl Özel idaresi bu kum ocağı ve diğer kum ocakları için yasal işlem yapmayı düşünüyor mu?

-Ortada bir itiraf var. Sayın Kurban bu alanı Belediye alt yapı işi yüklenicileri Kuzenler –Alkan firmaları ile ortak kullanmaktadır. Alt yapı işi sözleşmesinde hafriyat döküm alanı neresi belirlenmiştir? Döküm alanı olarak askeri alan olarak değiştirilmesi “Edimin İfasına Fesat Karıştırmak” değil midir? Belediye araçlarının yol düzeltilmesi ve hafriyat düzeltilmesi işi için bu firmaya kullandırılması suç değil midir?

“İLGİLİ KURUMLARIN YASAL İŞLEM BAŞLATMALARINI BEKLİYORUZ”

“Somut olarak belirttiğimiz bu hususlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini, ilgili kurumların ve yetkililerin gerekli yasal işlemleri başlatmalarını, kuşkuları giderecek açıklamaları yapmalarını bekliyoruz” diyen Arıkız: “Biz güreşçi değiliz. Yasal muhalefet görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çakışıyoruz. Değerlendirmeyi değerli halkımızın vicdanlarına havale ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
santiyeci (@Misafir_13728)
28 Mayıs 2013 Salı 19:13
Sayın iddia sahibi,

öncelikle iddialarınızı yasal zemine taşımak en temel hakkınız lakin soru şeklinde ortaya koyduğunuz ve çabalamış olsaydınız Bingöl kamuoyunda cevaplarını rahatlıkla bulabileceginiz tüm soru ve iddialarınız beyhude ve de gerçekdır.Mustafa Bey'in gayri ahlaki ve gayri hukuki bir eyleme dahil olmayacağını Bingöl insanı ve de is yaptigi ilgili resmi kurum yoneticileri bilir.Lütfen yeni iddianız olursa bunu yerel basın yerine ilgili hukuki,yetkili birimlere yapınız,neticeyi alınız ve onu paylaşiniz.
Abuzer (@Misafir_13722)
28 Mayıs 2013 Salı 17:23
Devrimci kardeşlerimiz paranın sıcak yüzünü gördüler. Artık kimse onları tutamaz. Fakir fukara edebiyatı bitti. Şimdi kim daha çok kesesini dolduracak ona bakılıyor.
Sayın Kurban malı götürmüşsün sağa sola saldırıyorsun. Kim bilir belki diyecek ki Cumhuriyeti sadece biz Cumhuriyet Halk Partililer Kurdu. Devlet Malı Bizim Malımız. Çünkü Atatürk ün kurduğu İş bankasını kaptılar. Geriye zaten ne kaldı ki. Gözlerin bir başka bakıyor .
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın