KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Nisan 2026 Perşembe
°C

Müftü can: ''bingöl ramazan'a hazır'

İl Müftüsü Mecit Can, her yıl olduğu gibi bu yılda da halkın Ramazan-ı Şerif‘ i huzur içerisinde geçirebilmesi için İl Müftülüğü'nce gerekli tedbirleri aldıklarını ve hazırlıklarını yaptıklarını bildirdi.

Müftü can: ``bingöl ramazan`a hazır`
01 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 00:37
0
2133
0
AA aa

İl Müftüsü Can, yaptığı yazılı açıklamada Ramazan ayı için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, yapılan hazırlıklar içerisinde Bingöl'de Ramazan ayına özel vaaz ve irşat programları düzenleyeceklerini söyledi.

 

Yapılan hazırlıklara değinen Can; “ Bu hazırlıklar çerçevesinde, ilimizde Ramazan ayı özel vaaz ve irşat programı hazırlanmıştır. Merkeze bağlı 67 cami merkezi sistem ile vaaz ve irşat programından faydalandırılırken, müftülüğümüzce uygun görülen 8 cami merkezi sistemden ayrılıp, ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri, emekli vaizler ve liyakatli imam-hatiplerin vaaz etmeleri sağlanacaktır. İlimizde mahalli yayın yapan radyolarda, Ramazan ayı boyunca il müftüsü, vaiz, kuran kursu öğreticileri ve imam-hatipler tarafından dini sohbetler yapılacaktır. Bu yıl ilimiz Merkez Hacı Rıza Camii'nde Hatim ile teravih namazı kıldırılacaktır. İl Müftülüğümüze bağlı 216 camide ve 17 Kuran Kursu'nda, günün değişik saatlerinde İmam-Hatiplerimiz ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz tarafından, beylere ve hanımlara yönelik ayrı ayrı mukabele okunacaktır. Ramazan ayı boyunca bütün görevlilerimiz, hasta ziyaretleri, taziyeler ve zayıf durumdaki vatandaşlarla ilgilenmeye özellikle dikkat edilecektir. Bu yıl vatandaşlarımızdan itikafa girmek isteyenler için Ramazan ayının son 10 günü İl Müftülüğümüze Bağlı Dere-i Kasaran Camii açık bulundurulacaktır. Kadir gecesinde Merkez Ulu Camii ve Dere-i Kasaran Camisi gece boyu ibadete açık bulundurulacak. Ramazan ayı içerisinde değişik camilerde hafızlarımız tarafından Kuran ziyafeti verilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan Ramazan ayı genelgesinde de belirtildiği gibi, bu yıl vaaz ve irşat programlarında, Ramazan ve komşuluk konusu merkeze alınarak, “Sıla-i Rahim ve Komşuluk, Modern Hayatta Komşuluk, Ramazan ve Merhamet, Dinimizde Komşu Hakları ve Adabı, Komşuluk ve Hoşgörü, İslam ve Komşuluk İlişkileri, Oruç, İftar ve Komşuluk, Kur'anda Merhamet, Cami ve Çevresinde Merhamet Örnekleri, Zekat ve Sadaka-i Fıtır İbadeti ile Merhamet İlişkisi” konularına ağırlıklı olarak yer verilecektir. Teravih namazlarında, tadil-i erkana riayet edilmesi konusunda tüm imamların gerekli hassasiyeti göstermeleri hususunda uyarılar yapılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı Şerif'in hayırlar getirmesini diler, tüm Bingöl'lü hemşerilerimizin huzur, sağlık ve güven içerisinde, manevi yönden çok bereketli bir Ramazan geçirmelerini niyaz ederim.”

 

Can, açıklamasında şu bilgileri verdi: “Her yıl olduğu gibi bu yılda da halkımızın Ramazan-ı Şerif ‘ i huzur içerisinde geçirebilmesi için müftülüğümüzce gerekli tedbirler alınmış ve hazırlıklar yapılmıştır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.04.2026
04:00
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK'nın ortak çalışması sonucu yürürlüğe giren yeni düzenleme ile SMS ve yapay zekâ destekli dolandırıcılıklara karşı kapsamlı tedbirler devreye alındı. Yeni düzenleme ile URL içeren yurt dışı mesajlar engellenirken, izinsiz arama ve pazarlama faaliyetlerine de sınırlama getirildi.
02.04.2026
03:46
Bingöl`de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin çalışması sonucu, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
02.04.2026
03:45
Bingöl`de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de polis ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 818 kişi sorgulanırken, 1 şahsın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Dilencilik yapan 2 kişi hakkında da işlem yapıldı.
02.04.2026
01:23
Bingöl`de
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak.
02.04.2026
00:51
Bingöl Üniversitesi`nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı.
02.04.2026
00:33
ATAKDER Bingöl`de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın