KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Milli eğitim'den skandal harita!

Türkiye'nin sınırlarını yeniden çizdiler!

Milli eğitim`den skandal harita!
30 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 08:53
0
1276
0
AA aa
Bir önceki İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer tarafından hazırlanan İstanbul Veli Eğitim Projesi çerçevesinde, okullara dağıtılan eğitim CD'lerinde yer alan haritada, Türkiye'nin topraklarında genişleme var! CD, yeni Milli Eğitim Müdürü Yıldız'a da şok yaşattı

Milli Eğitim Bakanlığı, Kerkük, Musul, Erbil, Batum, Nahcivan ve Kıbrıs'ı Türk topraklarına kattı. 18 Eylül'de başlayan İstanbul Veli Eğitim Projesi çerçevesinde, İstanbul'daki tüm okullara dağıtılan eğitim CD'lerinde yer alan haritada, daha önce farklı kesimlerde yayımlanan haritaların aksine Türkiye'nin topraklarında azalma değil, genişleme var.

Bir önceki İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer tarafından hazırlanan ve büyük bir törenle tanıtımı yapılan İstanbul Veli Eğitim Projesi için hazırlanan CD, yeni Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'a da şok yaşattı.
Yıldız, “Böyle bir harita, bırakın kendi ülkemizi, farklı ülkelere ait olsa bile kabul edilmezdi. Olmaması gereken, farklı tartışmalara neden olabilecek büyük bir yanlış. Çok üzgünüm” dedi ve konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynağı belli değil

Türkiye sınırlarını, Doğu ve Güneydoğu'da olabildiğince genişleten, Kıbrıs'taki sınırları da ortadan kaldırıp, aynı renklerde göstererek Türkiye'ye katan haritanın ve proje kapsamındaki diğer bilgilerin, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çeşitli kaynaklardan toplanarak derlendiği öğrenildi.
Söz konusu harita, internetten bulunmuş. Ama daha şaşırtıcı olanı, Ata Özer tarafından İstanbul'daki tüm ilçe milli eğitim müdürleri ve okul yöneticilerine dağıtılan bu CD ve kitapçık içindeki haritanın, hiç kimse tarafından fark edilmemiş olması ya da görüldüğü halde hazırlayanların uyarılmaması.
İstanbul'un yeni eğitim patronu Yıldız, gelinen son nokta konusunda, “Çok mütevazı şartlarda, kendi olanaklarımız çerçevesinde hazırlanan bir kaynak, harita gözden kaçmış ama bunun mazereti olmaz. Keşke olmasaydı. Ama içimizden birilerinin daha önce bunu görüp bizi uyarması gerekirdi“ dedi.

Törenle dağıtıldı
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan İSVEP İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan “İSTANBUL VELİ EĞİTİM PROJESİ”, 10 Eylül'de Çapa Atatürk İlköğretim Okulu salonundaki Bilgilendirme Toplantısı'nda okul yöneticileri ve velilerin yanı sıra basına da tanıtıldı.
Ata Özer de projeye yönelik şu bilgileri verdi: “Bakanlığımız son iki yıldır ilköğretime başlayan öğrencileri okulların açılmasından bir hafta önce sınıflarında ‘Okula alıştırma' eğitimine tabi tutmaktadır. Bu yıl bu uygulamaya, öğrenci velileri de eklenecektir. İstanbul'da ilk defa uygulanacak ‘İSTANBUL VELİ EĞİTİM PROJESİ' ile ilköğretime başlayacak öğrencilerle birlikte öğrenci velilerinin de eğitim alması amaçlanmıştır. Pilot il olarak seçilen İstanbul'da bu yıl yaklaşık 230 bin öğrenci ilköğretim birinci sınıfına başlayacaktır.
Birinci sınıfa başlayan öğrencilerle birlikte velilerinin de bir hafta okulda oryantasyon eğitimi almaları hedeflenmiştir. Bu dönemde birinci sınıf öğrencilerine öğretmenleri ‘okula alıştırma' eğitimi verirken, öğrenci velilerine de, okul yöneticileri, rehber öğretmenler ve görevli öğretmenler tarafından İSVEP İl Koordinasyon Kurulu'nca hazırlanan eğitim programı uygulanacaktır.
Bu programda, okul ve çevresi, okul aile birliği, veli ve velilik görevleri, okul fobisi, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, ilköğretim müfredatı, ilk yardım, özbakım, sağlık, hijyen, öğrenci gelişim özellikleri, anne baba tutumu, uyum ve davranış bozuklukları, ihmal ve istismar, iletişim, verimli ders çalışma teknikleri vb. konulara yer verilmiştir.
Tüm 1. sınıf öğrenci velilerimizi 14-18 Eylül 2009 tarihlerinde projeye katılmaya davet ediyorum. Bu projenin İstanbul'umuza hayırlı olmasını dilerim.”

Ulusal Günler de karıştırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılıp tüm öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitaplarında da bu yıl, her zamankinden çok daha vahim hatalara rastlandı. Örneğin bu yıl okutulacak olan ilköğretim Türkçe ve Hayat Bilgisi kitaplarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarihi 29 Nisan olarak gösterilirken. 30 Ağustos Zafer Bayramı ise ulusal bayramlar arasında sayılmadı.
Özetin özeti: Eğitimin ciddi hem de çok ciddi bir konu olduğu nedense hâlâ anlaşılamadı. Şimdi bu harita uluslararası bir krize neden olursa kabahatlisi kim olacak!..

MİLLİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın