KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ağustos 2025 Pazar
°C

Milli servet kaderine terk edildi

Genç ilçesine bağlı Dilektaşı Köyü’nde 1998 yılında bölgedeki köy çocukları için düşünülerek yapılan 12 derslikli Pansiyonlu İlköğretim Okulu ( PİO), eğitime başlamadan kaderine terk edildi. Yaklaşık 4 yıl önce ilçedeki bir kuruma devir edilmesine rağmen herhangi bir gelişme sağlanamayan yapının çürümeye yüz tuttuğu görüldü.

Milli servet kaderine terk edildi
11 ŞUBAT 2014 SALI 06:53
0
3749
0
AA aa

1998 yılında bölge köyleri muhtarlarının dönemin siyasilerine baskısı sonucu Dilektaşı köyü girişinde yaptırıldığı öne sürülen ve yaklaşık 30 dönümlük arazi üzerinde inşa edilerek kaderine terk edilen 12 derslikli Pansiyonlu İlköğretim Okulu görenlerin vicdanını sızlatıyor. 2011 yılında yine haber olan yapı ile ilgili aradan geçen süre zarfı içerisinde herhangi bir çalışma yapılmadı.

O dönem yapılan haber de Dilektaşı Köyü sakinlerinden Abdurrezzak Çağlayan (67) yapının sırf birilerine rant elde edilmesi için heba edildiğini iddia etmişti.

Çağlayan yapı ile ilgili: “1995 yılında Dilektaşı, Çanakçı, Yiğitbaşı, Koçsırtı, Doğaneler ve Yağızca köy muhtarlarının köylerine ortak mesafede olduğu gerekçesiyle dönemin siyasilerinden talep ettiği 12 derslikli Pansiyonlu İlköğretim Okulu için olumlu cevap verildi ve ertesi yıl yapımına başlandı. 2 yılda bitirilen yapının akabinde bir takım çevreler anlaşılmaz söylentiler ortaya attılar ve buranın uygun olmadığını ileri sürdüler. Yine aynı dönemin siyasileri tarafından burada yeni bir Pansiyonlu İlköğretim Okulu olmasına rağmen buradan 10 Km uzaktaki Çaytepe Beldesi'nde yeni bir Yatılı İlköğretim Okulunun yapılması için çalışma yaptılar. 6 köy muhtarının görüş birliği ile köyümüzde o dönem trilyonlar harcanarak yapılan bu Pansiyonlu İlköğretim Okulu dururken ve daha bura faal hale getirilmemişken birilerinin kalkıp yakın bir mesafede bir başka Yatılı İlköğretim Okulunu yapmasındaki amacı anlamış değiliz. Ki Çaytepe Beldesi buradan nasıl 10 km mesafedeyse aynı şekilde Genç ilçe çıkışında bulunan YİBO'ya da aynı mesafe uzaklıkta. Çaytepe Beldesi ve civar köyleri Genç YİBO'dan rahatlıkla istifade edebiliyorken, o dönem uzun tepkilerimize aldırış edilmeden yapılan Çaytepe Yatılı İlköğretim Okulu ile adeta kaderine terk edilen bu trilyonluk bizlerin vicdanını sızlamakta.”

“TRİLYONLUK YAPI DEĞERLENDİRİLSİN”

Dilektaşı Köyü girişinde milyon TL'ler harcanarak yapılan ve kullanılmayan 12 derslikli Pansiyonlu İlköğretim Okulu binasının heba edilmesini kabullenemediklerini belirten Dilektaşı köyü sakinleri yapının bir an evvel değerlendirilmesi gerektiğini belirtip şu önerilerde bulunmuştu:

“Devlet, burayı birçok şekilde kullanabilir. Bir yatılı Kur'an Kursu, bir sağlık ocağı yâda bu bölgede yaz veya kış aylarında güçleşen yol yapım çalışmaları içi üs olarak Karayolları birimine devir edilebilir. Bunlardan hiçbirini yapamıyorlarsa da bizlere devretsinler. Bizler kendi ya da civar köylerimizin ortak yararına kullanılabilecek bir şekilde değerlendirelim.”

Dilektaşı Köyü'nde 1998 yılında bölgedeki köy çocukları için düşünülerek yapılan 12 derslikli Pansiyonlu İlköğretim Okulu ( PİO), eğitim vermeden çürümeye terk edilen okul için yaptığımız araştırmalar sonucu, yapının Geçtiğimiz yıllarda ilçede görev yapan Kaymakam Barış Cansu Aktan tarafından valilik oluru ile mevcut yapının İlçe Müftülüğü'ne devredildiği, ilçe Müftülüğü'nün de o dönem yapının yatılı bir Kur'an Kursu yapılması için Diyanet İşleri Genel Başkanlığı'na öneride bulunulduğu ancak kabul görmediği öğrenildi.

Yapının hala Genç İlçe Müftülüğü envanterinde olduğu belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.08.2025
20:05
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, yakın tarihlerde aralarında husumet oluşan üç aileyi barıştırdı. Ataoğlu: 'Kalpten kalbe uzanan bu köprüde selamı büyüttük, kardeşliği yeniden inşa ettik.'
01.08.2025
20:04
Bingöl`de apartman yangını
Bingöl'de apartman yangını
Bingöl'de apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
31.07.2025
20:54
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Son virajı aşıyoruz. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda su problemini Bingöl gündeminden tümüyle kaldırmış, halkımıza kesintisiz su aktarımını sağlamış olacağız' dedi. Başkan Arıkan, bundan sonrası için de önemli mesajlar verdi!
31.07.2025
20:50
Bakan Yumaklı Bingöl`e geliyor
Bakan Yumaklı Bingöl'e geliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cuma günü Bingöl'e geliyor. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Yumaklı, sektör temsilcileriyle de toplantı yapacak.
31.07.2025
20:10
Bingöl`de odunluk yangını korkuttu!
Bingöl'de odunluk yangını korkuttu!
İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle alevler eve sıçramadan söndürüldü.
31.07.2025
20:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından3 ayrı noktada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın