KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Mgk toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı 7 saat 40 dakika sürdü.

Mgk toplantısı sona erdi
21 EKİM 2009 ÇARŞAMBA 08:25
0
1267
0
AA aa
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller ışığında başta Yukarı Karabağ olmak üzere Güney Kafkasya'daki ihtilafların çözümüne yönelik çabalar ve süreç ele alındı.

Bu sürecin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümüne de yardımcı olacağının bir daha teyit edildiği toplantıda, Türkiye'nin bölgesel barış, istikrar, işbirliği ve güvenin tesisi konularındaki çalışmalarını bundan böyle de aktif bir şekilde devam ettireceği dile getirildi.

Toplantıda ayrıca Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesini amaçlayan 6 Ekim 2009 tarihli TBMM kararının terörizmle mücadelenin önemli bir unsurunu teşkil ettiği belirtilerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği de vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan ve 7 saat 40 dakika süren MGK Toplantısı sonrasında MGK Genel Sekreterliğince yayımlanan bildiride, toplantıda ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin çok yönlü olarak değerlendirildiği ifade edildi. Bildiride şöyle denildi:

''Ayrıca Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesini amaçlayan 6 Ekim 2009 tarihli TBMM kararının terörizmle mücadelenin önemli bir unsurunu teşkil ettiği belirtilerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.

Irak'taki gelişmeler ile 15 Ekim 2009 tarihinde Bağdat'ta gerçekleştirilen Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın sonuçları ve Irak bağlamındaki bölgesel gelişmeler ele alınmıştır.

Güney Kafkasya'daki gelişmeler ve bu gelişmelerin bölgesel ve küresel ölçekte yaratabileceği sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu çerçevede 10 Ekim 2009 tarihinde ülkemiz ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller ışığında geleceğe yönelik perspektifler ile başta Yukarı Karabağ olmak üzere Güney Kafkasya'daki ihtilafların çözümüne yönelik çabalar ve süreç ele alınmıştır. Bu sürecin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümüne de yardımcı olacağı bir daha teyit edilmiştir. Ülkemizin bölgesel barış, istikrar, işbirliği ve güvenin tesisi konularındaki çalışmaları bundan böyle de aktif bir şekilde devam ettireceği dile getirilmiştir.

Afganistan'da son dönemde meydana gelen gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil, değerlendirilmiş, ülkemizin Afganistan'ın istikrarına yönelik katkı ve girişimlerinin sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kabil Bölge Komutanlığı görevini Kasım 2009 başında ikinci defa alacağı, yine önceki görevlerde olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele, uyuşturucu ile mücadele, mayın temizleme görevlerinde kullanılmayacağı teyit edilmiştir.

Ülkemizin Ege ve Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerine ilişkin hususlar gözden geçirilmiştir.''
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:10
BİNTSO seçimleri sonuçlandı! Mavi Liste rekor kırdı!
BİNTSO seçimleri sonuçlandı! Mavi Liste rekor kırdı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın meslek komitesi seçimleri tamamlandı. Kadir Çintay başkanlığındaki Mavi Liste, 10 meslek grubunun 9'unda sandıktan birinci çıkarken, tek kayıp Mühendisler Grubu'nda yaşandı. Seçim sonrası konuşan Çintay; 'Bu seçimin kaybedeni yoktur. Kazanan Bingöl olmuştur' dedi.
05.10.2026
00:08
Bingöl Barosu`nda Turan Hişan dönemi
Bingöl Barosu'nda Turan Hişan dönemi
Bingöl Barosu'nun başkanlık seçiminde üç aday yarıştı. 223 oyun kullanıldığı seçimde Av. Turan Hişan 88 oy alarak rakiplerini geride bıraktı ve Bingöl Barosu'nun yeni başkanı oldu.
05.10.2026
00:06
Genç`te şehir içi ulaşım için 2 midibüs alınacak
Genç'te şehir içi ulaşım için 2 midibüs alınacak
Genç Belediyesi, özellikle öğrenciler ve ilçe sakinlerinin uzun süredir yaşadığı şehir içi ulaşım sorununa çözüm için iki midibüs alımı için ihaleye çıkıyor. Araçların hizmete girmesiyle ilçe merkezinde şehir içi toplu taşıma başlatılması planlanıyor.
05.10.2026
00:04
Bingöl-Muş yolunda kamyon devrildi: Sürücü ağır yaralandı
Bingöl-Muş yolunda kamyon devrildi: Sürücü ağır yaralandı
Bingöl-Muş karayolunun Sarıçiçek köyü mevkiinde kontrolden çıkan kamyon devrildi. Kazada ağır yaralanan sürücü, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın