KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Müftülükten konferans

‘Camiler ve Din Görevliler Haftası' münasebetiyle İl Müftülüğünce ‘Müslüman olarak problemlerimiz ve çareleri' konulu konferans düzenlendi.

Müftülükten konferans
10 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 05:48
0
896
0
AA aa
01–07 Ekim tarihleri arasında idrak edilen “Camiler ve Din Görevliler Haftası” münasebetiyle İl Müftülüğünce bir konferans düzenlendi. Konferansa daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Edinilen bilgiye göre, hafta dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından planlanan etkinlikler çerçevesinde Belediye Konferans Salonu'nda “Müslüman olarak problemlerimiz ve çareleri” konulu bir konferans tertiplendi.
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nurettin Turgay'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasının müteakip Din Görevlisi Rauf Savaç'ın okuduğu Kur'an-ı Kerimle başladı.
Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra Diyanet-Sen Bingöl İl Temsilcisi Hacı Hıdır Camii İmam-Hatib-i Mücahit Çelik, Cami ve Din Görevlilerinin önemine değindiği kısa konuşmasından sonra konferansın açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptı.
Haftanın mana ve ehemmiyetini dile getiren Çağlar; “Camiler yeryüzünün en mübarek ve en faziletli mekânlarıdır. Allah Camileri kendine nispet ederek “Allah'ın evleri (İbadet evleri) olarak vasıflandırılmıştır. Camiler Allah'a çağrı ve davetin yapıldığı, kulun Allah'la huzur bulduğu, ilahi mesajların insanlara iletildiği birlik, beraberlik ve kardeşliğin yaşadığı mübarek mekânlardır. Camiler, kıblegâhımız olan Kâbe-i Muazzama'nın şubesidir. Bu kutsal mekanlarda vazife yapan din görevlileri insanlara ilahi mesajları iletirler. Peygamberin mirası olan kutsal vazifeyi ifa ederler. Din görevlilerinin yaptıkları görev, insanın doğumundan ölümüne kadar her alanda yapılmasına ihtiyaç duyulan görevlerdir. Din görevlileri inanç, ibadet ahlak gibi mühim konuların yanında vatandaşların birliği-beraberliği huzur ve emniyeti vatan sevgisi, gazilik ve şehitlik mertebesinin yüceliği gibi konularda halkı aydınlatmada önemli görevler ifa ederler” dedi.
İl Müftüsünün konuşmasından sonra konferansını vermek üzere kürsüye gelen Doç. Dr. Nurettin Turgay, “İman” ve “İslam” terimlerini açıkladıktan sonra Müslümanların fertler ve devletler olarak bulunmaları gereken durumla şimdi içinde bulundukları duruma değindi.
‘İman'ın bir manasının: “maddi ve manevi yönlerinden insanın emniyet ve güven içinde olması”, “İslam”ın bir anlamının da “huzur, barış ve mutluluk” olduğunu, İslam dininin de bunları tamamıyla gerçekleştirecek hayat tarzı getirdiğini dile getiren Turgay; “ Şayet bugün Müslümanlar fertler ve toplumlar olarak güven içinde değilse huzur ve barış içinde mutlu müreffeh bir hayat yaşamıyorlarsa problem vardır demektir. Bu problemler İslam'ın kendisinden değil, İslam'ın emrettiği inanç, ibadet, ahlak, adalet, doğruluk, dürüstlük, insan haklarına saygı, birlik, beraberlik, sevgi-saygı, kendisi için istediğini başkası için de isteme, kendisi için istemediğini başkası için de istememe, hoşgörü ve maddeten ilerleme ve yükselme için olabildiğince gayret ve çalışma esas ve prensiplerini hayata hakim kılmayışlarından kısaca İslamiyet'i tam olarak yaşamamasındandır. Bundan dolayıdır ki fertler ve toplumlar olarak geri kalınıyor. Örnek olmamız gerekirken başkalarını örnek almamız gerekiyor. Gayri Müslimler bize yol haritaları çiziyor. Başkaların kapısına gidip bizi almalarını istiyoruz” diye konuştu.
İslam'ın öncelikli olarak eğitim ve öğretime verdiği önem, insan hakları, kadın-erkek eşitliği, çevre bilinci dünya için çalışma gibi çalışma gibi konulara değinen Turgay'ın, konuşmasının herkesin anlayacağı dil ve örneklerle yapması memnuniyetle karşılandı.
Konferansa İl Müftüsü, İl Defterdarı, İl Milli Eğitim Müdürü, PTT Baş Müdürü, İl Çevre ve Orman Müdürü'nün de aralarında bulunduğu daire amirleri Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansın sonunda bazı din görevlilerine teşekkür belgesi verildi.



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın