KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

Müftü Can merkeze alındı!

Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Din Hizmetleri Müşaviri görevine atandı.

Müftü Can merkeze alındı!
10 NİSAN 2018 SALI 23:30
2
5163
1
AA aa

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevden alınan 6 il müftüsü içerisinde ismi bulunan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Din Hizmetleri Müşaviri görevine atandı.

Bu kapsamda, görevden alınan müftüler arasında yer alan ve yaklaşık 7 yıldır Bingöl İl Müftülüğü görevini sürdüren Mecit Can'ın da Yurtdışı Din Hizmetleri Müşavirliği görevine verilmek üzere mevcut görevinden alındığı öğrenildi.

Mecit Can kimdir?

1962 Yılında Elazığ Alacakaya ilçesi Yalnızdamlar köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde tamamladıktan sonra Elazığ İmam-Hatip Lisesini dışarıdan bitirdi. 1982-84 yılları arasında askerlik görevini ifa etti. 1985 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak göreve başladı.

1988 Yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanarak 1993-1994 Eğitim-Öğretim sezonunda bu fakülteden mezun oldu.1995-1997 yılları arsında bir taraftan Haseki 12.Dönem Arapça ihtisas kursuna devam ederken, aynı dönemde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans yaptı. 1998 Yılında Malatya İli Pütürge ilçesine Müftü olarak atandı. Daha sonra sırasıyla, 5 yıl Elazığ Keban İlçe Müftülüğü, 6 yıl Elazığ İl Müftü Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İyi derecede Arapça, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Halen Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Bölümü, İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora programına devam etmektedir. 17 Mart 2011 tarihinde beri Bingöl İl Müftülüğü görevini sürdüren Müftü Can, evli ve 4 çocuk babasıdır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24638)
11 Nisan 2018 Çarşamba 19:16
Ne mi düşünüyoruz? Yorumları silip işinize gelmeyeni keyfinize göre sansürlerken ne düşünebiliriz. Kaldı ki hakaret vb yokken. Kim rica etti de yorumları kaldırdınız. Kalemin namusu nerede?
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
04.07.2025
15:06
Bingöl`de hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan çalışmada, 35 Bin TL değerinde ürün çaldıkları tespit edilen 2 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın