KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

Molla Ali Arslan vefat etti

Bingöl'ün tanınmış âlim ve kanaat önderlerinden Molla Ali Arslan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Molla Ali Arslan vefat etti
01 OCAK 2018 PAZARTESİ 20:57
6
7235
7
AA aa

Bir süredir rahatsızlığından dolayı tedavi gören Bingöl'ün tanınmış âlimlerinden emekli Vaiz Molla Ali Arslan, tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesinde 78 yaşında hayatını kaybetti.

Molla Ali Arslan, yüzlerce seveni, dava arkadaşları ve talebeleri tarafından Bingöl şehir mezarlığına defnedildi. Arslan'ın taziyesi merkez İnali Mahallesi'nde bulunan Camii Taziye Evinde kuruldu.

Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlim ve kanaat önderlerinden olan Arslan, yaşadığı bölgede halk arasında meydana gelen küskünlükler ve ihtilafları çözerek devamlı insanların başvurduğu ve anlaşmazlıklarını götürdüğü ve çözüm bulunan şahsiyetlerdendi.

Molla Ali Arslan'ın hayatını anlatan İttihadul Ulema üyelerinden Molla Sahap Korkutata, Arslan'ın, hayatı boyunca hep İslam davası için mücadele ettiğini söyledi.

Korkutata, “Seyda Molla Ali'nin vefatından dolayı çok üzgünüz. Gerçekten büyük bir kaybımız vardır. Hz Muhammed'in (sav) buyurduğu gibi 'Alimin vefatı alemin vefatı demektir' dolayısıyla ciddi bir kaybımız var. Rabbimizden temennimiz onun yerini doldurmaktır. Seyda Molla Ali, Bingöl için hem bir seyda, hem de bir asayiş idi. Toplumda birçok ihtilaflı meseleleri çok kısa zamanda hal eden bir şahsiyetti, kendisi aynı zaman hayatı boyunca vaizlik yaptı. İyi bir hatip olarak çok insanın etkilenmesine vesile oldu. Bingöl'de ondan fayda ve istifade etmeyen kimse yoktu. Vaiz kürsünün hakkını veriyor, çok farklı bir hitabeti vardı. 28 Şubat sürecinde insanlara vaizlerde bulunmasına engel oldular.  Ama yine de vaiz ve irşat görevine devam etti. Emekli olmasına rağmen vaizlik yapmaya devam etti.  Allah'tan kendisine rahmet dileriz. Bizleri ve onu Hz Muhammed'in sancağı altında bir araya gelmeyi ve haşir olmayı nasip etsin inşallah.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21418)
03 Ocak 2018 Çarşamba 13:34
Rabbim bizlerede onlar gibi bir hayat sürmeyi nasip etsin insallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21414)
03 Ocak 2018 Çarşamba 11:55
tanıdığım bir şahsiyetti ALLAH rahmet eylesin uzakta oldugum için gelemedim mekanın cennet olsun güzel insan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21412)
03 Ocak 2018 Çarşamba 11:29
Değerli bir alim ve dava adamını kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Tüm aile dost ve sevenlerine taziyelerimi iletiyorum. Allah rahmet etsin mekânı cennet olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21376)
02 Ocak 2018 Salı 21:16
Allah rahmet etsin.
Aybek AİLESİ (@Misafir_21355)
02 Ocak 2018 Salı 09:40
Allah rahmet eylesin...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21344)
01 Ocak 2018 Pazartesi 22:12
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21340)
01 Ocak 2018 Pazartesi 21:37
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
30.04.2026
11:30
Bingöl`de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl'de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü Alatepe mezrasında meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu tamamen kapanırken, bazı yerleşim yerlerine ulaşım sağlanamaz hale geldi. Ekipler yolu yeniden açmak için çalışma başlattı.
30.04.2026
11:29
TUTAP ile Türkiye Sigorta`dan `Dünya Mirası Türkiye` İçin Güç Birliği
TUTAP ile Türkiye Sigorta'dan 'Dünya Mirası Türkiye' İçin Güç Birliği
Türkiye'nin kültürel ve tarihi mirasını uluslararası alanda daha görünür kılmayı amaçlayan 'Dünya Mirası Türkiye' projesi kapsamında, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) ile Türkiye Sigorta arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Yapılan iş birliğiyle, Türkiye'nin sahip olduğu eşsiz kültürel değerlerin küresel ölçekte daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın