KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Mintaş'tan vergi ödeme uyarısı

Defterdar Mintaş, vatandaşları beyanname verme süresi ve Vergi Barışı olarak bilinen 6111 sayılı kanun çerçevesinde yapılandırılıp taksite bağlanan vergi borçlarının 6’ıncı taksit ödeme tarihiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Mintaş`tan vergi ödeme uyarısı
23 MART 2012 CUMA 22:35
0
1389
0
AA aa

Konuyla ilgili Bingöl Defterdar İhsan Mintaş, imzasıyla yapılan açıklamada, 31 Mart 2012 tarihinin son gün olduğu belirtildi. 

Vatandaşlara kanun hakkında uyarılarda bulunan Defterdar Mintaş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunun 117. maddesinin 2.nci fıkrasında “Mart ayı içerisinde verilmesi gereken beyanname ile bildirilen gelir üzerinden tahakkuk ettirilen gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitle ödenir” hükmü bulunmakta olup 2011 dönemi gelir vergisi 1.nci taksit ödeme süresi, Mart ayı sonunda dolmakta ayrıca kamuoyunda Vergi Barışı olarak bilinen 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” çerçevesinde yapılandırılıp taksite bağlanan vergi borçlarının 6.ncı taksit ödeme süresi 31 Mart 2012 tarihinde sona erecektir. Süresinde ödenmeyen vergiler ile 6111 sayılı kanun hükümlerine göre, cari dönem vergi borçlarının vadesinde, taksitlendirilen vergi borçları için ise bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde mükelleflerin ilgili kanun hükümlerinden yararlanma hakkı sona erecek olup yapılandırılan vergi borçları, tahsilinden vazgeçilen alacak tutarı eklenmek sureti ile 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanun hükümlerine göre gecikme zammı tatbik edilip cebren tahsil hükümlerine göre tahsil yoluna gidilecektir. Bu bağlamda mükelleflerimizin, Vergi Barışı Kanunun imkânlarından faydalanma hakkını kaybetmemeleri, vergi borçlarında artış meydana gelmemesi ve takip işlemlerine muhatap olmamaları için taksitlendirilen vergi borçlarının taksit sürelerinde ve cari dönem vergi borçlarını da vade tarihinde ödemeleri gerekmekte olup 6. taksitlerini vade tarihi olan 31 Mart 2012 tarihine kadar, Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlüğü ile Malmüdürlüğü veznelerine ve Bankalara nakit olarak ayrıca yetki almış Bankalar ile Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr) internet adresindeki sanal Pos kullanılarak Kredi Kartları ile ödemeleri, Mart ayında tahakkuk ettirilen Gelir Vergisinin 1. taksitini ise yine Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlüğü ile Malmüdürlüğü veznelerine ve Bankalara ödemeleri gerekmektedir.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2024
10:27
TFF`ye çağrı! Play-Off uygulansın
TFF'ye çağrı! Play-Off uygulansın
BAL'da sadece liderin 3. Lige yükselmesinin ciddi bir mağduriyete sebep olduğunu belirten 12Bingölspor Kulübü Başkanı Özturan, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) BAL'da da diğer liglerde olduğu gibi Play-Off maçlarının oynanması çağrısında bulundu ve gerekçesini şu sözlerle açıkladı;
01.05.2024
18:30
Bingöl`den Gazze`ye un yardımı
Bingöl'den Gazze'ye un yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 'Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor' kampanyası çerçevesinde, Bingöl'den Gazze'ye 4 tır dolusu un gönderildi.
01.05.2024
14:49
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 23 ve 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalanarak cezaevine sevk edildi.
01.05.2024
14:48
Bingöl`de çiftçilere hibe destekli horoz kuru fasulyesi
Bingöl'de çiftçilere hibe destekli horoz kuru fasulyesi
Bingöl'de çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yüzde 75 hibeli olarak coğrafi işaretli Yedisu horoz kuru fasulyesi dağıtıldı.
01.05.2024
14:47
Bingöl`de KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı
Bingöl'de KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez Çavuşlar köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.
01.05.2024
14:20
Türk Lirası Mevduata Uygulanan Stopaj Oranları Değişti
Türk Lirası Mevduata Uygulanan Stopaj Oranları Değişti
Resmî Gazete'de yayınlanan karara göre; 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 7,5'e; 1 yıla kadar olan vadeli hesaplarda ise yüzde 5'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın