KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Mississippi üzerinde köprü çöktü: 9 ölü

Amerika'nın Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde Mississippi nehri üzerinde bulunan bir köprünün çökmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti.

Mississippi üzerinde köprü çöktü: 9 ölü
02 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 17:45
0
1272
0
AA aa
1967 yılında inşa edilen 20 metre yüksekliğindeki sekiz şeritli I - 35W köprüsünün, günün en işlek saatlerinde çöktüğü belirtildi. Minneapolis Belediye Başkanı RT Rybak, köprünün yerel saatle 18.05 sularında çökmesiyle araçların nehre döküldüğünü ve 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı sayısının çok fazla olabileceği belirtilirken, yerel hastaneler ise bu rakamı 60 olarak duyurdu. Çökme sırasında köprü üzerinde 100 kadar araç bulunduğu belirtildi. Nehre düşen araçları arama çalışmasının devam ettiği kaydedildi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, köprünün çökmesiyle ilgili şimdilik bir sebep gözükmediğini ve köprünün salı gecesinden bu yana onarımda olduğunu duyurdu. ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Russ Knocke, olayın bir terör saldırısı olduğuna dair şimdiye kadar hiçbir işaret olmadığını ifade etti.

Belediye Başkanı Rybak, düzenlediği basın toplantısında "Her şey bittiğinde çok trajik bir gece olacak" dedi. Minnesota Ulaşım Bakanlığı, köprüde son iki gündür geceleri onarım çalışması yapıldığını ve akşam saat 18.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında toplam 8 şeritli köprüdeki trafiğin geliş gidiş birer şeride indirildiğini açıkladı. ABD Ulaşım Bakanlığı Sözcüsü Brian Turmail ise köprüde yapılan çalışmaların, köprünün güvertesiyle ilgili olduğunu ve yapısal çalışmalar olmadığını ifade etti.

Minnesota eyaleti senatörlerinden Norm Coleman ise köprünün 3 yıl önce incelemeden geçtiğini ve sağlam raporu aldığını açıkladı. Ulaşım Bakanlığı, köprüden günde ortalama 100 bin araç geçtiğini kaydetti. Köprü çöktüğü sırada ise üzerindeki trafiğin onarım çalışmalarından dolayı çok yavaş ilerlediği belirtildi. Minnesota eyaleti Valisi Tim Pawlenty de düzenlediği basın toplantısında olayı "Minneapolis için tarihi bir felaket büyüklüğünde" şeklinde değerlendirdi.

Minneopolis Polis Şefi Tom Dalan ise olaydan, köprüde çalışan işçilerin sorumlu olabileceğini ve özellikle de bir tanesinin sorumlu tutulabileceğini tespit ettiklerini kaydetti. Dalan, köprüde mahsur kalan bütün kazazedelerin de kurtarıldığını açıkladı. Kurtarma ekiplerinin ise denize düşen 50 aracı arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Köprünün yıkılmasıyla yaklaşık 30 öğrenci taşıyan bir okul otobüsünün de yıkılan köprünün ucunda enkaz kısmında denize düşmeden kaldığı ve öğrencilerin çok ufak yaralanmalarla kurtarıldığı bildirildi. Hennepin County Sağlık Merkezi'nden yapılan açıklamada ise çok sayıda yaralı olduğu ve bunların bazılarının durumlarının ağır olduğu kaydedildi.

Köprünün çökmesiyle tonlarca beton 20 metre yükseklikten nehre dökülürken, olayın ardından köprünün altında bulunan tren raylarından geçen metro seferleri de hemen durduruldu.

Görgü tanıkları ise 40 yaşındaki köprünün, büyük bir gürültüyle çöktüğünü aktardı. Leone Carstens isimli bir yerleşimci Minneapolis Star Tribune gazetesine "İlk önce büyük bir gümbürtü duydum. Başta bunun bir uçak sesi olduğunu düşündüm." dedi. Başka görgü tanıkları da olayın hemen ardından nehirde yüzen kişiler gördüklerini ve cankurtaranların nehirde yüzenleri kurtarmaya çalıştıklarını aktardı. Bir görgü tanığı ise köprünün çökmesi sonucu nehre düşen araçları "suya dökülen oyuncaklar gibiydi" şeklinde niteledi.

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın