KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Müftüden yılbaşı ve 'milli piyango' uyarısı

Yılbaşı kutlamaları ve milli piyangonun İslam'daki yeri ve topluma verdiği zararlara değinen Solhan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş, milli piyangonun haram olduğunu ve yılbaşı kutlamalarının İslam ile hiçbir alakasının olmadığını belirtti.

Müftüden yılbaşı ve `milli piyango` uyarısı
28 ARALIK 2015 PAZARTESİ 21:27
0
2410
0
AA aa

 Yaklaşan yılbaşı kutlamaları ve milli piyango hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş, İslam'a ters olan bu tür kutlama ve haramlardan Müslümanların kesinlikle uzak durması gerektiğini belirtti.

“YILBAŞINI KUTLAMAK CAİZ DEĞİLDİR“

Yılbaşı kutlamalarının İslam'da yeri olmadığını belirten Müftü Ateş, “Modernizmin etkisiyle batıda kutlanan Yılbaşı, belli tarihten sonra ülkemize sıçramıştır. İlk yıllarda çok az bir kesim tarafından ülkemizde kutlanan yılbaşı, daha sonra büyük kesimler tarafından kutlanır hale gelmiş ve bir kültür haline gelerek bütün kesimler tarafından kabul edilmiştir. Her şeyden önce yılbaşı kutlaması ya da Noel bayramı dediğimiz kutlamalar bizim kültürümüze ait olmayan, yani İslam'a ait olmayan bir gün ve kutlamadır. Dolayısıyla biz Müslümanları doğrudan ilgilendiren bir mesele değildir. Bir Müslüman açısından bunu değerlendirdiğimiz zaman İslam'a ait olmayan yada bizim kendi örf ve adetlerimize, tarihimize ait olmayan İslam dışı kültürlerden gelen bayramlara, kutlamalara bir Müslüman'ın iştirak etmemesi gerekiyor. Bu bakımda Yılbaşı kutlamaları, Müslüman açısından caiz değildir” dedi.

“MİLLİ PİYANGO HARAMDIR”

Milli piyangonun bir kumar olduğunu söyleyen Müftü Ateş, şunları söyledi: “Özellikle yılbaşında milli piyango adı altında biletler satılıyor, çekilişler yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda açık fetvası vardır.  Milli piyango bir kumardır ve bir Müslüman'ın bunu alması caiz değil haramdır. Bir Müslüman'ın piyangodan çıkan paradan uzak durması gerekir. Piyango bileti alarak ona iştirak etmek caiz değildir, haramdır. Bir Müslüman'ın en çok üzerinde hassasiyetle durması gereken konudur haram rızıktan uzak durmak bir Müslüman'ın titizlik göstermesi gereken bir konudur. Müslüman helal rızık peşinde koşması gerekir. Ayrıca rızık sadece bizim midemizle ilgili bir husus değildir, boğazımızda geçen lokma bizim ibadetlerimize ve namazımıza etki eder. Peygamber Efendimiz(S.A.V)  ellerini açmış perişan bir vaziyette dua eden bir kimseyi görüp bunun üzerinde şu şekilde bir uyarıda bulunmuş, bir insanın yediği haram, içtiği haram, giydiği haram hâsılı kendisi haramla beslenen bir kimsenin duasını Allah niye kabul etsin. Yılbaşı kutlamaları ve milli piyango meselesi bir Müslüman'ın uzak durması gereken bir meseledir. Bu yabancı kültürler içimize girerek ve yaygınlaşarak bizi Müslüman toplumu belleğinden uzaklaştırmaktadır yılbaşı bunlara göre en önemlilerinden birisidir. Biz kendi kimliğimize kendi birliğimize örf ve adetlerimize sahip çıkamazsak yabancı kültürlerin himayesine gireriz ve belleğimizi kaybederiz. “ ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın