TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'MİBÜS' projesi teşvik ödülü aldı.
TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri final yarışması sonuçlanırken Bingöl'den bir proje teşvik ödülü aldı. TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “MİBÜS” projesi teşvik ödülü aldı. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projeyi hazırlayan öğrenciler ve danışman öğretmenleri tebrik etti. Bingöl MEM twitter hesabından yapılan paylaşımda, “TÜBİTAK 52.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bingöl Fen Lisemiz, Yazılım dalında Mehmet Yıldız'ın danışmanlığında A. Osman Aydın ve Şilan Seven'in hazırladıkları “ MİBUS” projesi Türkiye Finalinde Teşvik ödülü almıştır. Danışman Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz” denildi.
Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi. Bu yıl, yarışmaya Türkiye genelinden 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu yapıldı.
Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin 160 projenin sahibi öğrenciler, 2526 Mart 2021 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldı. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 13 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katıldı. Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı. Final yarışmasına katılan 240 projeden 12'si birincilik, 24'ü ikincilik, 36'sı üçüncülük ve 36'sı teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.
Haberde her şey var, bir şey hariç: Projenin kendisiyle ilgili tek bir kelime yok! Bu proje, ne ile ilgili, içeriği nedir, işlevi nedir, niçin ödül almış?
Bombos bir proje, ileriye donuk hicbir islevi yok! Cocuklari sirf reklam yapmak icin boyle seylerle ugrastiracaginiza kayda deger cevreye dogaya fayda saglayacak seyler uretmeye calisin. Hem cocuklar kazanir hem ulke! Bu maske denetleme ne ise yarayacak? Zaten bir ton ceza yazilmis millete
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın