KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Müftü can: ''bingöl ramazan'a hazır'

İl Müftüsü Mecit Can, her yıl olduğu gibi bu yılda da halkın Ramazan-ı Şerif‘ i huzur içerisinde geçirebilmesi için İl Müftülüğü'nce gerekli tedbirleri aldıklarını ve hazırlıklarını yaptıklarını bildirdi.

Müftü can: ``bingöl ramazan`a hazır`
01 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 00:37
0
2329
0
AA aa

İl Müftüsü Can, yaptığı yazılı açıklamada Ramazan ayı için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, yapılan hazırlıklar içerisinde Bingöl'de Ramazan ayına özel vaaz ve irşat programları düzenleyeceklerini söyledi.

 

Yapılan hazırlıklara değinen Can; “ Bu hazırlıklar çerçevesinde, ilimizde Ramazan ayı özel vaaz ve irşat programı hazırlanmıştır. Merkeze bağlı 67 cami merkezi sistem ile vaaz ve irşat programından faydalandırılırken, müftülüğümüzce uygun görülen 8 cami merkezi sistemden ayrılıp, ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri, emekli vaizler ve liyakatli imam-hatiplerin vaaz etmeleri sağlanacaktır. İlimizde mahalli yayın yapan radyolarda, Ramazan ayı boyunca il müftüsü, vaiz, kuran kursu öğreticileri ve imam-hatipler tarafından dini sohbetler yapılacaktır. Bu yıl ilimiz Merkez Hacı Rıza Camii'nde Hatim ile teravih namazı kıldırılacaktır. İl Müftülüğümüze bağlı 216 camide ve 17 Kuran Kursu'nda, günün değişik saatlerinde İmam-Hatiplerimiz ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz tarafından, beylere ve hanımlara yönelik ayrı ayrı mukabele okunacaktır. Ramazan ayı boyunca bütün görevlilerimiz, hasta ziyaretleri, taziyeler ve zayıf durumdaki vatandaşlarla ilgilenmeye özellikle dikkat edilecektir. Bu yıl vatandaşlarımızdan itikafa girmek isteyenler için Ramazan ayının son 10 günü İl Müftülüğümüze Bağlı Dere-i Kasaran Camii açık bulundurulacaktır. Kadir gecesinde Merkez Ulu Camii ve Dere-i Kasaran Camisi gece boyu ibadete açık bulundurulacak. Ramazan ayı içerisinde değişik camilerde hafızlarımız tarafından Kuran ziyafeti verilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan Ramazan ayı genelgesinde de belirtildiği gibi, bu yıl vaaz ve irşat programlarında, Ramazan ve komşuluk konusu merkeze alınarak, “Sıla-i Rahim ve Komşuluk, Modern Hayatta Komşuluk, Ramazan ve Merhamet, Dinimizde Komşu Hakları ve Adabı, Komşuluk ve Hoşgörü, İslam ve Komşuluk İlişkileri, Oruç, İftar ve Komşuluk, Kur'anda Merhamet, Cami ve Çevresinde Merhamet Örnekleri, Zekat ve Sadaka-i Fıtır İbadeti ile Merhamet İlişkisi” konularına ağırlıklı olarak yer verilecektir. Teravih namazlarında, tadil-i erkana riayet edilmesi konusunda tüm imamların gerekli hassasiyeti göstermeleri hususunda uyarılar yapılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı Şerif'in hayırlar getirmesini diler, tüm Bingöl'lü hemşerilerimizin huzur, sağlık ve güven içerisinde, manevi yönden çok bereketli bir Ramazan geçirmelerini niyaz ederim.”

 

Can, açıklamasında şu bilgileri verdi: “Her yıl olduğu gibi bu yılda da halkımızın Ramazan-ı Şerif ‘ i huzur içerisinde geçirebilmesi için müftülüğümüzce gerekli tedbirler alınmış ve hazırlıklar yapılmıştır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın