KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Mezhepçiliğe Karşıyız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz; Mezhepçiliğin yeni bir çatışma kaynağı olarak bu bölgede kullanılmasına kesinlikle karşıyız.

Mezhepçiliğe Karşıyız
09 KASIM 2018 CUMA 18:57
41
7676
0
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2011 Nobel Barış Ödülü sahibi Tawakkul Karman'ın düzenlediği "Yemen: Savaşın Tehditleri ve Barışın Fırsatları" Konferansı'nın açılışına katıldı.

Türkiye ve Yemen'in iki uzak ülke gibi görünse de aslında birbirine ortak tarihle ve kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğunu, iki ülke arasında derin kültürel ve toplumsal ilişkiler bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin Yemen'le ilişkilerine çok büyük önem verdiğini, ülkedeki istikrarın ve refahın Türkiye için önemli olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Yemen'in son dört 4 yıldır zor dönemden geçtiğini, siyasi, güvenlik, ekonomik ve insani krizle mücadele ettiğini, ülkenin çatışmanın içinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin Yemen'deki siyasi geçiş sürecini, diyaloğu, uzlaşmayı ve meşruiyeti desteklediğini kaydetti.

Mezhebi kimliklere saygı duyduklarını ancak mezhepçiliğe karşı olduklarını belirten Yılmaz, "Mezhepçiliğin yeni bir çatışma kaynağı olarak bu bölgede kullanılmasına kesinlikle karşıyız. Etnik çatışmaların ilaveten eklenmesi hepimiz için burayı bir cehenneme çevirir. Türkiye olarak görüşlerimizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Yemen'in bağımsızlığının, egemenliğinin, toprak bütünlüğünün arkasında durmaya devam edeceğiz. Sözümüzün arkasındayız." diye konuştu.

Yemen halkı ve ülkesinin bu bölgesel rekabetlerden, dışarıdan, bölgesel güçlerden kaynaklanan sonuçlara katlanmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, Suriye ve Afganistan gibi bölgedeki çoğu ülkede görülen vekalet savaşlarının en kötü ve dış güçler için yapılan bir savaş olduğunu anlattı. Yılmaz, bu savaşların uzun zamandır devam ettiğini belirterek, "Yemen halkını kendi başına bırakın. Kendi çözümlerini bulsunlar ve barış içinde yaşasınlar." ifadelerini kullandı.

"Yemen'deki tarafların sorunlarını çözebileceğine inanıyoruz"

BM Genel Sekterliğinin Yemen'le ilgili devam eden çabalarını desteklediklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yemen'deki tarafların sorunlarını çözebileceğine inanıyoruz. Bu krizin çok aciliyetle ele alınması ve insani acıların son bulmasını diliyoruz. Körfez bölgesindeki güvenlik için bu çök önemli. Farklı gruplar yüzyıllar boyu birlikte yaşamış. Zor günlerin son bulacağına inanıyoruz. Biz bu dönemde Yemenli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yemen'deki olayın en acı kısmı insani kriz. Büyük bir felaketle karşı karşıya Yemen. Binlerce insan çatışmalar, kıtlık ve hastalıklar sonucunda hayatını kaybetti. Hepimiz bu konuyu ciddiyetle ele almalıyız. Kanunların da etiği vardır. Şu anda Yemen'de olanlara baktığımızda bunların medeniyetle, uluslararası insani yasalarla, hukukla hiç alakası yok. Bu katliamlara sesimizi çıkarmalıyız. Mağdurların yanında olmalıyız."

Cevdet Yılmaz, TİKA ve Türk Kızılayı'nın Yemen'de zor şartlara rağmen alanlarda varlığını sürdürdüğünü, sağlık ve eğitim konusunda destek sağladığını, sahada hastaneler açıldığını, uluslararası örgütlerin çabalarına yardımda bulunulduğunu kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın