KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Muayenehane hekimlerine müjde

Muayenehane hekimlerinin, muayenehane açma prosedürüne ilişkin sorunlarını çözmek amacıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla yeni bir düzenleme yapıldı

Muayenehane hekimlerine müjde
03 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA 00:52
0
2054
0
AA aa

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, muayenehane hekimlerinin, ''Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik''te, muayenehanelerden istenen şartların, mevcut muayenehanelerde yerine getirilmesinin çok zor olduğunu ifade etmeleri üzerine, tarafların Bakan Akdağ ile birkaç kez bir araya geldiği ifade edildi.

''Bakanlığımız tarafından, sorunun çözümüne yönelik, öncelikle muayenehanelerin ilgili yönetmelikte belirtilen fiziki şartlara uyumu, imar ve özürlüler mevzuatı çerçevesinde değerlendirilmiştir'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Diğer taraftan muayenehanelerin bulunduğu yapıların durumu, mevcut yapı stoku yönünden ayrıntılı bir biçimde tetkik ettirilmiştir. Tespit edilen sorunlarla ilgili değişiklikler yapılmıştır. Yapılan değişiklikler, yasal çerçeve içerisinde mümkün olan en geniş mutabakat sağlanarak gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, hazırlanan taslak yönetmelik, taraflarca da oldukça memnun edici bulunmuştur.

Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderilmiştir.''

YENİ YÖNETMELİK NELER GETİRİYOR?

Açıklamada, yönetmelikteki değişiklikler hakkında da bilgi verildi.

Buna göre, mevcut muayenehaneler için 3 Ağustos 2011 tarihine kadar uyum süresi belirlenmişken, yapılan düzenleme mevcut muayenehanelere uygunluk için 4 yıl ek süre verilmesini vedepremraporundan muaf tutulmasını öngörüyor.

Asansör girişi için en az 80 santimetre, merdivenler için basamak yüksekliği 16-18 santimetre, basamak genişliği 30-33 santimetre, sahanlığın genişliği en az 1,30 metre ve kapılar için 90 ile 110 santimetre ölçüleri kararlaştırılmışken, yeni düzenlemede giriş, kapı, asansör, merdiven, tuvalet, lavabo gibi fiziki alanların İmar Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Depreme dayanıklılık raporu ve binada yangına yönelik tedbirlerinin alındığına ilişkin belge tüm binalar için istenirken, artık yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi başvurusu Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin 19 Ağustos 2008 tarih ve 26972 sayılı değişikliğinden sonra yapılmış binalarda istenmemesi öngörülüyor.

Kadın hastalıkları ve doğum ile üroloji muayene odalarında tuvalet bulunma zorunluluğu varken, yeni düzenleme ile ultrasonografi (USG) yapılan kadın hastalıkları ve doğum muayene odasının ve ürodinami işlemi yapılan üroloji muayene odasının yakınında, hastaların mahremiyete uygun olarak bekleme salonundan ayrı bir bölümden geçişinin sağlandığı tuvalet bulunması kaydıyla, kadın hastalıkları ve doğum ile üroloji muayene odalarında tuvalet bulunma zorunluluğu kaldırılıyor.

Mevcut düzenlemede yardımcısağlıkpersoneli istihdamı zorunlu tutulurken, artık bu zorunlu olmaktan çıkarılıyor.

Bir muayenehanede tek hekim çalışabilirken, yeni düzenleme ile yeterli fiziki mekan varlığında, ayrı ayrı ruhsat almak kaydıyla birden fazla hekimin aynı mekanda müşterek muayenehane faaliyeti yapabileceği belirtiliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın