KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Milli mücadele kadınları derslere giriyor

Milli Mücadele döneminde faaliyet gösteren kadın dernekleri tarih dersinde anlatılacak.

Milli mücadele kadınları derslere giriyor
06 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 16:00
0
1726
0
AA aa

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı, hazırlanmakta olan TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi taslak öğretim programında Milli Mücadele'ye hazırlık döneminde kadınların kurdukları cemiyetlerin anlatılması için çalışma başlattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan TTK Başkanı Tufan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya Sivas'a yaptığı ziyaret sırasında Valiliğin hazırladığı ''Sivas Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti'' kitabının verildiğini belirterek, ''Sayın Bakanımız onu bana verdi. 'Kurtuluş Savaşı öncesindeki hareketlerden bahsedilirken kadının da bu süreç içerisinde olduğunu göstermek bakımından bunu kullanabilirsiniz' dedi'' diye konuştu.

Merdan Tufan, konunun ders kitabında yer alabilmesi için konu üzerinde çalışan tarihçilerden yardım aldıklarını anlattı.

Milli Mücadele döneminde insanların her şeylerini ortaya koyduklarını, bu süreçte Türk kadının da boş durduğunun söylenemeyeceğini belirten Tufan, bu konunun ciddi bir araştırma konusu olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar 9, 10, 11. sınıf Tarih ve 12. sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersleri öğretim programlarının tamamlanarak uygulamaya konulduğunu anımsatan Tufan, ''Bu öğretim programlarında tarihin farklı dönemlerinde kadınların faaliyetlerine ilişkin bilgilere ve tarihsel süreç dikkate alınarak yer verilmiştir'' dedi.

Hazırlanmakta olan TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Taslak Öğretim Programında ''Milli Mücadele Hazırlık Dönemi'' ünitesinin yer aldığını ifade eden Tufan, bu ünitede Kuvayımilliye'nin oluşum sürecinin analiz edildiğini anlattı. Tufan, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Programı'nın Ocak ayı içinde kurulca görüşüldükten sonra uygulamaya geçeceğini söyledi.

Buna göre bu ünitede Milli Mücadele sırasında kadınların kurdukları cemiyetlere değinilecek. Anadolu Kadınları Müdafaa-ı Vatan Cemiyeti'nin İstanbul hükümetine, bazı kuruluşlara ve yabancı devlet temsilciliklerine gönderdikleri yazılardan yararlanılarak, cemiyetin faaliyetleri incelenecek.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın