KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Müdür kapı kapı dolaştı, 17 kızı okullu yaptı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin bazı köylerinde 5'inci sınıftan sonra eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan kızlar, Şemdinli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Cihan Bircan sayesinde okullu oldu. Tek kız öğrencinin bulunmadığı YİBO'da, kızların da okumaları için kolları sıvayan Bircan, 4 kişilik ekiple köylere gidip aileleri ikna ederek, 70 kızı okula kazandırmayı başardı.

Müdür kapı kapı dolaştı, 17 kızı okullu yaptı
03 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 15:52
0
1329
0
AA aa
Ders başı yapan kızlar, eğitimlerine devam etmenin mutluluğunu yaşarken, Okul Müdürü Bircan, çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyledi.
Şemdinli İlçesi'nde 17 yıldır eğitim-öğretim veren 550 öğrenci kapasiteli YİBO, bu yıl bir ilke imza attı. Kontenjanı olmasına rağmen, ailelerin kızlarını okula göndermemeleri yüzünden 17 yıldır sadece erkek öğrencilerin gittiği Şemdinli YİBO'da, bu yıl ilk defa kız öğrenciler de eğitim görmeye başladı.
Şemdinli'nin bazı köylerindeki okullarda halen 8 yıllık eğitime geçilememesi yüzünden 5'inci sınıftan sonra eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan kızların, aileleri tarafından karma eğitim verildiği için Şemdinli YİBO'ya gönderilmedikleri belirtildi.

MÜDÜR KÖY KÖY DOLAŞTI


Şemdinli YİBO Müdürü Cihan Bircan, bu yıl kızların da okula kazandırılmaları için 4 kişilik bir ekip kurarak yaz aylarından itibaren çalışmaya başladı. Ekibiyle birlikte köy köy dolaşan Bircan, bir çok aileyle görüşerek ikna etmeyi başardı. Bircan'ın çabaları sonucu 70 kız öğrenci, okula kazandırıldı. Bircan, 70 kişilik kız kontenjanı olan okulda daha önce tek bir kızın bile okumamasının kendilerini çok üzdüğünü belirterek şunları söyledi:
“Okulumuz yaklaşık 550 öğrenci kapasiteli. Ama bu okulda 17 yıldır sadece erkek öğrenciler yatakhanelerden yararlanabiliyorlardı. Okulda 70 kız öğrenci kontenjanımız var. Biz de köylere gidip kapı kapı dolaşarak aileri ikna edip, 70 kız öğrenciyi okula kazandırdık. Ama bu sayı bizim için yeterli değil. Bu sayının da artacağına inanıyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Gerekirse kızlar için ayrılan kontenjanı da artıracağız. Amacımız bütün kızların okumasını sağlamak” dedi.



Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın