KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2026 Salı
°C

Milyonları ilgilendiren 3600 ek göstergede önemli gelişme

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 3600 ek gösterge düzenlemesi için düğmeye basıldı. 2022 yılsonuna kadar tamamlanması planlanan düzenleme için kasım ayında gerçekleştirilecek Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda komisyon oluşturulacak.

Milyonları ilgilendiren 3600 ek göstergede önemli gelişme
14 EKİM 2021 PERŞEMBE 12:02
3
2241
0
AA aa

Milyonlarca memuru kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi için ilk toplantı kasımda yapılıyor. 3600 ek gösterge için özel bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, düzenlemenin yol haritasını çıkaracak

Yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen'in yer alacağı komisyonda, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan da temsilciler yer alacak. Komisyon, 3600 ek düzenlemesinin yol haritasını çıkaracak.

İşte 3600 ek göstergede "Ne zaman gelecek?" ve "Kapsamı ne olacak?" sorularına ilişkin önemli ayrıntılar:

KAPSAM GENİŞLETİLMELİ

 Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge çalışmasının 2022 yılı içinde tamamlanması yönünde talimatının olduğunu belirterek, "Biz sürecin daha önce başlaması için kasımda gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda komisyon oluşturulmasını ve çalışmaların başlatılmasını talep ettik" dedi.

Memur-Sen'in, ek gösterge konusunda yapılacak çalışmanın hem haksızlığa hem de yeni yasal düzenlemelere gerekçe oluşturmadan tamamlanmasını teklif ettiğini belirten Yalçın, "Bu sonuca ulaşmak için de vaadin kapsamı genişletilmeli. Unvan, kurum, öğrenim durumu, hizmet sınıfı ve benzeri gerekçeler üzerinden ayrım yapılması adil bir sonuç üretmiyor. Bunun için ortaya büyük bir gayret koyuyoruz" diye konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI % 65 ARTACAK

2200 ek göstergeden yararlanan ve düzenleme sonrası 3600 ek göstergeye yükselecek olan kamu görevlisinin aylık gelirinde 251.72 TL artış olacağını aktaran Yalçın, "2008 öncesi göreve başlayan ve 30 yıl hizmeti bulunan kamu görevlisinin 3600 ek göstergeye yükselmesi durumunda tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten 145'e yükselecek.

En düşük devlet memuru maaşında da yüzde 65'e yakın artış olacak. Emeklilik maaşında 1.100 TL, emeklilik ikramiyesinde 38 bin TL artacak" dedi.

5434 ile 5510'a tabi personel arasında maaşı ve sosyal güvenlik haklarında ayrım olduğunu belirten Yalçın, Memur-Sen'in teklifleri arasında bunu ortadan kaldıracak hükümlerin de bulunduğunu ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın