KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Milli eğitim'den bağış talebine red

Solhan'da 15 dönümlük araziyi eğitime bağışlamak isteyen İşadamı Temoçin'e, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden “Arazi yerleşim birimine uzak, buraya okul yapılmaz” yanıtı verilerek bağış reddedildi.

Milli eğitim`den bağış talebine red
29 KASIM 2006 ÇARŞAMBA 10:28
0
2447
0
AA aa
15 dönümlük arazisini eğitime bağışlamak isteyen Solhanlı işadamı Muhittin Temoçin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden red cevabı aldı.
İstanbul'da ikamet eden Solhanlı İşadamı Muhittin Temoçin, bölgede üç dönem milletvekilliği yapan dedesi Mehmet Emin Temoçin'in adını yaşatmak adına Solhan'daki 15 dönümlük arazisini eğitime bağışlamak istediğini, araziye okul yapılması veya satılarak elde edilecek gelirin farklı eğitim alanlarında değerlendirilmesi yönünde talepte bulundu.
Arazinin satılmasıyla elde edilecek gelirin Solhan Yeşilova Mahallesi'nde yapılan yeni okulun yapımına aktarılması ve okula dedesi Mehmet Emin Temoçin'in adının verilmesi talebinde bulunan Muhittin Temoçin, okula 10 adet bilgisayar bağışlayacağını söyledi.
Gerekli yazışmaları yapan Temoçin'e, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, “Arazi yerleşim birimine uzak, buraya okul yapılmaz” şeklinde bir gerekçeyle isteğinin reddedildiği bildirildi.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Temoçin ise “Ben Solhan'a ve Solhanlıya vefa borcumu ödemek için böyle bir talepte bulundum. Beyanatımda da arazi istedikleri gibi kullanabilirler, araziye okul yapma gibi bir koşul ileri sürmedim. Araziyi satıp, başka bir yerde eğitim namına kullanabilirler demiştim” ifadelerini kullandı.
‘Ülkede eğitim seferberliği başlatan bir camianın bu tutumunu anlamak mümkün değil' diyen Muhittin Temoçin, bu iş için daha üst kurumlara gidebileceğini söyledi.
 

haberi gönderen, solhan temsilcimiz:
                İlhan Bingöl

      BingolOnline haber servisi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın