KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Mhp, esenyurt saldırısını kınadı

Saldırının, ülkücüleri sokaklara dökme çabasının bir sonucu olduğunu vurgulayan MHP Bingöl İl Başkanı Kızılboğa: “Sinsi oyunlarla partimizi girdaba çekmek ve kirli emellerine ulaşmak isteyenler, bu defa da yanıldıklarını anlayacaklardır” dedi.

Mhp, esenyurt saldırısını kınadı
28 OCAK 2014 SALI 06:37
0
2169
0
AA aa

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İstanbul Esenyurt'ta açtığı seçim irtibat bürosuna, MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar'ın ziyareti sırasında açılan ateşte 5 kişi yaralanmış, partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız da hayatını kaybetmişti.

Yaşanan bu saldırının akabinde açıklama yapan MHP Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, partilerine yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti.

“Saldırının hedefi sadece MHP camiası değil, Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, dirlik ve düzenidir” diyen Kızılboğa: “Bu saldırıyı, sadece Türk milletinin varlık sigortası Milliyetçi-Ülkücü Hareketi karanlık sokaklara çekmek ve Türkiye'yi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin tertibi olarak değerlendirmek yeterli değildir. Teşkilatımızın mensuplarına yönelik bu kalleş saldırılar, aynı zamanda yolsuzluklarını örtbas etmeye ve MHP üzerinden gündemi değiştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir. Seçim bürolarımızı hedef alan saldırılarda, kan ve gözyaşı akıtmak isteyenlerin hesaplarıyla girdikleri çıkmaz sokakta sıkışanların rezil çıkarları aynı çizgide buluşmaktadır. Ayrıca söz konusu saldırının; hükümetin yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsıldığı, hırsızlıkların ört bas edilmeye çalışıldığı, emniyet ve yargı kadrolarının allak bullak edildiği bir kargaşa döneminde gerçekleştirilmesi manidardır. Ancak; millî varlığımızın teminatı olan, ülkenin bütünlüğü ve milletimizin birliği konusunda daima müteyakkız bulunan Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Sinsi oyunlarla partimizi girdaba çekmek ve kirli emellerine ulaşmak isteyenler, bu defa da yanıldıklarını anlayacaklardır. Ülkeyi karıştırarak karanlık emellerine ulaşmak isteyen şer odakları bu kez de amaçlarına ulaşamayacaklar, hırsızlık ve yolsuzluklar hiçbir şehidimizin, hiçbir arkadaşımızın mübarek kanının arkasına gizlenemeyecektir. MHP'yi temiz ve meşru siyaset çizgisinde Türk milletine hizmet yolundan hiçbir tertip alıkoyamayacaktır. MHP camiası, bu hain saldırının faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini beklemektedir. Öncelikle, faillerin bir an önce bulunması ve yargı önüne çıkartılması için Sayın Başbakan ve AKP hükümetini acilen göreve çağırıyoruz. Seçimlerin güvenlik içinde yapılabilmesinin sorumluluğu AKP Hükümetinin omuzlarındadır” dedi.

Çözüm Süreci'ne yönelik eleştirilerini de aktaran Kızılboğa, bu tür tahriklerin amacına ulaşamayacağını vurguladı ve ülkücülere sağduyu çağrısında bulundu.

Kızılboğa: “Terörün bittiğini ve ülkeye kardeşlik geldiğini sürekli dile getiren, bölücü terör örgütüyle masaya oturmaktan imtina etmeyen Başbakan Erdoğan'ın, bu menfur saldırıyı ne ile geçiştireceğini merak ediyoruz. Bu vesileyle seçim büromuza yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve Milliyetçi-Ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan sükûnet, vakar ve itidal içinde davranmaya, kutlu davalarına hizmete sabır, kararlılık ve azimle devam etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın