KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Mhp'ye göre 2010'da erken seçim var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, ''2010 yılında bir erken seçim yapılacak gibi görünüyor'' dedi. Çobanoğlu MHP'nin tek başına iktidarının ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları ortadan kaldıracağını savundu.

Mhp`ye göre 2010`da erken seçim var
20 ARALIK 2009 PAZAR 22:33
0
1625
0
AA aa

MHP Denizli Teşkilatının, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclisi üyelerine yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Çobanoğlu, en uzak ihtimalle 1.5 yıl sonra bir genel seçimin olacağını, ancak 2010 yılında bir erken seçimin işaretlerinin görülmeye başladığını, MHP'nin tek başına iktidarının ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları ortadan kaldıracağını savundu.

Türkiye'deki bölücü senaryoların, 150 yıllık bir geçmişinin bulunduğunu öne süren Çobanoğlu, ABD, İngiltere ve şimdiki Avrupa Birliği ülkelerinin desteklediği senaryoların nihai hedefinin, ''Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden kopararak, burada bir Kürt devletinin kurulması'' olduğunu iddia etti.

Hükümetin geçen ağustos ayından itibaren gündeme getirdiği açılım politikalarının, gelişen olayların da etkisiyle toplumu ayrışma noktasına getirdiğini bildiren Çobanoğlu, şöyle konuştu:

''Ne Osmanlı döneminde ne Türkiye Cumhuriyeti döneminde bu ülkede asla ırkçı bir yaklaşım olmamıştır. Asla bir ayrım olmamıştır. Hatta gayrimüslimlerle ilgili de böyle bir ayrım olmamıştır. AKP iktidarı ile birlikte, sözde açılım safsataları ile birlikte maalesef ülkemizde insanlar birbirlerine şüphe ile bakar hale gelmişlerdir. Dün akıllarına hiçbir şey gelmeyenler, bugün 'alış veriş yaptığım esnaf kimdir' noktasına getirilmiştir. Bunu yapan hükümettir, bunu yapan Başbakan'dır. Tekrar milli birlik ve bütünlüğümüzü, bin yıllık kardeşliğimizi tesis edip devam ettirmemiz lazım.''

MHP olarak ülkedeki 72 milyon vatandaşı bir tuttuklarını, Kürtçe konuşan vatandaşla teröristi ayırdıklarını ifade eden Çobanoğlu, ''Herkesi kucaklarız. Kürtçe konuşan vatandaşlarımızı da kucaklarız. Ancak, terörün kökünü, devletin, kamunun gücü ile kazırız. Türkiye'de etnik terör meselesi değil, bölücü terör meselesi vardır'' dedi.

MHP Denizli İl Teşkilatı'nın dün başlayan bilgilendirme toplantısının son günündeki programa, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ile MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mansur Yavaş da katıldı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın