KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Minik öğrencilere büyük jest

Yayladere Kaymakamı Selçuk Arslan, eğitim alanındaki eksiklikleri gidererek öğrencilerin daha modern şartlarda eğitim görmesini sağlamak için imkânları seferber etti.

Minik öğrencilere büyük jest
15 ŞUBAT 2008 CUMA 09:47
0
979
0
AA aa
Bu kapsamda, öğretmen bulunmadığı için eğitime kapalı olan Yayladere İlköğretim Okulu Anasınıfı'na Aralık 2007'de öğretmen ataması yapıldı. Öğretmen ihtiyacının giderilmesiyle yeniden hizmete açılan anasınıfında 12 öğrenci eğitim görmeye başladı. Sınıfın, okul öncesi eğitim kurumlarındaki şartlardan altta kalması üzerine bir çalışma başlatan okul idarecileri, tespit ettikleri eksiklikleri ve ihtiyaç duyulan malzemeleri İlçe Kaymakamı Selçuk Arslan'a bildirdiler.
Yaptığı girişimler sonucu fiziksel eksikliklerin giderilerek modern bir anasınıfı oluşturulmasını sağlayan Kaymakam Arslan, sınıfa, genellikle alışveriş merkezlerinde göze çarpan oyun gruplarının getirilmesini de sağladı. Oyun grubu içinde kale kaydırak seti, fileli top havuzu, geometrik şekillerden oluşan sünger aktivite merkezi, seyyar tahtıravalli, sallanan atlar, bisikletler, Lego zekâ oyun setleri, geometrik şekilli yer minderleri ve oyuncaklarla birlikte ısınma sistemindeki arızalara karşı 1 adet infrared ısıtıcı bulunuyor. Alınan malzemelerin piyasa değerinin 6 bin YTL'nin üzerinde olduğu belirtildi.
Alınan yeni oyuncaklarla öğrencilerin okula olan ilgisinin arttığı ve devamsız durumda bulunan 2 öğrencinin de okula gelmeye başladığı, ayrıca okulöncesi eğitim yaşına gelmemiş çocuklarında sınıfa gelmek için taleplerinin olduğu kaydedildi.
Yapılan bu çalışmaların ardından okul idarecileri ve minik öğrenciler, sınıflarının modern bir yapıya kavuşması ve sağlıklı bir ortamın oluşmasını sağlayan Kaymakam Arslan'ı makamında ziyaret ettiler. Verilen destek ve gösterilen ilgiyle okulöncesi eğitime olan ilginin daha da arttığını belirten okul idarecileri, minik öğrencilere büyük jest yapan Kaymakam Arslan'a teşekkür ettiler.
Yayladere'nin, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, yaşayan insan sayısı açısından Türkiye'nin en küçük ilçesi olduğunu belirten Kaymakam Arslan, bu nedenle imkânların daha sınırlı olduğunu ancak ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntılar bulunsa da her zaman temel önceliklerinin eğitim hizmetleri olacağını ifade etti.




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
22:55
Bingöl`de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de deprem öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında konteyner kent kuruluyor. Bingöl Belediyesi, proje kapsamında alanda altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve çevre düzenlemesi işine start verdi.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
09.07.2025
20:23
Bingöl`de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 ayrı noktada toplam 4 bin 314 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
09.07.2025
20:20
Bingölspor FK`nın ilk maçı 6 Eylül`de Karaköprü ile…
Bingölspor FK'nın ilk maçı 6 Eylül'de Karaköprü ile…
3. Lig 2. Grup'ta mücadele edecek yeşil beyazlı temsilcimiz Bingölspor FK, ilk maçını 6 Eylül 2025'te kendi sahasında Karaköprü Belediyespor ile oynayacak. İlk yarıda 15 maç oynayacak olan temsilcimizin iç ve dış saha maçları şöyle;
09.07.2025
20:18
Bingöl`de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Bingöl'de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Programın gerektirdiği asgari şartları sağlamak koşuluyla, mevcut üretim kapasitesinde en az yüzde 75 oranında ve mevcut kayıtlı istihdamda en az yüzde 50 oranında artış sağlayan kapasite artışına yönelik yatırımlar da desteklenebilecek. Desteklenecek yatırım konuları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın