İstanbul'da faaliyet gösteren Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) tarafından ‘Sancaktepe'den Bingöl'e Sevgi Köprüsü-2009' projesi kapsamında Bingöl'e getirilen üniversite öğrencileri, yaptıkları gezi kapsamında dün Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik'i ziyaret ettiler.
Misafir öğrencileri ve BİNDAV yetkililerini karşılayan Başkan Çelik, Karlıova ilçesine yapılan ziyaretten dolayı çok sevindiğini belirterek, bu tür gezilerin faydalı olacağını ifade etti.
Bingöl'ün tanıtımı açısından bu tür etkinliklerin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Çelik: “Bu projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan BİNDAV yetkililerine Karlıova halkı adına teşekkür ediyorum. Bingöl'ün tanıtımı konusunda bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Sadece üniversite öğrencileri değil, her kesimden insanları bölgemizi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan ‘Güneşin Doğuşu Festivali'ne hepinizi bekliyoruz” dedi.
Yapılan ziyaret sonrası BİNDAV yetkilileri ve üniversite öğrencileri, Belediye Başkanı Ferit Çelik'e, İstanbul'la ilgili pano hediye ettiler.
Bingöl Kent Haber