KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Molla mücahit hayatı kaybetti

Elazığ’da Akciğer kanseri tedavisi gören bölgenin tanınmış Seydalarından Bingöllü Molla Mücahit Beki, dün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Molla mücahit hayatı kaybetti
20 MART 2015 CUMA 03:53
0
4525
0
AA aa

 75 yaşında hayata gözlerini yuman Molla Mücahit Beki, dün öğle saatlerinde merkeze bağlı Gözer (Şenik) Köyü'nde yüzlerce seveni, dava arkadaşları ve talebeleri tarafından defnedildi. Beki'nin taziyesi dün merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi TOKİ camisinde kuruldu.

“SAYDAMIZ BİNGÖL VE BÖLGE İÇİN BİR DEĞERDİ”

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata: “Karakolların ve mahkemelerin çözemediği ve içinden çıkamadığı sorunları çözer ve herkesin memnun olduğu bir ilim ve dava adamıydı. Allah Rahmet etsin” dedi.

Kuran ve Sünnet kaynaklı medreselerde okuyan böyle Seyda gibi âlimlerin ne kadar kıymetli olduğunu ifade eden Korkutata: “Böyle güzide âlimleri yetiştiren medreselere kıymet verelim. Medresede yetişen âlim ve Seydaların ne kadar değerli ve onlara ihtiyaç olduğunu şimdi anlıyoruz. Seyda gibi âlimlerin yetişebilmeleri için medrese kurumuna önem verelim. Evlatlarımızın ve toplumun geleceğini, huzurunu düşünüyorsak böyle manevi değerlerin yetişmesi lazım. İşte medresede yetişen âlim ve toplumun huzur kaynağı böyle âlimlerin yerini dolduracak zatların yetişmesi için medreselere yönelmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BABAM HEP İSLAM İÇİN ÇALIŞTI”

Molla Beki'nin hayatına dair bilgi veren oğlu Servet Beki, babasının hayatı boyunca hep İslam davası için mücadele ettiğini söyledi.

Beki, babasın hayatıyla ilgili, şu ifadeleri paylaştı: “Babam 1940 yılında Gözer(Şenik) köyünde doğdu. Molla Muhammed'in oğludur. Babasının görev yeri nedeniyle Bingöllün Çukurca (Kurtew) Köyü'nden Gözer(Şenik) Köyü'ne göç etmişler. Şeyh Sait kıyamına katılan dedelerimizden Molla Mahmut nedeniyle devlet babamı pek rahat bırakmadı. Babam hayatı boyunca hep İslam için çalıştı. Hayatı hep mücadeleyle geçti. 2 yaşında annesini kaybetti ve daha küçük yaşta Irak, Suriye ve Ürdün gibi ülkelerde medrese eğitimi görmüş, uzun bir zaman değişik yerlerde medrese eğitimi vermişti. Bingöl'ün Fahran Köyü'nde yaklaşık olarak 20 yıl fahri imamlık yaptı. Oraya gelen insanlara medrese eğitimi vererek, böylece yüzlerce talebe kendisinin ilminde faydalandı. 1974 yılında Seyda dini hassasiyetinden dolayı devletle ters düşmüş ve aranmıştır. Bir süre dışarıda kalan Seyda tekrar Bingöl'e döndü ve 18 yıl boyunca Bayındırlık Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı. Seyda emekli olduktan sonra medreselerde ilim okutmaya devam etti. Ömrünün son 20 yıllında yılın beli aylarında Arabistan'a giderek ilim okuttu. Seyda son bir yıldır, rahatsızdı, kendisine akciğer kanseri tanısı kondu ve tedavi gördüğü hastanede sabah karşı Allah'ın rahmetine kavuşmuştu.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın