KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mayıs 2026 Cuma
°C

Milli eğitim'den yurtdışı ziyareti

AB Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Hollanda’ya, Şube Müdürü Zeki Boylu İsveç’e, Şube Müdürü Orhan Seven ve Proje Koordinatörü Kumriye Ekineker İtalya’ya ziyaret gerçekleştirecek.

Milli eğitim`den yurtdışı ziyareti
08 MART 2013 CUMA 05:50
0
3793
0
AA aa

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik programı kapsamında Edirne, Afyon, Antalya, Aydın, Bingöl, Trabzon ve Zonguldak illerinin ortak olarak hazırladıkları AB projesi, 2013 yılında uygulanmaya başladı.

Ağustos ayında tamamlanacak proje kapsamında Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Hollanda'ya, Şube Müdürü Zeki Boylu İsveç'e, Şube Müdürü Orhan Seven ve Proje Koordinatörü Kumriye Ekineker İtalya'ya ziyaret gerçekleştirecekler.

İlköğretimden Mesleki Eğitime Yönlendirmenin İncelenmesi amacı ile hazırlanan ve Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından desteklenen VETPRO projesi süresince yurt dışı ülkelerde yapılan incelemelerin ve gözlemlerin sonucu, proje ortağı olan tüm illerde tanıtılarak projenin yaygınlaştırma faaliyetleri yapılacak.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, Hayatboyu Öğrenme Kapsamında “İlköğretimden Mesleki Eğitime Yönlendirmenin İncelenmesi” adlı proje ile İtalya, İsveç, Hollanda ve Almanya'nın eğitim sistemlerinin inceleneceği, ilköğretimden mesleki eğitime yapılan yönlendirme çalışmalarının yerinde izleneceği kaydedildi.

İnceleme sonuçlarının değerlendirilerek Bingöl'de bir tanıtım toplantısı düzenleneceğinin vurgulandığı açıklamada: “Yaygınlaştırma, izleme ve değerlendirme sonuçları tüm okullarımız yöneticileri ile paylaşılacaktır. Proje kapsamında İtalya, Hollanda, İsveç ve Almanya'ya toplam 41 kişilik 4 hareketlilik gerçekleştirilecektir. Ulusal Ajans tarafından desteklenen AB Projesi kapsamında ilimizden Bingöl İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven ve Proje Koordinatörü Kumriye Ekineker projenin ilk hareketlilik ülkesi olan İtalya'nın Rimini kentine inceleme yapmak üzere 3 -10 Mart tarihleri arasında bulunacaklardır” denildi.

Proje koordinatörü Kumriye Ekineker ise katılımcıların, mesleki eğitime yönlendirme ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek meslekleri ve konu ile ilgili yenilikleri ve teknolojik farklılıkları tanıma fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Ekineker, ayrıca katılımcıların farklı bir ülkede ve kültürde yaşama deneyimi kazanacaklarını, Avrupalılık bilinçlerinin gelişeceğini, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma becerilerinin artacağını, mesleki yabancı dil yeterliliklerinin gelişeceğini belirtti.

Nisan ayında Hollanda, Mayıs ayında ise İsveç' e ziyaretler gerçekleşeceğini aktaran Ekineker, proje ortakları arasında ayrıca Edirne Trakya Üniversitesi ve Edirne İŞKUR Müdürlüğünün de yer aldığını sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın