KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Aralık 2025 Salı
°C

Miktarlar yanlış anlaşıldı

Hacılar Camii inşaatı için harcandığı belirtilen 6 milyon YTL'nin nakdi olmadığı belirtildi

Miktarlar yanlış anlaşıldı
07 HAZİRAN 2008 CUMARTESİ 10:33
0
1012
0
AA aa
03 Haziran 2008 Gazetemizde yayımlanan “Cami için pamuk eller cebe” başlıklı haberimizde inşaatın mevcut hale getirilebilmesi için toplam 6 milyon YTL'nin harcandığına dair ifadenin yanlış anlaşıldığını açıklayan Bingöl Merkez Hacılar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, bu miktarın 2004 yılından 2008 yılına kadar caminin inşaatı için alınan veya yapılan yardımların toplam bedeli olduğunu kaydetti. 
Gazetemizde yayımlanan haberde:  “Caminin iç tarafı 5 bin kişi kapasiteli, namaz kılınabilir dış alanlarla birlikte toplam 7 bin kişilik kapasiteli caminin, Bayındırlık birim fiyatlarına göre bugüne kadar toplam 6 Milyon YTL para harcanmış” şeklinde bilgilere yer verilmişti.
Hacılar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu konuya ilişkin açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “03 Haziran 2008 tarihinde basında kuruluşumuzda Bingöl Hacılar Camii İnşaatı konusunda çıkan haberlerdeki rakamlar konusu bazı yanlış anlaşılmalara konu olmuştur.  Yayımlanan haberde yer alan, bu güne kadar 6–7 trilyon aynı ve nakdi yardımlarla harcama yapılmıştır haberi, sanki dernek 7 trilyon nakit sağlamış olup, harcayarak inşaatı bu seviyeye getirmiştir gibi yanlış anlaşılmalara neden olmuştur. Söz konusu 7 trilyon rakamı 2008 yılı bayındırlık birim fiyatlarına göre gerçekleştirilmiş olan fiziki yapının bedeli, ettiği rakam olarak, camii inşaatının teknik elemanlarınca belirlenmiş oldukları rakamdır.  Verilen rakam nakit para değil, 04 Haziran 2004 yılında yapımına başlanan Bingöl Merkez Hacılar Camii inşaatı fiziki yapısının bayındırlık birim bedeli aktarılmıştır. 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılına kadar toplam alınan veya bağışlanan demir, çimento, ağaç veya yapılan nakit bağışların toplam fiyat bedeli 330949,51 YTL'dir.”
 

 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.12.2025
19:03
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 27 zam yapılarak net 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
23.12.2025
05:21
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Teknopark, akıllı seralar, sanal borsa laboratuvarı ve üretim odaklı yeni fakültelerle Bingöl Üniversitesi, klasik kampüs anlayışını geride bırakıyor. 2026 yılının üniversite genelinde 'Üretim Yılı' olarak ilan edildiğini duyuran Rektör Çelik: 'Üniversitemizi tüketen değil, üreten bir yapıya dönüştürüyoruz' dedi.
23.12.2025
05:19
Vali Usta, Kariyer Günleri`nde Gençlerle Buluştu
Vali Usta, Kariyer Günleri'nde Gençlerle Buluştu
Konuşmasında, çalışmanın, azmin ve güçlü bir karakterin insan hayatındaki belirleyici rolüne dikkat çeken Vali Usta, 'En güçlü referansınız disiplininiz ve emeğinizdir' dedi.
23.12.2025
05:17
İstanbul`da Bingöllü Öğrencilere Anlamlı Destek
İstanbul'da Bingöllü Öğrencilere Anlamlı Destek
İstanbul'da üniversite eğitimi gören Bingöllü öğrenciler, Övün Ailesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 200 kişilik dayanışma buluşmasında bir araya geldi.
23.12.2025
05:15
Ringde Altın Zafer!
Ringde Altın Zafer!
Uluslararası Muay Thai Dövüş Gecesi'nde ringe çıkan Bingöllü sporcu Berhan Akarbulut, zirveye adını yazdırarak altın madalyanın sahibi oldu.
23.12.2025
05:14
Bingöl Üniversitesi`nde Bağımlılıkla Mücadele Konferansı
Bingöl Üniversitesi'nde Bağımlılıkla Mücadele Konferansı
'Bağımlılığa Hayır' konferansında öğrencilere farkındalık eğitimi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın