KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Bingöl’de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında engelli bir genci hunharca öldürerek, ilk duruşmada, “Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı” şeklinde savunma veren katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Müebbet hapis cezasına çarptırıldı
08 MART 2016 SALI 23:51
0
2850
0
AA aa

 Bingöl'de, babasının marketinde çalışan zihinsel engelli 38 yaşındaki Ahmet Tokuş'u işkence ederek öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Zeyyat B.'nin Bingöl 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, maktulün ailesi ve avukatı katılırken, cinayet zanlısı Zeyyat B. tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden SEGBIS vasıtasıyla bağlandı.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Önceki duruşmada, ‘Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı' şeklinde savunma veren Zeyyat B., 2003'ten beri Multipl skleroz (MS) hastası olduğunu ve depresyon tedavisi gördüğünü belirterek, tahliyesini istedi. Maktulün ailesi dosyadaki eksiliklerin giderilmesini isterken, avukatları sanığın cezadan kurtulmak amacıyla psikolojik sorunları olduğu yönünde dilekçeler sunduğunu beyan ederek, sanık dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi talebinin reddini talep etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanığın beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan maktulü tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

KARAR TEMYİZ EDİLECEK

Öldürülen engelli gencin avukatı Nur Zeynep Canlı, mahkeme sonrasında Bingöl Adliyesi önünde basına yaptığı açıklamada kararın sanık avukatı tarafından temyiz edilebileceğini belirtti.

Avukat Canlı,  “Sanık Zeyyat G.'nin Ahmet Tokuş'u Mart 2015 tarihinde canavarca hisle, tasarlayarak, eziyet çektirerek ve kasten öldürmek suçundan duruşmasının son günüydü. Bugün karar verildi. Nihayet adalet tam anlamıyla tecelli etti. Nitekim sanık hak ettiği üzere ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme, suçun işleniş biçimi, suçtan önceki davranışları, mahkeme sürecindeki davranışları gibi hususları göz önünde bulundurarak sanık hakkında herhangi bir indirimin de uygulanmaması gerektiği yönünde karar verdi. Bu bakımdan adalete olan inancımız tekrar artmıştır, adaleti savunma hususunda azmimiz artmıştır. Nitekim Ahmet'in kendini savunamayacak derecede zihinsel engelli olduğu, Zeyyat'ın maktulü öldürmeye yönelik eyleminin ardından gerçekleştirdiği tüm işlemler arasında, maktulün olay sırasında canlı olduğu, öldürdükten sonraki davranışlarını sergilemesi sanığın toplum için tehdit oluşturduğunu göstermektedir. Dolayısıyla bu sanığın ve bu tür insanların ıslahı mümkün değildir. Topluma kazandırılması da söz konusu olamaz. Yargıtay'ın son dönem kararları da böyledir. Kamuoyundan takip ettiğimiz dosyalarda varılan netice de bu yöndedir. Karşı tarafın davayı temyiz edeceğini düşünüyoruz ancak, Yargıtay'dan da dosyanın döneceği temennisi ile Yargıtay'dan gelecek nihai kararı bekleyeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Vahşice işkence edilerek katledilen engelli genç Ahmet Tokuş'un babası Mehmet Tokuş da, “Adalet bize büyük bir teselli verdi. İkinci acıyı yaşatmadı. Mahkeme heyetine ve bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj; `Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!`
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın