KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Mintaş'tan vergi ödeme uyarısı

Defterdar Mintaş, vatandaşları beyanname verme süresi ve Vergi Barışı olarak bilinen 6111 sayılı kanun çerçevesinde yapılandırılıp taksite bağlanan vergi borçlarının 6’ıncı taksit ödeme tarihiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Mintaş`tan vergi ödeme uyarısı
23 MART 2012 CUMA 22:35
0
1795
0
AA aa

Konuyla ilgili Bingöl Defterdar İhsan Mintaş, imzasıyla yapılan açıklamada, 31 Mart 2012 tarihinin son gün olduğu belirtildi. 

Vatandaşlara kanun hakkında uyarılarda bulunan Defterdar Mintaş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunun 117. maddesinin 2.nci fıkrasında “Mart ayı içerisinde verilmesi gereken beyanname ile bildirilen gelir üzerinden tahakkuk ettirilen gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitle ödenir” hükmü bulunmakta olup 2011 dönemi gelir vergisi 1.nci taksit ödeme süresi, Mart ayı sonunda dolmakta ayrıca kamuoyunda Vergi Barışı olarak bilinen 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” çerçevesinde yapılandırılıp taksite bağlanan vergi borçlarının 6.ncı taksit ödeme süresi 31 Mart 2012 tarihinde sona erecektir. Süresinde ödenmeyen vergiler ile 6111 sayılı kanun hükümlerine göre, cari dönem vergi borçlarının vadesinde, taksitlendirilen vergi borçları için ise bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde mükelleflerin ilgili kanun hükümlerinden yararlanma hakkı sona erecek olup yapılandırılan vergi borçları, tahsilinden vazgeçilen alacak tutarı eklenmek sureti ile 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanun hükümlerine göre gecikme zammı tatbik edilip cebren tahsil hükümlerine göre tahsil yoluna gidilecektir. Bu bağlamda mükelleflerimizin, Vergi Barışı Kanunun imkânlarından faydalanma hakkını kaybetmemeleri, vergi borçlarında artış meydana gelmemesi ve takip işlemlerine muhatap olmamaları için taksitlendirilen vergi borçlarının taksit sürelerinde ve cari dönem vergi borçlarını da vade tarihinde ödemeleri gerekmekte olup 6. taksitlerini vade tarihi olan 31 Mart 2012 tarihine kadar, Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlüğü ile Malmüdürlüğü veznelerine ve Bankalara nakit olarak ayrıca yetki almış Bankalar ile Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr) internet adresindeki sanal Pos kullanılarak Kredi Kartları ile ödemeleri, Mart ayında tahakkuk ettirilen Gelir Vergisinin 1. taksitini ise yine Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlüğü ile Malmüdürlüğü veznelerine ve Bankalara ödemeleri gerekmektedir.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın