KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

'Mobbing iddiaları gerçek dışıdır'

Üniversitede yaşandığı öne sürülen 'mobbing iddialarını' değerlendiren Eğitim Bir-Sen Üniversite Şubesi: 'Torpil, önceleme ve imtiyaz peşinde koşanların önüne geçilmesinin mobbing uygulamak olarak ifade edildiğini ve bu şekilde yansıtıldığını maalesef görmüş olduk. Bu durum bir mobbing değil, aslında bütün yöneticilerin asli vazifesidir.'

`Mobbing iddiaları gerçek dışıdır`
30 OCAK 2020 PERŞEMBE 17:37
30
5314
59
AA aa

Geçtiğimiz günlerde “Bingöl Üniversitesi'nde Mobbing İddiası” başlığıyla basına yansıyan ve bir sendika başkanının açıklamalarını içeren haber üzerine araştırma neticelerini yazılı açıklamayla paylaşan Eğitim Bir-Sen Üniversite Şubesi, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve söz konusu kişinin Araştırma Görevliliğinin gerektirdiği hiçbir vasfı da yerine getirmediği için süresinin sonlandırıldığını açıkladı.

Bazı kişilerin Bingöl Üniversitesi'nin başarısına gölge düşürmeye çalıştıklarının aktarıldığı açıklamada; “Üniversiteler bilim yuvası olarak bilinir. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen kişiler maalesef Bingöl Üniversitesi'nde bilimden uzak, üniversite ruhuna aykırı hareket etmektedir ve maalesef üniversitemizin yükselen başarısına gölge düşürmeye çalışmaktalar. Özellikle son iki yıldır, üyelerimizden birçok akademik ve idari personele yönelik karalama faaliyetleri bu kişilerin niyet ve arzusunu ortaya koymaktadır. Üniversite içinde pervasızca hareketler, sosyal medyadaki fütursuzca paylaşımlar bunu doğrular niteliktedir. Üniversitede sağlıklı bir işleyiş ve birlikte iş yapma performansına gölge düşüren bu tür çıkışları tasvip etmiyoruz ve ilgili mercilerin karalama ve tezyif kapsamına giren bu tür çabalara uygun zaman ve zeminde müdahale etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Vazifesi bilim ve verim ortaya koymak olan kişi ve yapıların kimi üniversitemiz yöneticisi ve çoğu sendikamız üyesi olan akademik ve idari personele yönelik masa başı iftira ve karalamalar üretmesi yanlıştır ve Bingöl kamuoyunun da bunu bilmek hakkıdır. Tüm bunlardan şu anlaşılıyor ki bu tür olumsuz girişim ve paylaşımların üniversitemiz üzerinde farklı hesapları ve emelleri olan örgütsel yapıların ekmeğine yağ sürmektedir” denildi.

“BU KİŞİ VE YAPILARIN İDDİALARININ BOŞ, MESNETSİZ KARALAMALARDAN İBARET OLDUĞU YARGI KARARLARI İLE DE TESCİLLENMİŞTİR”

Bahse konu kişilerin söylemlerinin iftiradan ibaret olduğu belirtilen açıklamada; “Bu faaliyetleri icra eden kişi ya da kişilerin üniversitede bazı kulislerde ve mahkeme tutanaklarında geçen ifadelerinin yazım yanlışına kadar bazı sosyal medya hesaplarında kullanılması akışın kirli bir mecraya hizmet ettiğini göstermektedir. Ters algı operasyonu ile maalesef kimi üniversite yöneticilerimiz ve sendika üyelerimiz FETÖ terör örgütüyle yaftalanmış, çeşitli şikayet yollarına başvurulmuştur. Her seferinde eli boş dönen bu kişi ve yapıların iddialarının boş, mesnetsiz, iftira ve karalamalardan ibaret olduğu yargı kararları ile de tescillenmiştir” şeklindeki ifadelere yer verildi.

“ÖNCELİKLE ATILDI DENİLEN KİŞİ BAŞARISIZ BULUNDU”

Kamuoyuna mobbing olarak yansıyan bu durumun bir imtiyazın önüne geçilmesi olduğu aktarılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“En son örneğini gördüğümüz ve bizce bu konu ile de yakından ilgisi olan ve yerel medyaya da yansıyan, suçlamalarla aleyhinde itibar suikastı yapılan Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Çiftçi'yi, Eğitim-Bir-Sen yönetimi olarak ziyaret edip Dekanlık yönetimi süresince yaptığı başarılı işlerden dolayı kendisini tebrik edip desteğimizi ilettik.

Prof. Dr. Mehmet Çiftçi Hocamızın aleyhinde yapılan yalan, iftira ve karalama dolu bu açıklamada;

- Bilime katkı sunması gereken personellerin bilim dışı uğraşlar içerisine girip bilim insanlarını da meşgul etmenin önüne geçmeye çalışmanın,

- Mesai kavramını kötüye kullanmayı adet haline getirenleri uyarmanın,

- Fakülte ve üniversiteye akademik ve idari katkı sağlamalarını talep etmenin,

- Diğer akademik-idari personellerin ve öğrencilerin huzurunu bozucu faaliyetler içerisinde bulunmalarına engel olmanın,

- Torpil, önceleme ve imtiyaz peşinde koşanların önüne geçilmesinin mobbing uygulamak olarak ifade edildiğini ve bu şekilde yansıtıldığını maalesef görmüş olduk. Bu durum bir mobbing değil,  aslında bütün yöneticilerin asli vazifesidir. Kamuoyuna mobbing olarak yansıtılan bu durum, bir imtiyazın önüne geçilmesi olarak anlaşılmaktadır.

Sayın Dekanımızla basına yansıyan durumun aslını konuştuğumuzda işin zannedilenden çok farklı olduğunu görmüş olduk. Herhangi bir konuda açıklama yapılırken tek taraflı değil, konuya bahis karşı tarafın da dinlenip duruma göre yalan ve iftira içerip içermediği değerlendirilir. Bahse konu duruma yönelik açıklama yapanlar, iyi niyete sahip olarak olaya yaklaşım sergilemiş olsalardı, konuya yönelik ortaya atılan iddiaların belgelerle, raporlarla kendilerine izah edilip ispat edileceğini görmüş olacaklardı. Ancak bu kişilerin, yalan ve iftira dolu iddialara alet olduğunu, üniversitemizin ve fakültemizin itibarına leke sürülmesine alet olduklarını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Öncelikle “atıldı” denilen kişi, keyfi bir uygulama sonucu değil; Doktora eğitimini aldığı Üniversite olan Atatürk Üniversitesi tarafından Başarısız bulunduğu için ve akademisyenlik için gerekli olan bilimsel hiçbir faaliyeti bulunmadığının yanında, Araştırma Görevliliğinin gerektirdiği hiçbir vasfı da yerine getirmediği için süresi uzatılmamış olduğu tarafımıza iletilmiş ve biz de bunu kamuoyu ile paylaşmayı istiyoruz.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPMALARINA ENGEL OLACAK ŞEKİLDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMÜŞTÜR.”

Görev süresi kriterlere bağlı uzatılmayan bu kişi, üniversitemizin huzur ve sükununa yönelik faaliyetler içerisinde yer alan kişilerle birlikte fakülte içerisinde birçok akademisyen ve idarecinin çalışmalarını engelleyici faaliyetler içerisinde bulunmuş, ilgi ve alakaları bulunmamalarına rağmen çeşitli terör örgütleri ile yaftalayıp birçok mercilere karalama amaçlı şikâyette bulunmuştur. Bu şikâyetlerinin hiçbir dayanağı olmadığı yargı kararları ile de sabit olmuştur. Buna rağmen üniversite personelleriyle uğraşmaya devam etmiş ve bilimsel çalışmalar yapmalarına engel olacak şekilde faaliyetlerini sürdürmüştür.

Sadece Bölüm başkanı ve Dekanı olan sayın Prof. Dr. Mehmet Çiftçi Hocayı bile  (CİMER, adliye, YÖK, Üniversite, Ombudsmanlık birimi vb. yerlere) 35 kere karalamalarla şikâyet etmesine rağmen, hiçbirinde de istediği olumlu bir sonuç elde edememiştir. Bu şahıs, rektörlük tarafından görevlendirildiği başta merkezi laboratuvar olmak üzere, diğer fakültelerde de personellerle uğraşmaya devam etmiştir. Tüm bunlara rağmen, bu şahsın sözleşmesi, kanunlar gereği bilimsel faaliyetler bağlamında değerlendirilmiş, gerek doktoradan atılması, gerek üniversiteye bilimsel ve idari katkıda zayıf kalması göz önünde bulundurularak ilgili kurullar tarafından sözleşmesinin uzatılmaması kararlaştırılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55296)
04 Şubat 2020 Salı 15:48
Eğitim-Bir-Sen'in buradaki açıklamasını sadece dekana destek olarak algılayan kitleye söylenecek söz şudur: Eğitim-Bir-Sen'in açıklamasını baştan sona kendi sayfalarında okursanız, orada kendi üyelerine sahip çıktığını, kendi üyelerine yönelik 2 yıldır Türk-Eğitim-Sen üyesi kişiler tarafından atılan iftiralar ve mahkeme uğraşlarına yönelik, üstelik mahkemede ve üniversitede sağda solda konuşulan söylemlerin şu f.t.cü hesap gül şahin ile benzer ifadeleri hedef alan açıklama olduğunu anlar. Atılan Araştırma görevlisi şahsın EBS üyelerine yönelik f.t.cü iftiraları da buna dahil. Konu dekan değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55231)
03 Şubat 2020 Pazartesi 21:11
Türk-Eğitim-Sen bir şahsı görevlendirmiş, burada cevap yazıyor. Bari farklı kavramlar kullansın. Aynı kalemden yazılar çıktığı belli. Eğbirsen yazarken bile her mesajda aynı kavramı kullanıyor. Bakın şu iddialarda bulunanı ihbar ediyorum. F.töcü g.şahinin söylemleri ve yazdıkları cümlesi cümlesine aynıdır. Türk-Eğitim-Sen'in içine yerleştirilmiş kripto f.töcüler hala görevde. Söylemleri ile gül şahin söylemleri ve iftiraları aynıdır. Emniyet bu teröristlere gereğini yapmalı. Hala görevdeler. F.tö adına üniversiteden evrak ve bilgi çalıyorlar. Müdahale etmek için talimat mı gerek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55279)
04 Şubat 2020 Salı 13:07
@Misafir Kullanıcı bu tesadüfi bir bağlantı değildir. gül şahinin kirli iftiraları daha önce türk eğitim sen mensubu olan bazı müfterilerin bire bir yalan olduğu mahkemece tespit edilen iddiaların kin, nefret ve ahl.ks.zl.kla yoğrulmuş halidir F.tocu kriptolar ya da f.to adına hesap açanların hedefindeki adamlarla t. eğitim senin hedefindeki adamlar aynıdır, benzer iddialar kısmen aynı görmemek için kör olmak lazım. haklı olarak sorarız kripto f.tocu gül şahin t.eğitim sene mi bağlı? adliyeden çalınan yalan beyanlarla dolu bilgi belge evrakları sosyal medyada kim yayınlıyor ? boşuna çırpınıyor ne yapsanız boş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55195)
03 Şubat 2020 Pazartesi 10:34
Kocaman üniversitede bir yetersiz bu adammı vardı, yoksa mualif olduğu içinmi sözleşmesi uzatılmadı, üniversitede öyle çok yetersiz ve boş beleş insan varki saymakla bitmez, eğitim bir sen artık şunu anlamalı bu üniversiteyi sizin tek başınıza yönetme dönemi bitti, paylaşmayı öğreneceksiniz aksi taktirde zararını siz çekersiniz. Rektör hocanın iyi niyetinden de faydalanmayı bırakın artık o adama da yazık, cemaatlere bölünmüş eğitim bir sen kendi içinde çekişiyor başkalarına iftira atmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55305)
04 Şubat 2020 Salı 17:46
@Misafir Kullanıcı Nerde görülmüş bir personel amirini dekanını rektörünü tehdit etmiş? Bu araşt. Gör. Ve şu yaveri sosyal medya üzerinden yöneticilerini tehdit etme cesaretini gösterebiliyorsa, bedelini de ağır öder. Kamu düzeni bırakmadı şu Türk-Eğitim-Sen. Şüphe o ki, cesarerlerini de TES'ten alıyorlar. Resmen idareyi tehdit ediyorlar. Sendika başkanı çıkıp üniveristeye ve yönetimine zarar gelmesin diye şöyle böyle diyor. Önce bir araştır, şu f.t.cülerin arkasında senin üyelerin var mı yok mu diye. Sonra konuş. Ya bilmiyorsun, ya da milletin aklıyla dalga geçiyorsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55304)
04 Şubat 2020 Salı 17:41
@Misafir Kullanıcı İftirayı bu şahıs millete ata ata iş bu seviyeye geldi. Ellerine almışlar bir metre, şu f.t.cü şu ocu şu bucu diye mahkemeleri işgal ettiler. Başını da bu araştırma görevlisi çekiyordu. Çoğu Eğitim-Bir-Sen üyesi düşman oldukları kim varsa şikayet ettiler. Türk-Eğitim-Sen de destek veriyordu. Dekanı işinden etmeye çalıştılar. Işlerinden oldular. Men daka duka
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55298)
04 Şubat 2020 Salı 15:50
@Misafir Kullanıcı bu açıklamada M.Ç.'nin söylemlerinde anlaşılan o ki, işini gücünü bırakıp akademisyenleri f.t.cü, ocu bucu diye birilerine şirin görünmek için şikayet ediyormuş. Açıklamada öyle deniyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55283)
04 Şubat 2020 Salı 14:33
@Misafir Kullanıcı Türk-Eğitim-Sen sendika olarak faaliyetini icra edebilir. Ama haksız ve hukuksuz davranan ve bu nedenle hakkında işlem tesis edenlerin arkasında durursa, o zaman tepki verilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55264)
04 Şubat 2020 Salı 10:20
@Misafir Kullanıcı Türk Eğitim Sen den niye rahatsızlık duyuyorsunki bir kişiyi sevmeyebilirsin ilaki herkes Eğitim Bir Senli mi olması gerekiyor
Önceki yorumları göster (2)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55173)
03 Şubat 2020 Pazartesi 01:43
sendikaya bağlı bir iki üye bir üniversitenin akademik idari itibarına karşı mide bulandırıcı belgesiz iftiralarla haysiyet cellatlığı yapmaya çalışıyor, yöneticilerinin iyi niyetini suistimal ederek zor durumda bırakmaya çalışıyor, malum sendika aciz duruma düşmemek için bunlarla sırt veriyor. Zamanında alınmamış tedbirler. Adam mide bulandırıcı sebeplerden atılıyor, döndükten bu yana sahiplerinden cesaretle bir kurumu kirletmeye çalışıyor, sahte hesaplarla ortalığa iftira yayan zihniyet şimdi de buradaki yorumlara sıçramış görünüyor, malum sendikanın üyesi olmasın, bu kadar tesadüf olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55239)
04 Şubat 2020 Salı 01:05
@Misafir Kullanıcı bu memlekette bir hukuk var, adalet sistemi var, iftirayla yalanla bir yere varılmaz kimseye kolay kolay zarar verilmez, iftiralar er veya geç sahiplerinin boğazına dolanır, davanız tamamen menfaat eğitim bir sen üyelerini kapmak, karalamak, şikayet etmek, milleti koparmak, tehdit şantaj ve iftirayla müfteri bir çatı altında toplamak, rektörlük seçimlerini etkilemek, kendinize ait bir adamın gelmesini sağlayarak rant sağlamak, çeşitli zulüm ve haksızlıklar yapmak, elazığlı bir ekip olarak, bunun için b.mini ve atılan y.fu maşa olarak kullanıyor yönetimi idareyi yıpratmaya çalışıyorsunuz, fit
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55238)
04 Şubat 2020 Salı 00:57
@Misafir Kullanıcı yani adamlara bir cemaate mensup olduklarından f.to iftirası atarak elinize gözünüze bulaştırıp rezil oldunuz, işe yaramayonca f.to ile ihaleye girerek sahte f.tocu hesaplar üzerinden bir kurumu masum insanlarla birlikte lekelemeye mi çalıştınız, tamam cemaatlerebdüşmansınız bir cemaatle alakası olmayanlara ve diğer islami stk mensuplarına neden iftira atıyorsunuz, kimin maşası olarak çalışıyorsunuz, inanın bununla sadece kendinizi kirletir hiç bir yere varamaz, iftiralarınız içinde boğulurak böyle rezil olur gidersiniz yaşam ve iftirayla da hiç kimseye kolay kolay bir zarar veremezsiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55233)
03 Şubat 2020 Pazartesi 21:15
@Misafir Kullanıcı A.K. heryerde aynı cümleleri kurma. Kabak tadı vermeye başladı. Mahkeme iddialarında, gül şahine gönderdiğin bilgilerde bile aynı mide bulandırıcı söylemler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55199)
03 Şubat 2020 Pazartesi 13:07
@Misafir Kullanıcı üniversite kimsecilerin değil. Elazığlı tayfa hala üniversiteyi Fırat Üniversitesine bağlı olarak gördükleri için Bingöllüleri devredışı bırakıp, elazığlıları oraya yığdıklarını biliyoruz. Üniversite nüfsunun yarısından fazlası elazığlı. Yönetimde birkaç Bingöllü var diye hazmedemedikleri için Elazığlı bir rektörü oraya getirmek için F.t.cülerle sosyal medya yalanları için işbirliği yaptıklarını, Türk-Eğitim-Sen'i de kullandıklarını görmeyen ancak kördür. Üniversiteye doldurmuşlar Elazığlıları, Bingöllü bir gariban girmeyiversin. Elazığlı milletvekilleri, siyasileri devreye sokuyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55198)
03 Şubat 2020 Pazartesi 11:59
@Misafir Kullanıcı Kardeşim benim derdim o adamın atılmasıyla alakalı değil, üniversitede bu güne kadar eğitim bir senin yaptıklarını söyliyorum dün fetoya kürek çekenler bunlar değilmiydi. Bu üniversite herkesin sadece meşvelet, nurcu ve bilmem necilerin olmamalı benim demek istediğim bu
Önceki yorumları göster (1)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55170)
03 Şubat 2020 Pazartesi 01:30
Her yerde zikrettiğiniz 4 kişi, 5.si yok. Rektörlükte dahil bütün yetkiler elinizde olmasına ve yüzlerce olmanıza rağmen sadece 4 kişi sizleri bu kadar hırpalıyorsa ortaya şu cümle çıkıyor: 'Şüphesiz ALLAH iyi kimselerin (haklı olanların) yanındadır'.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55282)
04 Şubat 2020 Salı 14:32
@Misafir Kullanıcı o 4 kişi Türk-Eğitim_sen'i arka bahçesi yapmış, F.t.cülere bilgi gönderiyor ve F.t.cülerle işbirliği yapıyorsa 1 kişi bile olsa mücadele etmek zor. Neticede yapmak zor, yıkmak kolay. Bir iftira atıyor, 50 akıllı iftirayı düzeltmeye çalışıyor. O kişileri emniyet, yargı ve siyasiler de haklarında işlem yapmıyorsa, kimse adaletten bahsetmesin. Asıl adalet bunların üniversiteden atılmaması değil, atılmasıdır. Bir gariban aynı şeyi yapsaydı çoktan atılırdı. Ama bunlar atılınca bile bir siyasinin selamı ile geri dönüyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55167)
02 Şubat 2020 Pazar 23:56
Atılan Araştırma Görevlisinin bundan önce 2 defa yapılan görev süresi 6 aylığına uzatılmıştı, bir kez daha yine aynı işlem yapılabilirdi, fakat rektörlük atamalarına çok az bir zaman kala görev süresini uztmayıp olası inifialleri hayata geçirmek sizce düşünülmeden mi yapıldı? :)))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55164)
02 Şubat 2020 Pazar 22:35
Bir şeyi çok merak ediyorum. Madem bu cemaat ve cemaatin önderlerinden sendikanın başkanı H.Ç ve vekil dekan her zaman haklı ve iyi niyetli iseler, rektörün zarar gördüğünü bile bile neden üniversite yönetiminden el çekmiyorlar? Gostermelikte olsa 2 aylığına uzak durabilirlerdi değil mi? Sizce bunu niye yapmadılar? Umarım düşünürsünüz.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55163)
02 Şubat 2020 Pazar 22:25
UYANIK OLALIM ARKADAŞLAR, Rektör bey bir daha ki dönemimde cemaatle çalışmayacağım şeklinde bazı yerlerde konuştuktan sonra, gül şahinler türemeye başladı ve EğBrSn ve dekan harekete geçerek birşeyler yapmaya başladı. Bu işlerden ise y.... ve rektör zararlı çıktı. Karlı çıkan taraf her zaman için belli :)))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55227)
03 Şubat 2020 Pazartesi 20:58
@Misafir Kullanıcı O kadar ç.rk.fs.n.z ki, yaptığınız şeyi bile iftira ile yansıtıyo. Senin kim olduğunu da biliyorum. A.K. bu işleri çok iyi yalpalıyorsun. Şu Gül Şahin hesabının arkasında senin ve şu O.Ö'nün olduğunu herkes biliyor. Türk-Eğitim-Sen'i de arkanıza alıp burada algı peşindesiniz. Milleti aptal yerine koymayın. Bakalım yargı işini bitirsin. Sizi teröre yardım ve yataklıktan nasıl alırlar görürsünüz. Türk-Eğitim-Sen gerçekten bir sendika ise, bu adamların arkasından durmaktan vazgeçer. Bu iddiada bulunurken O.Ö.'ye söyleyin, sağda solda gül şahin ile ilgili biz varız arkasında iftirafında bulunmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55161)
02 Şubat 2020 Pazar 22:14
Bence o üniversitedeki herkesin mal varlığına bakılmalı Kimin ne kadar kazancı varsa kaybetmemek için deli oluyorlar. Algı yaratıyorlar. Yeni rektör adaylarini yakında burada yazacağım!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55160)
02 Şubat 2020 Pazar 22:11
EBiSen başkanı H.Ç. ve vekil dekan M.Ç Elazığlıdır. Elazığlı tayfa bunlardır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55228)
03 Şubat 2020 Pazartesi 21:01
@Misafir Kullanıcı Elazığlı tayfa A.K., O.Ö., Y.K., ve diğerleridir. Türk-Eğitim-Sen üyesidirler. Bu gül şahinin arkasında bunlar vardır. Hala algı peşindesiniz. Foyanız ortaya çıkınca algı yapmaya devam edin. A.K., yoksa her yerde artizce söylediğin elazığlılığından vaz mı geçtin hemen? Ne dönüş bu. Döne döne dönemeç olacaksın.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın