KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

Mucit abla karlıova'da

Bingöl’ün Karlıova ilçesine gelen Elçin Yalçıneli, köy okullarını dolaşarak, icat ve inovasyon gösterisi düzenleyecek.

Mucit abla karlıova`da
30 MART 2015 PAZARTESİ 22:36
1
2646
0
AA aa

 Karlıova Kaymakamlığı'nın davetiyle ilçeye gelen ‘Mucit Abla' olarak tanılan Elçin Yalçıneli, iki hafta boyunca tüm köy okullarını ziyaret edecek.

İlçe Milli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla en ücra köylere kadar gidecek Mucit Abla, çocuklara, icat ve inovasyon yapmayı eğlenceli, neredeyse sihirbazlık dedirten bir gösteriyle öğretecek.

Türkiye'nin çeşitli illerinde eşi Melih Yalçıneli ile birlikte bu tür çalışmalara imza atan Mucit Abla, çocukları bilimin büyülü yolculuğunda keşfe çıkartacak.

Mucit Abla Elçin Yalçıneli'nin iki haftalık programı kapsamında yapılan bilgilendirilmede: “İlüzyon kullanmayan Mucit Abla gösterisinde 80 kg bir insanı nefesiyle üfleyerek havaya yükseltiyor, bir ipi konuşturabiliyor ( miyavlatıyor, havlatıyor, gıdaklatıyor, vaklatıyor, kişnetiyor, anırtıyor, ve kükretiyor. ) Pet şişeyi tavana çarpan bir rokete çeviriyor. Küçük Mucitler isimli gösterisinde Elçin hanım çöpe atılan gündelik hayattaki basit malzemeleri kullanıyor. Deneyleriyle çocukları şaşırtan Mucit Abla onlara bilimi sevdiriyor. Geleceğin buluşçularının keşfedilmesinin hedeflendiği bu çalışma daha önceki yıllarda da Mucit Abla'nın eşi Mucit Amca tarafından TRT de Küçük Mucitler adı ile yayınlanmıştı” denildi.

Yalçıneli'nin daha önce 72 ilde çalışmalar yürüttüğü kaydedilen açıklamada: “Elçin hanımın bu doğuda yada köylerde yaptığı ilk çalışması değil. 2008'den bu yana Elçin hanım zaten ülkemizin 72 ilini dolaştı. Ancak Elçin hanımın ulaşmadığı tek doğu ili Bingöl kalmıştı ve köyleri de kapsayacak şekilde 2 haftalık detaylı bu kadar uzun bir çalışmayı Elçin hanım yine ilk defa yapıyor. Elçin hanım bu tarz çalışmaların ülkenin kalkınması için çok önemli görüyor. Kendisi de lise son sınıfa kadar Kars'ın Digor ilçesinde yaşamış olmasından dolayı bölge halkının eğitim sorunlarını hissedebiliyor. ABD Başkanı Bush'un 150 milyon dolar bütçeli ‘orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi'ni yürütecek komitenin başına Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Osman Yaşar getirilmesi örneğinde olduğu gibi doğuda Karlıova gibi ücra ilçe ve köylerde saklı cevherlerin keşfedilmesine hayatını adamış olan Elçin hanım ülkemizin geleceğini bu keşfedilmemiş yeteneklerde görüyor” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2025
18:17
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, 'Denizcilik Sektörünün Duayeni' ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı.
03.07.2025
17:54
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
Temmuz 2025'te uygulanacak en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı açıklandı. Bu rakam, kök maaşı yüzde 16,67 zamlandığında 16 bin 881 TL'nin altında kalan 4 milyon 11 bin emekliyi kapsıyor.
03.07.2025
17:50
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şüphe üzerine durdurulup üst araması yapılan şahsın üzerinden ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.07.2025
17:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan 8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 8 milyon TL'lik yardım
Yıldız: 'Yardım, toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olur. İyilik yapmak, mutluluğu artırmanın yanı sıra bireylerin depresif duygularını ve anksiyetelerini de azaltmaktadır.'
03.07.2025
17:14
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
Bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi de otomatik olarak güncellendi. İlk 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Peki hangi ürünlere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...
03.07.2025
14:58
Yedisu`da altyapı çalışmaları
Yedisu'da altyapı çalışmaları
Bingöl'ün Yedisu Kaymakamlığınca başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın