KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Minik muhammed yardım bekliyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde solunumun cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren ancak sık sık yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle ölümle burun buruna yaşayan 7 aylık Muhammet Sena Harmancı, jeneratör sayesinde nefes alıyor. Acılı Baba, jeneratöre benzin alacak parasının dahi olmadığını söyledi.

Minik muhammed yardım bekliyor
08 MART 2014 CUMARTESİ 12:20
0
1734
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine sekiz kilometre uzaklıkta bulunan 350 haneli Kargapazar'ı köyünde yaşayan Mehmet Ali Harmancı'nın 7 aylık bebeği olan Muhammet Sena Harmancı, akciğerlerinin küçük olmasından dolayı solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Elektriklerin sıklıkla kesildiği köyde bebeğini kaydetme korkusuyla yaşayan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Tek odalı derme çatlı bir evde hayatlarını mevsimlik işçi olarak geçiren baba Mehmet Ali Harmancı geçimlerini zorlukla yaptıklarını söyleyerek yetkililerin kendilerine yeterince yardımda bulunmadığını iddia etti.

Baba Harmancı: “7 yıl önce bir erkek çocuğumuz oldu bu çocuğumuz da akciğer hastalığı nedeniyle öldü. Ondan sonra bir kız çocuğumuz oldu bu çocuğumuz da aynı hastalıkla doğdu biz ona erken önlem aldık ve çocuğumuz kurtuldu. Şimdi 5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. Bu çocuğumuz ise 7 ay önce doğdu ve yine o hastalıkla doğdu ve 3 ay kuvözde kaldı. Şimdi evimizde solunum cihazına bağlı olarak çocuğumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuğumuzun solunum makinelerini satın alabilecek gücümüz olmadığından kiralama usulü ile aldık” dedi.

JENERATÖRE BAĞLI BİR HAYAT

Elektriksiz köyde yaşam mücadelesi veren küçük Muhammed için devreye giren köylüler, jeneratör alarak aileye teslim etti. Maddi imkansızlıklardan dolayı benzin parası alamadığını belirten acılı baba, çektiği zorlukları şöyle özetledi: “elektriklerin kesildiği günlerde elektrik şirketini arayarak elektriklerin ne kadar sürede geleceği bilgisini alıyorum, uzun süreli elektrik kesimi olacak denildiğinde çocuğumu hastaneye götürüyorum. Çocuğumun bu hastalığı yenmesi kilosuna bağlı. Doktorlar kilo alırsa Akciğeri büyüyebilir ve hastalığı yenebilir dedi. Anne sütü çocuğumun beslenmesinde yeterli olmadığında mama almak zorundayım ancak mamalar çok pahalı alacak gücüm yok. Bazen köylüler yardım ederek bu mamaları alıyorum. Tek odalı evde kalıyorum evim hep rutubet alıyor ve çocuğumun sağlığı bu evde tehlikede. Kış aylarında burada çalışacak bir iş yok o yüzden yaz ayını bekliyorum köyde hayvanlara bakıp geçimimizi bu şekilde yapıyoruz. 7 yıldır yetkililerden yardım talep ediyorum sadece 3 kere tarafıma yardım edildi. Ev yardımı için Kaymakamlığa başvurdum talebim Kaymakam Bey tarafından olumlu karşılandı ve dosyalarım Ankara'ya gönderildiği söylendi. Fakat sonradan ev yardım talebim Ankara'dan reddedildiği tarafıma bildirildi. Mağdurum yetkililerden yardım bekliyorum”

Öte yandan 24 metrekarelik bir odada yaşayan 4 kişilik Harmancı Ailesinin, banyo ve mutfak ihtiyacını naylondan kapladıkları bir yerde giderdikleri görüldü.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.05.2025
21:38
Bingöl`de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.
30.05.2025
21:30
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Bingöl'de bir evde yapılan aramada ilaç kutuları ile çamaşır makinesindeki çoraplara zulalanmış halde kokain maddesi ele geçirildi.
30.05.2025
21:29
Bingöl`de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 bin 763 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
30.05.2025
14:48
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
'Kiralar fahiş seviyelere ulaşmış, vatandaşlarımız barınma kriziyle boğuşmaktadır' diyen HÜDAPAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Solhan'da 196 konut planlanırken, yapı stoku daha zayıf ve ihtiyacı daha fazla olan Genç'te bu sayı sadece 150 olarak belirlenmiş, o da henüz ihaleye çıkmamıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Artık oyalayıcı açıklamalara değil, net adımlara ihtiyaç vardır.'
30.05.2025
14:20
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Bingöl Kiğı'da dün saat 21.14'te 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı sonrası olumsuz bir gelişme yaşanmazken Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin ne anlam ifade ettiğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Görür, bölgedeki son depremi de hatırlatarak 'Bu deprem stres alanında değişime ve stresin artmasına neden olabilir' ifadelerini kullandı.
30.05.2025
13:27
İBAN ile para gönderme artık değişti!
İBAN ile para gönderme artık değişti!
Mobil bankacılıkta yeni dönem başlıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil bankacılığın kullanımı da arttı. Bankalar hem güvenliği hem de kullanıcı konforunu artırmak için uygulamalarına 'Ödeme İste' gibi yenilikçi bir özellik entegre etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın