KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Modern Sera Projesi Müjdesi

Fırat Kalkınma Ajansı'na sunulan Modern Sera Projesi'nin desteklenmeye hak kazandığını müjdeleyen Başkan Arıkan: 'Proje ile ihtiyacımız olan bitkileri üretmenin yanı sıra, hem 4 farklı dalda düzenleneceğimiz kurslarla dezavantajlı gruplara eğitim vereceğiz hem de çiftçi ve üreticilerimize fide desteği sağlayacağız.'

Modern Sera Projesi Müjdesi
02 ARALIK 2021 PERŞEMBE 17:26
15
2570
8
AA aa

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP kapsamında başarılı bulunan ve Bingöl Belediyesi tarafından yürütülecek olan ‘Modern Sera' projesinin imza töreni düzenlendi.

Bingöl Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen törene, Başkan Erdal Arıkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürü Mehmet Kadir Bozaba ile Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aybek katıldı.

İmza töreninin ardından proje hakkında bilgi veren Başkan Arıkan, 1 Milyon 200 Bin TL yatırım bütçeli projeye, FKA'nın 1 Milyon 80 Bin TL hibe sağladığını söyledi.

Başkan Arıkan; “Bingöl Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün iştirakçi olarak yer aldığı proje kapsamında 30 dönümlük bir alan hazırladık. Seraların kurulumu için yakın zamanda ihaleye aşamasına geleceğiz İnşallah. Burada bitki üretiminin yanı sıra vatandaşlara sera faaliyetlerine ilişkin eğitimler de verilecektir” dedi.

SERACILIKTA MESLEKİ BİLGİ VE BECERİ FIRSATI

Dezavantajlı grupların mevsim şartlarından etkilenmeden üretim yapabilecekleri ürünler için eğitim programlarının düzenleneceğini kaydeden Başkan Arıkan, dört farklı branşta kursların açılacağını söyledi.

Başkan Arıkan: “Özellikle dezavantajlı işsiz kadın ve gençlerin iş gücü piyasasına ve sosyal hayata daha aktif katılmalarının sağlanması amacıyla eğitimli çiftçilerin yetiştirilmesi, üretimin devamlılığının sağlanması, tarımda girişimciliğin ve yeni uygulamaların, özellikle teknoloji temelli uygulamaların özendirilmesi sağlanacaktır. Sera kurulumu ve gerekli altyapı tamamlandıktan sonra Sebze Fidesi Üretimi Kursu Proje, Aromatik-Tıbbi Bitkiler Kursu Proje, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu Proje ve Trüf Mantarı Kursu Projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Projenin, engelli bireylerin, gençlerin, kadınların ve diğer dezavantajlı kesimlerin ekonomik gelirlerine katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Kentin ihtiyaç duyduğu bitki fidelerinin yetiştirilmesi sağlanarak, toplumun tarımsal üretimin devamlılığı hakkında bilinçlendirilmesine katkı sunulacak. Proje ile ildeki endemik ve aromatik bitkilerin ekilip dikilmesi ile tarıma dayalı yeni iş alanlarının ve yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Yine proje kapsamında yerli/ata tohumu kullanılması, doğal gübre kullanılması hakkında bilinçlendirme yapılarak çevreye olumsuz etki eden kimyasal ürünlerin kullanılmaması hakkında da farkındalık oluşturacaktır.

 

 

 

 

SATIN ALAN BELEDİYECİLİKTEN, ÜRETEN VE SATIŞ YAPAN BELEDİYECİLİĞE

Başkan Arıkan, proje kapsamında belediye hizmetlerinde kullanılacak bitkilerin üretiminin yanı sıra, serada üretilen fideler ve süs bitkilerinin düşük bir bedel ile çiftçilere, bölgedeki diğer belediyelere ve kurumlara satılarak gelir elde edileceğini söyledi.

Buradan elde edilecek gelirlerle seracılık faaliyetlerinin devam ettirileceğini vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Belediyemize ait fidanlıkta satış birimi oluşturulacak, serada üretilen ürünlerin satışı buradan gerçekleştirilecektir. Özellikle serada verilen eğitimlere katılım sağlayan ve kendi tarımsal faaliyetlerine başlayan kursiyerlere fide desteği ücretsiz bir şekilde yapılacaktır. Belediye dezavantajlı kesimin tarımsal faaliyetleri yürütmesini sağlayarak onların ekonomik bağımsızlıklarına katkı sunacak ve il düzeyinde istihdamın artmasına olumlu katkılar sağlayacaktır. Serada proje sonrası eğitim faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak için serada üretilen ürünler satışa sunularak seranın kendi kendine yeten bir üretim merkezi olması sağlanacaktır. Projemize sağladıkları katkı ve desteklerden dolayı Bilim ve Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a, Valimiz Sayın Kadir Ekinci'ye, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Abdulvahap Yoğunlu'ya, iştirakçi kamu kurumlarımıza, proje ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Projenin Bingöl için hayırlı olmasını dileyen Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ise, Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen SOGEP Projelerinin Kalkınma Ajansların için de sosyal alanlara müdahale etmek ve sosyal konularda ihtiyaç duyulan alanlarda tedbirler geliştirme anlamında çok önemli olduğunu belirtti.

Projenin yoğun bir çalışma sonucu ortaya çıktığını kaydeden Yoğunlu, “Tarım sektörü ve üreticilerimizi destekleyecek projemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Her alanda çalışmalarını başarıyla sürdüren Bingöl Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum, Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87522)
03 Aralık 2021 Cuma 08:42
Allah yardımcınız olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87520)
03 Aralık 2021 Cuma 08:42
Çok güzel bir proje Allah razı olsun.Allah devamına erdirsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87513)
02 Aralık 2021 Perşembe 22:27
Üretime dayalı bu proje için Başkan Arıkan'ı tebrik ediyorum. Bu millet üreterek ve geliştirerek kalkınabilir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87512)
02 Aralık 2021 Perşembe 21:14
Volkan müdürüm kravata karşı sanırım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87507)
02 Aralık 2021 Perşembe 17:54
Memleketin tüm sorunları çözülmüş de sıra modern seraya gelmiş. Başkan memleketin yollarını, kaldırımlarını ve pisliğini görmüyor mu? Memleketin hali gün gibi ortadayken böyle projelerle günü kurtarmanın kimseye faydası olmaz. Oy vermediğim halde bir an önce bu dönem kapansın istiyorum. Oy vermediğim için de vicdanen rahatım. Bu adama oy verenler başını yastığa koyarken vicdanları rahatsa şunu unutmasınlar Mahkeme-i Kübra var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87535)
03 Aralık 2021 Cuma 19:17
@Misafir Kullanıcı ağzına sağlık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87533)
03 Aralık 2021 Cuma 18:05
@Misafir Kullanıcı niye böyle zoruna gitmiş bak bir lira para çıkmıyor belediye kasasından adamlar uğraşmışlar bedava hibe işte mahkeme-i kübra da ben de senden şikayetçiyim zaza. Çünkü sen iftira atıyorsun doğruları konuşmuyorsun ne sıkıntın varsa adamlar ulaşılmaz değil çık karşılarına yüzlerine söyle çözülmediği zaman gel buradan veryansın et.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87519)
03 Aralık 2021 Cuma 08:41
@Misafir Kullanıcı Mahkeme-i Kübra senin içinde var.unutma..
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın