KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Muhalefetin eli güçleniyor

AKP zincirinden kopanların sayısı giderek artıyor. Yerel seçimler öncesi AKP'den aday adayı olan birçok isim, muhalefet partileri çatısı altında seçimlere girmeye hazırlanıyor.

Muhalefetin eli güçleniyor
09 ŞUBAT 2009 PAZARTESİ 11:01
0
2374
0
AA aa
Yerel seçimlerde AKP'den Sancak Belde belediye başkanlığı için aday adayı olan Fahrettin Çolban, “AKP nitelikli hizmet adamı yerine, yandaş isimler üzerinde tercih yapıyor. Bende yerel seçimlerde Demokrat Parti adayı olarak seçimlere gireceğim” şeklinde konuşarak, adaylığını deklare eti.

Yerel seçimlerin yapılmasına az bir süre kala, seçim trafiğinde iyicene hareketlilik yaşanmaya başlandı. Özellikle aday adaylığı sürecinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'den adaylık için başvuruda bulunan isimler, seçimler içi muhalefetten yana tercihini kullanmaya başladılar. Geçtiğimiz günlerde Nezir Aydın AKP İl başkan yardımcılığından istifa etmiş,

Aydın'dan Sonra Genç İlçesi Çaytape belde başkanı Zeki Akın'da AKP'den istifa ederek, muhalefet partisinde yerini aldığını duyurmuştu.  Yerel seçimlerde AKP'den Sancak belde belediye başkanlığına aday adayı olan Fahrettin Çolban, Demokrat Parti (DP)'den Sancak Belde Belediye Başkanlığına aday olacağını duyurdu. Konuyla ilgili DP il teşkilatında düzenlenen törene, DP İl Başkanı M.Emin Bozgan, Merkez İlçe Başkanı Zülfü Aydın ve parti yönetimi katıldı. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan DP İl Başkanı M. Emin Bozgan, Fahrettin Çolban'ın deneyimli tecrübeli bir hizmet adamı odluğumu belirterek, Çolban'ın Sancak'a önemli hizmetler götüreceğini kaydetti.

“Ben kendim Sancak'ta belediyeyi oluşturdum”
Siyasette yeni olamadığını, yıllardır siyasetle uğraştığını ileri süren Fahrettin Çolban, sancak beldesinde çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Sancak'ta kendi girişimiyle belediyenin oluştuğunu belirten Çolban, iki dönem belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü, belediye başkanlığı görevindeyken emekli olduğunu ifade ederek, bu konuda deneyimli olduğunu söyledi. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyen Çolban, sancak belediye başkanlığını kazanacağını söyledi. 

“Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır”
Geçmişten bu yana belediyecilik kültürünü yakından bildiğini belirten Fahrettin Çolban, AKP'den aday adayı olduğunu hatırlatarak, tercihlerin yandaş isimler üzerinde kullanıldığını ileri sürdü. Bu güne kadar yaptığı çalışmaların takdirle karşılandığını hatırlatan Çolban, sancak belde belediye başkalığını kazanacağını ifade ederek: “Ben 3 yıl sancak YİBO Müdürlüğünü yaptım. Ondan önce Türkiye'nin çeşitli illerinde hizmet verdim. Deneyimli bir idareci olduğumu tüm sancak bilir. 25 Aralık 1995 erken yapılan genel seçimlerde, DYP'den sancak belediye başkanlığını kazandım. 2 dönme üst üste belediye başkanlığı görevini yürüttüm. 2008 yılında ise emekli oldum” dedi.

“AKP nitelikli hizmet adamı değil, yandaş isimleri tercih ediyor”
AKP'den aday adayı olma gerekçesini Başbakanın sözlerinden dolayı olduğunu belirten Çolban, bu konuda tarafsız yaklaşılamadığını belirterek, şunları kaydetti: “Başbakanın aday nitelendirmesinde aradığı özellik ve nitelikleri görünce, o niteliklere uygun olduğumu bildiğim için, Adalet ve Kalkınma Partisinden Sancak belediye başkanlığı için aday adayı oldum. Ama ne yazık ki aday belirlemesinde yandaş hesabı yapılarak aday belirlendi. Nitelik özelikle dikkate alınmadan, adaylar eyerlendirilmeden yandaş isimler üzerinde tercih yapıldı. Bende bu yaklaşım karşısında olan tavrımı koydum ve yuvaya geri dönerek, Demokrat Partiden Sancak belde belediye başkanlığına adaylığımı koydum. Allahın izniyle bu seçimlerde belediyeyi kazanacağız. Halk beni biliyor, nasıl çalışma yürüttüğümü yakından biliyor. Sancak'la ilgili olan tüm sorunları çözüme kavuşturduğum gibi, olan değişimlerle meydana gelen sorunları da en iyi çözüme kavuşturacak bilgi yeteneğe sahibim. Beldemizde an güzel cevabı seçimde AKP'ye vereceğiz. Ve bu seçimi kazanacağız”

Fahrettin Çolban kimdir?
1957 Sancak Başköy doğumlu Fahrettin Çolban, İlk ve Orta öğretimi Bingöl'de tamamlamış. Eğitici kimliği olan Fahrettin Çolban, Sancak YİBO da 3 yıl idarecilik yapmış.

Yüksek okulu Kırşehir'de bitiren Çolban, 1995'den bu yana siyasette aktif olan tecrübeli bir isim.

Bingolunsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın