KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mart 2026 Salı
°C

Muayenehane hekimlerine müjde

Muayenehane hekimlerinin, muayenehane açma prosedürüne ilişkin sorunlarını çözmek amacıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla yeni bir düzenleme yapıldı

Muayenehane hekimlerine müjde
03 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA 00:52
0
2136
0
AA aa

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, muayenehane hekimlerinin, ''Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik''te, muayenehanelerden istenen şartların, mevcut muayenehanelerde yerine getirilmesinin çok zor olduğunu ifade etmeleri üzerine, tarafların Bakan Akdağ ile birkaç kez bir araya geldiği ifade edildi.

''Bakanlığımız tarafından, sorunun çözümüne yönelik, öncelikle muayenehanelerin ilgili yönetmelikte belirtilen fiziki şartlara uyumu, imar ve özürlüler mevzuatı çerçevesinde değerlendirilmiştir'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Diğer taraftan muayenehanelerin bulunduğu yapıların durumu, mevcut yapı stoku yönünden ayrıntılı bir biçimde tetkik ettirilmiştir. Tespit edilen sorunlarla ilgili değişiklikler yapılmıştır. Yapılan değişiklikler, yasal çerçeve içerisinde mümkün olan en geniş mutabakat sağlanarak gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, hazırlanan taslak yönetmelik, taraflarca da oldukça memnun edici bulunmuştur.

Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderilmiştir.''

YENİ YÖNETMELİK NELER GETİRİYOR?

Açıklamada, yönetmelikteki değişiklikler hakkında da bilgi verildi.

Buna göre, mevcut muayenehaneler için 3 Ağustos 2011 tarihine kadar uyum süresi belirlenmişken, yapılan düzenleme mevcut muayenehanelere uygunluk için 4 yıl ek süre verilmesini vedepremraporundan muaf tutulmasını öngörüyor.

Asansör girişi için en az 80 santimetre, merdivenler için basamak yüksekliği 16-18 santimetre, basamak genişliği 30-33 santimetre, sahanlığın genişliği en az 1,30 metre ve kapılar için 90 ile 110 santimetre ölçüleri kararlaştırılmışken, yeni düzenlemede giriş, kapı, asansör, merdiven, tuvalet, lavabo gibi fiziki alanların İmar Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Depreme dayanıklılık raporu ve binada yangına yönelik tedbirlerinin alındığına ilişkin belge tüm binalar için istenirken, artık yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi başvurusu Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin 19 Ağustos 2008 tarih ve 26972 sayılı değişikliğinden sonra yapılmış binalarda istenmemesi öngörülüyor.

Kadın hastalıkları ve doğum ile üroloji muayene odalarında tuvalet bulunma zorunluluğu varken, yeni düzenleme ile ultrasonografi (USG) yapılan kadın hastalıkları ve doğum muayene odasının ve ürodinami işlemi yapılan üroloji muayene odasının yakınında, hastaların mahremiyete uygun olarak bekleme salonundan ayrı bir bölümden geçişinin sağlandığı tuvalet bulunması kaydıyla, kadın hastalıkları ve doğum ile üroloji muayene odalarında tuvalet bulunma zorunluluğu kaldırılıyor.

Mevcut düzenlemede yardımcısağlıkpersoneli istihdamı zorunlu tutulurken, artık bu zorunlu olmaktan çıkarılıyor.

Bir muayenehanede tek hekim çalışabilirken, yeni düzenleme ile yeterli fiziki mekan varlığında, ayrı ayrı ruhsat almak kaydıyla birden fazla hekimin aynı mekanda müşterek muayenehane faaliyeti yapabileceği belirtiliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
24.03.2026
03:04
Bingöl`de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Bingöl'de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
24.03.2026
03:03
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
Son haftalarda puan kayıpları yaşayan 12 Bingölspor, Çarşamba günü sahasında Kahramanmaraşspor'u ağırlayacak. Lider ekip, hem 3 puanı almayı hem de şampiyonluk yolunda avantajını korumayı hedefliyor.
24.03.2026
03:02
Bingöl`de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan ata çarpan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazada at telef oldu.
24.03.2026
03:01
‘Dur` İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
'Dur' İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
Elâzığ-Bingöl karayolunda polis uygulama noktasından kaçan alkollü ve ehliyetsiz tır sürücüsüne 450 bin lira ceza kesildi. Sürücü, kısa sürede yakalanarak cezai işlem uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın