KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Mhp'ye jest hazirliği

'367' konusundaki ılımlı yaklaşımı için MHP'ye başkanvekilliği verilmesi gündemde

Mhp`ye jest hazirliği
31 TEMMUZ 2007 SALI 19:05
0
1132
0
AA aa
AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimine katılacağını ve 367 krizi yaşanmasına izin vermeyeceğini açıklayan MHP'ye TBMM Başkanvekilliği jesti yapmaya planlanıyor.

TBMM'de 4 başkanvekilliği bulunuyor. TBMM İçtüzüğünün 11. maddesine göre, bu başkanvekilliklerinden ikisi "TBMM'de üye tam sayısının salt çoğunluğuna sahip siyasi partiye" veriliyor, diğer 2 başkanvekili de oy oranı en yüksek partiden itibaren dağıtılıyor.

Ancak geçen yasama döneminde AK Parti, bu içtüzük hükmünü farklı biçimde uygulayarak 3 başkanvekilliğini almış, CHP'ye sadece bir başkanvekilliği vermişti. Anavatan Partisi'ne de grup kurmasına rağmen başkanvekilliği verilmemişti.

Aynı uygulamanın bu dönemde de sürdürülmesi halinde bu kez de AK Parti 3, CHP 1 başkanvekilliği alacaktı. Hürriyet gazetesinin haberine göre AK Parti yönetimi, TBMM'ye üç partinin girmesini ve MHP'nin cumhurbaşkanlığında kriz yaratmama yönündeki tutumunu gözönüne alarak başkanvekilliklerinin 2'sini kendisi alacak, 1'ini CHP'ye, 1'ini de MHP'ye verecek.

KAPUSUZ: MHP'YE DÜŞMÜYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Hürriyet'in konuya ilişkin sorusunu yanıtlarken, MHP'ye başkanvekilliği verilmesine yeşil ışık yaktı. Kapusuz, "Normal koşullarda MHP'ye meclis başkanvekilliği düşmüyor. Ancak biz onlara da bir başkanvekilliği verilebilir mi bunu henüz kendi aramızda ciddi olarak konuşmadık. Konuştuktan sonra bakılır" diye konuştu.

TBMM Başkanlığı da, Meclis'in yeni Başkanlık Divanı'nın dağılımına ilişkin taslak çalışmasının hazırlıklarına başladı. TBMM yönetiminde, 4 Meclis Başkanvekilliğinin yanı sıra, 3 İdare Amiri ve 7 Katip Üyeliği bulunuyor. İdare Amirliklerinin 1'inin AK Parti, birinin CHP'de olması beklenirken, DTP'de idare amirliği ya da katip üyelikten birini tercih ederek, Meclis yönetiminde temsil edilecek.
 
Zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın