KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Müftülükten konferans

‘Camiler ve Din Görevliler Haftası' münasebetiyle İl Müftülüğünce ‘Müslüman olarak problemlerimiz ve çareleri' konulu konferans düzenlendi.

Müftülükten konferans
10 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 05:48
0
992
0
AA aa
01–07 Ekim tarihleri arasında idrak edilen “Camiler ve Din Görevliler Haftası” münasebetiyle İl Müftülüğünce bir konferans düzenlendi. Konferansa daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Edinilen bilgiye göre, hafta dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından planlanan etkinlikler çerçevesinde Belediye Konferans Salonu'nda “Müslüman olarak problemlerimiz ve çareleri” konulu bir konferans tertiplendi.
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nurettin Turgay'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasının müteakip Din Görevlisi Rauf Savaç'ın okuduğu Kur'an-ı Kerimle başladı.
Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra Diyanet-Sen Bingöl İl Temsilcisi Hacı Hıdır Camii İmam-Hatib-i Mücahit Çelik, Cami ve Din Görevlilerinin önemine değindiği kısa konuşmasından sonra konferansın açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptı.
Haftanın mana ve ehemmiyetini dile getiren Çağlar; “Camiler yeryüzünün en mübarek ve en faziletli mekânlarıdır. Allah Camileri kendine nispet ederek “Allah'ın evleri (İbadet evleri) olarak vasıflandırılmıştır. Camiler Allah'a çağrı ve davetin yapıldığı, kulun Allah'la huzur bulduğu, ilahi mesajların insanlara iletildiği birlik, beraberlik ve kardeşliğin yaşadığı mübarek mekânlardır. Camiler, kıblegâhımız olan Kâbe-i Muazzama'nın şubesidir. Bu kutsal mekanlarda vazife yapan din görevlileri insanlara ilahi mesajları iletirler. Peygamberin mirası olan kutsal vazifeyi ifa ederler. Din görevlilerinin yaptıkları görev, insanın doğumundan ölümüne kadar her alanda yapılmasına ihtiyaç duyulan görevlerdir. Din görevlileri inanç, ibadet ahlak gibi mühim konuların yanında vatandaşların birliği-beraberliği huzur ve emniyeti vatan sevgisi, gazilik ve şehitlik mertebesinin yüceliği gibi konularda halkı aydınlatmada önemli görevler ifa ederler” dedi.
İl Müftüsünün konuşmasından sonra konferansını vermek üzere kürsüye gelen Doç. Dr. Nurettin Turgay, “İman” ve “İslam” terimlerini açıkladıktan sonra Müslümanların fertler ve devletler olarak bulunmaları gereken durumla şimdi içinde bulundukları duruma değindi.
‘İman'ın bir manasının: “maddi ve manevi yönlerinden insanın emniyet ve güven içinde olması”, “İslam”ın bir anlamının da “huzur, barış ve mutluluk” olduğunu, İslam dininin de bunları tamamıyla gerçekleştirecek hayat tarzı getirdiğini dile getiren Turgay; “ Şayet bugün Müslümanlar fertler ve toplumlar olarak güven içinde değilse huzur ve barış içinde mutlu müreffeh bir hayat yaşamıyorlarsa problem vardır demektir. Bu problemler İslam'ın kendisinden değil, İslam'ın emrettiği inanç, ibadet, ahlak, adalet, doğruluk, dürüstlük, insan haklarına saygı, birlik, beraberlik, sevgi-saygı, kendisi için istediğini başkası için de isteme, kendisi için istemediğini başkası için de istememe, hoşgörü ve maddeten ilerleme ve yükselme için olabildiğince gayret ve çalışma esas ve prensiplerini hayata hakim kılmayışlarından kısaca İslamiyet'i tam olarak yaşamamasındandır. Bundan dolayıdır ki fertler ve toplumlar olarak geri kalınıyor. Örnek olmamız gerekirken başkalarını örnek almamız gerekiyor. Gayri Müslimler bize yol haritaları çiziyor. Başkaların kapısına gidip bizi almalarını istiyoruz” diye konuştu.
İslam'ın öncelikli olarak eğitim ve öğretime verdiği önem, insan hakları, kadın-erkek eşitliği, çevre bilinci dünya için çalışma gibi çalışma gibi konulara değinen Turgay'ın, konuşmasının herkesin anlayacağı dil ve örneklerle yapması memnuniyetle karşılandı.
Konferansa İl Müftüsü, İl Defterdarı, İl Milli Eğitim Müdürü, PTT Baş Müdürü, İl Çevre ve Orman Müdürü'nün de aralarında bulunduğu daire amirleri Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansın sonunda bazı din görevlilerine teşekkür belgesi verildi.



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın