KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Milletvekillerinden ankara binyar'a ziyaret

Gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgiler aktaran Milletvekilleri Yılmaz, Coşkun ve Ataoğlu, talep ve beklentileri dinlediler.

Milletvekillerinden ankara binyar`a ziyaret
08 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 10:09
0
1838
0
AA aa
AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Ankara Bingöllüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANKARA BİNYAR)'ı ziyaret etti. Ziyarette; Ankara BİNYAR yönetim kurulu, Ankara'da görev yapan Bingöllü bürokratlar ve çok sayıda Bingöllü hazır bulundu.

Ziyarette konuşan milletvekilleri, Ankara BİNYAR'ın, Bingöllülerin ortak çatısı olduğunu, başta Ankara'da okuyan öğrenciler olmak üzere, hasta yakınlarının ve Ankara'ya işleri dolayısı ile gelen Bingöllülerin evi gibi olduğunu belirtti.

Bundan dolayı dernek ile birlikte çalışmak zorunda olduklarını belirten milletvekilleri, bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı dernek yönetim kuruluna teşekkür ettiler.
Seçim bildirgesinde yer alan 12 hedef için çalışmalara başladıklarını anlatan vekiller, Bingöl Havaalanı ile ilgili güzel gelişmelerin olduğu müjdesini de verdi.

Bingöl Üniversitesi'nin 2008-2009 öğrenim yılında öğrenci alacak duruma gelmesi için gerekli görüşme ve çalışmaların yapıldığını aktaran vekiller, 2008 yılı mali bütçesinde Doğu-Batı ve Kuzey-Güney eksenli Duble yol ödeneklerinin yeterli seviyede olması için ön görüşmelerin yapıldığını vurguladılar.

Kendi aralarında oluşturdukları güçlü bağ sayesinde çalışmaların çok olumlu ve hızlı yürüyeceği inancında olduklarını ifade eden milletvekilleri, Ankara'daki Bingöllü bürokrasi kadrosunun güçlendirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

Seçimde alınan yüzde 72'lik oy oranının sorumluluğunu bildiklerini ve herkesime eşit mesafede kalarak her yöreye eşit hizmet götürülmesi için uğraşacaklarına işaret eden milletvekilleri, oy veren-oy vermeyen ayırımı yapmayacaklarını ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirttiler.

Toplantıda söz alan dernek üyeleri ve katılımcılar, Bingöl'de en büyük sorun olan işsizlik ile ilgili projelere ağırlık verilmesini, Bingöl için mahalli ürünlerin (ceviz, bal, soya, domates ve benzeri)  tespit edilerek tarım bakanlığı desteği ile Bingöl'de pilot uygulamalar yapılmasını istediler.

Hayvancılık desteğinin arttırılmasına yönelik girişimlerde bulunulmasını da talep eden katılımcılar, eğitim alanında gerekli olan derslik sayısının arttırılmasını, sağlık hizmetlerinin ise kırsal kesime doğru yaygınlaştırılmasını istediler.

Ziyaret ile ilgili söz alan Ankara BİNYAR Başkanı Hasan Bayram ise geçen yasama döneminde başaramadıkları beraberliğin bu dönemde oluşmasından ve 3 milletvekillinin birlikte yapmış olduğu ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını vurguladı.

Tüm Bingöl'ün umutla hizmet beklediğini, Bingöl halkının altın madalyalı olduğunu ve hakkettiği birincilik ödülü için sabırsızlandığını dile getiren Bayram; “Bingöl için yapılacak olan her çalışmada seve seve yer alabileceğimizi belirtmek istiyorum. Geçen yıl 120 öğrenciye burs verdik. Aynı tempoyu bu yılda sürdürme gayretindeyiz. Derneğin kalıcı olabilmesi için mülk edinmesi gerekiyor. Bu konuda destek bekliyor, tüm Bingöllülerin hizmetinde olduğumuzu belirtiyorum” diye konuştu.

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın