KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Microsoft da 'mehmet ali'yi çıkaramadı

Geçtiğimiz haftalarda siyasetin merkezi Ankara'yı karıştıran 'Bomba yüklü kamyon' ihbarını yapan 'mehmet ali' rumuzlu kişi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Microsoft'a soruldu. İşte Microsoft'tan gelen yanıt:

Microsoft da `mehmet ali`yi çıkaramadı
30 MART 2010 SALI 08:30
0
1603
0
AA aa

Microsoft, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bombaları taşıyan sivil kamyonla ilgili ihbarın yapıldığı iddia edilen 'mehmetali06168 @hotmail.com' adresinin sistemlerinde kayıtlı olmadığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla ihbarcının bulunması için soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şubesi, Microsoft Türkiye Temsilciliği'yle irtibata geçerek, “mehmetali06168@hotmail.com” adresine ilişkin bilgi istedi.

Şirketin ABD'deki merkezinde yapılan incelemeler sonucunda elektronik posta adresinin Microsoft'a ait Hotmail'de kayıtlı olmadığı ve geçmişte de bu adresin hiç kullanılmadığı belirlendi. Şirket, konuya ilişkin bilgileri yazıyla Emniyet birimlerine iletti. Yazıda, ihbarın gönderildiği “66.230.230.230” no'lu IP'nin sahte olduğu, ihbarcının birden fazla server kullanarak maili ABD'den atmış gibi gösterdiğine yer verildi. İhbarcının kendisini “Mehmet Ali” olarak tanıtmasının ardından, aynı rumuz, emniyete gönderilen neredeyse tüm ihbar maillerinde kullanılmaya başlandı. Terörle Mücadele Şubesi'ne ihbarın yapıldığı 10 Mart'tan itibaren gelen 90 mailin 81'nin “Mehmet Ali” rumuzuyla atılması dikkat çekti.

Başbakan ihbarı şifreli

Başbakan Tayyip Erdoğan'a suikast yapılacağı yönündeki ihbarın da “Mehmet Ali” rumuzuyla yine Ankara Emniyeti'ne gönderildiği ortaya çıktı. Sadece rakamların bulunduğu maili inceleyen polis, ihbarın “Q” klavyedeki her harfe numara verilerek şifrelendirildiğini belirledi. “Başbakana suikast yapılacak dikkat” yazılı maille ilgili bilgiler önce savcılığa, ardından Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na bildirildi.

hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın