KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Modanın kurbanı tesettür

Halkça rağbet gören tesettürün modanın kriterlerine uygun olduğu için özünü ve amacını kaybettiği vurgulanırken, farz olmaktan çıkarılıp tarz haline dönüştürülen tesettürün, Allah’ın fermanı olmaktan çıkarılıp, aksesuar halini aldığının altı çiziliyor.

Modanın kurbanı tesettür
02 AĞUSTOS 2013 CUMA 08:25
0
4638
0
AA aa

Ağustos sayısında yozlaşan tesettürü kapağına taşıyan Vuslat Dergisi, farzdan tarza dönüşen tesettür üzerinde duruyor. Vuslat, yeni sayısıyla Kur'an ve Sünnet ölçülerine uygun olan tesettürü okuyucularına hatırlatıyor. Dergide öne çıkan konular ise şöyle özetleniyor;

GÜNÜMÜZDE TESETTÜR

Günümüzde tesettür yaygınlaşmakta… Bu yaygınlaşmayı modacıların tertiplediği tesettür defilelerine ve geçmiş dönemde uygulanan baskılara bağlamak mümkündür.

Halkça rağbet gören tesettür modanın kriterlerine uygun olduğu için, özünü ve amacını maalesef kaybetti… Karşımızda artık amacına uygun mesaj vermeyen bir tesettür var. Hicab anlayışı çerçevesinde bir tesettür yerine, bana bak diyen korsan bir tesettür… Farz olmaktan çıkarılıp tarz haline dönüştürülen tesettür… Allah'ın fermanı olmaktan çıkarılıp, aksesuar halini alan tesettür!…

VE ÖRTMEYEN, TESETTÜR!

Bizim sitem vâri bu söylemimiz birilerini eleştirmek istediğimizden dolayı değil, gerçeği yalnızca gerçeği bulabilmek, doğruya ulaşabilmek için, yoksa insanların giyim tarzına karışmak ne haddimize… Allah hayatımızın her alanını düzenleyen değil midir? Amacımız, yaşamımızın her alanını düzenleyen Rabbimizin bu konuda ki emirlerini anladığımız, kavradığımız kadarıyla aktarmak, siz değerli okurlarımızla paylaşmaktır.

MODA VE TESETTÜR

Yaşadığımız toplumda, sayısız korsan tesettür olacağına, Kur'an ve Sünnet ölçülerine uygun sayısız tesettür olması çok daha iyi değil midir. Örnek tesettür ölçüsü malumunuz... Tesettüre girmek isteyen yeni adaylarımız hangi modeli ölçü alacaklar? Resulün (s.a.s.) bize miras bıraktığını mı, seküler anlayışın dayattığını mı?

Modanın tesettür anlayışına uyanlar modaya, kurban, hicaba bürünenler ise İslam'a kurban… Modaya kurban vermemek için, gerçek tesettüre giden yolu göstermek Müslümanların ortak görevidir.

DERGİ İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Hüseyin Kerim Ece, “Kur'an'da Tesettürün Ölçüsü” isimli yazısında Kur'an'da tesettür kavramını ele almakta.

Sümeyye Demirci, “Farzdan Tarza Dönüşen Tesettür” makalesinde dışarı çıkan müslüman hanım üzerine süslü olmayan cilbabını alacak, onu baştan aşağı koruyacak, sade bir şekilde Rabbinin emrini çiğnemeden örtünecek. Ceket, uzun hırka, gömlek, tunikler, Kur'an ve Sünnet ışığında İslam tesettürü olmadığı tespitinden bulunuyor.

Abdurrahman Dilipak, “Tesettürlü mü?” yazısında hani, o "vay o namaz kılanların haline ki, onlar yetimin hakkını yerler" diye bir ayet var, bazen biz de şöyle diyebiliriz bu gidişle "vay o başlarını örtenlerin haline ki, onlar başörtülerini marka bir aksesuara dönüştürmüşlerdir ve onlar vücud hatlarını bilemezler" ince mesajı düşündürücüdür.

Mısır'da Siyonistlerinde desteğiyle ordu darbe yaptı. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi göz hapsine alındı. Mısır'da ve diğer İslam dünyasında yaşanan acı hadiseler Müslümanları derinden üzdü. İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde Mursi ve İhvan'a yönelik destek eylemleri düzenleniyor. Müslümanlar İhvan'ın yanında olduklarını dünyanın her yerinde haykırıyorlar. Selahaddin E. Çakırgil Mısır Darbesini analiz etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın