KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Müdürlere 230 ytl ek ödeme zammı

Ağustos ayında memurlara yapılan ek ödeme zammının yol açtığı mağduriyetler giderildi.

Müdürlere 230 ytl ek ödeme zammı
31 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA 11:17
0
1260
0
AA aa
Memurlara yönelik düzenleme nedeniyle maaşları çalışanlarından daha düşük kalan müdür, bölge müdürü, il müdürü ve müdür yardımcılarının yüzde 53 olan ek ödemeleri yüzde 100'e çıkarıldı.  
 İdarecilerin ek ödemesini düzenleyen Bakanlar Kurulu kararı dün Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece bu konumda görev yapan idarecilerin maaşlarına 230 YTL zam yapıldı. Zaman gazetesinin haberine göre, zamlar 15 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak ve beş aylık maaş farkları da toplu şekilde ödenecek. Bakanlar Kurulu kararı, veteriner, başmühendis, mühendis, mimar, bölge plancısı ve şehir plancısı kadrolarında görev yapmış olup bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan ve müdür kadrolarında bulunanları kapsıyor. Teknik kökenli müdürlerin çalışanlarından daha az maaş almalarının önüne geçildi. Ancak teknik kökenli olmayan idareciler için sorun devam ediyor. Düzenleme sadece veteriner, başmühendis, mühendis, mimar, bölge plancısı ve şehir plancılarını kapsadığı için bunların dışındaki idareciler düşük almaya devam edecek.
Ek ödeme konusundaki bir başka mağduriyet grubu ise Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları. Halen ilçe müdürleri, şube müdür ve müdür yardımcıları ile ilköğretim müfettişlerinin maaşları, tam ek ders alan öğretmenlerin gerisinde kalıyor. Son karar Milli Eğitim çalışanlarını kapsamazken bunlarla ilgili Bakanlar Kurulu kararının da önümüzdeki günlerde çıkacağı öğrenildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan yöneticilerin sorunu, ilave 10 saat ek ders ücreti verilerek çözülecek. Halen aldıkları haftada 15 saatlik ek ders ücreti 25 saate çıkarılacak. Bunun karşılığı ücret ise 250 YTL civarında olacak. Ek ödeme alamayan Milli Eğitim'in merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan 3 bin 'geçici görevli' öğretmen de ek ödeme kapsamına alınacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2026
01:46
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada, mide ve bağırsaklarında uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
15.04.2026
01:45
SGK`dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
SGK'dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik başvurularında uygulamaya aldığı yeni inceleme dikkat çekti. Sigortalı çalışırken yurtdışına çıkan kişilerden, o tarihlerde izinli olduklarını gösteren işyeri belgeleri talep ediliyor. Belgelerin sunulamaması halinde ilgili dönemlerin prim günleri silinebiliyor.
15.04.2026
01:44
Bingöl`de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl'de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iki günlük hac eğitim seminerine 300'ü aşkın hacı adayı katıldı. Programda hac ibadetine ilişkin dini, sağlık ve uygulamaya yönelik kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın