KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Modanın kurbanı tesettür

Halkça rağbet gören tesettürün modanın kriterlerine uygun olduğu için özünü ve amacını kaybettiği vurgulanırken, farz olmaktan çıkarılıp tarz haline dönüştürülen tesettürün, Allah’ın fermanı olmaktan çıkarılıp, aksesuar halini aldığının altı çiziliyor.

Modanın kurbanı tesettür
02 AĞUSTOS 2013 CUMA 08:25
0
4582
0
AA aa

Ağustos sayısında yozlaşan tesettürü kapağına taşıyan Vuslat Dergisi, farzdan tarza dönüşen tesettür üzerinde duruyor. Vuslat, yeni sayısıyla Kur'an ve Sünnet ölçülerine uygun olan tesettürü okuyucularına hatırlatıyor. Dergide öne çıkan konular ise şöyle özetleniyor;

GÜNÜMÜZDE TESETTÜR

Günümüzde tesettür yaygınlaşmakta… Bu yaygınlaşmayı modacıların tertiplediği tesettür defilelerine ve geçmiş dönemde uygulanan baskılara bağlamak mümkündür.

Halkça rağbet gören tesettür modanın kriterlerine uygun olduğu için, özünü ve amacını maalesef kaybetti… Karşımızda artık amacına uygun mesaj vermeyen bir tesettür var. Hicab anlayışı çerçevesinde bir tesettür yerine, bana bak diyen korsan bir tesettür… Farz olmaktan çıkarılıp tarz haline dönüştürülen tesettür… Allah'ın fermanı olmaktan çıkarılıp, aksesuar halini alan tesettür!…

VE ÖRTMEYEN, TESETTÜR!

Bizim sitem vâri bu söylemimiz birilerini eleştirmek istediğimizden dolayı değil, gerçeği yalnızca gerçeği bulabilmek, doğruya ulaşabilmek için, yoksa insanların giyim tarzına karışmak ne haddimize… Allah hayatımızın her alanını düzenleyen değil midir? Amacımız, yaşamımızın her alanını düzenleyen Rabbimizin bu konuda ki emirlerini anladığımız, kavradığımız kadarıyla aktarmak, siz değerli okurlarımızla paylaşmaktır.

MODA VE TESETTÜR

Yaşadığımız toplumda, sayısız korsan tesettür olacağına, Kur'an ve Sünnet ölçülerine uygun sayısız tesettür olması çok daha iyi değil midir. Örnek tesettür ölçüsü malumunuz... Tesettüre girmek isteyen yeni adaylarımız hangi modeli ölçü alacaklar? Resulün (s.a.s.) bize miras bıraktığını mı, seküler anlayışın dayattığını mı?

Modanın tesettür anlayışına uyanlar modaya, kurban, hicaba bürünenler ise İslam'a kurban… Modaya kurban vermemek için, gerçek tesettüre giden yolu göstermek Müslümanların ortak görevidir.

DERGİ İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Hüseyin Kerim Ece, “Kur'an'da Tesettürün Ölçüsü” isimli yazısında Kur'an'da tesettür kavramını ele almakta.

Sümeyye Demirci, “Farzdan Tarza Dönüşen Tesettür” makalesinde dışarı çıkan müslüman hanım üzerine süslü olmayan cilbabını alacak, onu baştan aşağı koruyacak, sade bir şekilde Rabbinin emrini çiğnemeden örtünecek. Ceket, uzun hırka, gömlek, tunikler, Kur'an ve Sünnet ışığında İslam tesettürü olmadığı tespitinden bulunuyor.

Abdurrahman Dilipak, “Tesettürlü mü?” yazısında hani, o "vay o namaz kılanların haline ki, onlar yetimin hakkını yerler" diye bir ayet var, bazen biz de şöyle diyebiliriz bu gidişle "vay o başlarını örtenlerin haline ki, onlar başörtülerini marka bir aksesuara dönüştürmüşlerdir ve onlar vücud hatlarını bilemezler" ince mesajı düşündürücüdür.

Mısır'da Siyonistlerinde desteğiyle ordu darbe yaptı. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi göz hapsine alındı. Mısır'da ve diğer İslam dünyasında yaşanan acı hadiseler Müslümanları derinden üzdü. İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde Mursi ve İhvan'a yönelik destek eylemleri düzenleniyor. Müslümanlar İhvan'ın yanında olduklarını dünyanın her yerinde haykırıyorlar. Selahaddin E. Çakırgil Mısır Darbesini analiz etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
20.01.2026
20:16
Bingöl`de Rojava Tepkisi
Bingöl'de Rojava Tepkisi
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgelerine yönelik saldırıları protesto ederek sivillere yönelik müdahaleleri kınadı.
20.01.2026
19:44
Bingöl`de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Bingöl'de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Karlıova'nın Taşlıçay köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki KOAH hastası K.Ç., yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara rağmen UMKE ve 112 ekiplerinin tam paletli araçla yaptığı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
19:24
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Mersin'de düzenlenen Gençler Türkiye Raffa Şampiyonası'nda Bingöl'ü temsil eden genç sporcular, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
20.01.2026
18:57
Bingöl`de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Bingöl'de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Aşağı Gökçekanat köyünde yaşayan felçli ve diyaliz hastası 71 yaşındaki N.Ş, AKUT Bingöl ekibinin kar motoru ve arazi aracıyla gerçekleştirdiği zorlu operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
18:15
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Almanya Berlin'de yaşayan 'Kürt Mehmet' lakaplı Bingöllü Mehmet Kaplankıran hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sedat Peker duyurdu. Alman Bild Gazetesi, ölüm sebebine ilişkin detayları şöyle paylaştı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın