KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Muhalefette kimler aday adayı?

Müracaat kabulünü tamamlayan partiler aday adaylarını açıklanırken, müracaatları devam eden partiler ise cuma günü açıklayacak.

Muhalefette kimler aday adayı?
22 MART 2023 ÇARŞAMBA 22:11
17
10076
3
AA aa

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimleri için aday adayı başvuru süreci önemli ölçüde tamamlandı. Cumhur İttifakı paydaşları AK Parti ve MHP'de aday adaylığı süreci sona ererken, muhalefet partilerinden Deva, CHP ve Yeniden Refah Partisi başvuru kabulünü sonlandırdı, HDP, Saadet, İyi ve Gelecek partilerinde ise cuma günü sona erecek.

Yapılan müracaat sayısı hakkında bilgi veren partilerin il başkanlarından bazıları isim listelerini açıklarken, kimileri de Cuma günü paylaşacaklarını ifade edip sadece rakam vermekle yetindiler.

HDP'DE SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Son müracaatın 25 Mart olduğunu ve şu ana kadar 15'in üzerinde müracaat aldıklarını ifade eden Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Bingöl İl Başkanı Feyzullah Şeyhanolğlu: “Partimize yoğun bir teveccüh bulunuyor. Bugün itibariyle 15'in üzerinde bir müracaat söz konusu. Seçimdeki iddiamızı her zamankinden daha güçlü sürdürüyoruz. Müracaat günü sona erdiğinde listelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Yeşil Sol Parti'yle seçime girme kararının ardından HDP'den aday adaylığı müracaatını yapan isimlerin adaylık başvurularının Yeşil Sol Parti'ye kaydırılması bekleniyor.

DEVA PARTİSİ'NDE 10 İSİM YARIŞACAK

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bingöl İl Başkanı Sinan Baylas, müracaatların bugün itibariyle sona erdiğini belirtti.

Parti olarak ilk seçimlerinin olacağını ifade eden Baylas; “Teşkilat olarak iyi bir hazırlığımız var. Kamuoyundan da ciddi geri dönüşler alıyoruz. İlk seçimimiz olmasına rağmen başvurular gayet iyi. İnşallah sandıktan da bu olumlu geri dönüşleri alacağız” diye konuştu.

Baylas, DEVA Partisi'nden Bingöl Milletvekili Aday Adaylığı müracaatında bulunan isimleri şöyle sıraladı; “Abdulmuhsin Kaya, Enver Solmaz, Fesih Zeki Mert, Mahfuz Güler, Mesut Günaydın, Mikail Kovalar, Seyfettin Sönmez, Süleyman Budunoğlu, Şefik Cadaklı, Veysel Kerem Kürüm”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE 3 BAŞVURU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, bugün itibariyle başvuru kabulünün sona erdiğini belirtti.

Başvuruların CHP Genel Merkezi'ne yapıldığını kaydeden Aktaş: “Bingöl için 3 ismin başvuru yaptığı bilgisine sahibiz. Başvurular da genel merkezden oldu. İttifak olarak girmeyi planladığımız seçim için bazı aday adayları diğer partilerden müracaat etti” dedi.

İYİ PARTİ'DE MÜRACAATLAR 24 MART'TA SONA ERECEK

İyi Parti Bingöl Merkez İlçe Başkanı Ragıp Tümen, başvuruların 24 Mart saat 17.00'da kadar uzatıldığını belirtti.

Bugün itibariyle bir başvurunun olduğunu, birkaç ismin de Cuma'ya kadar müracaat edeceğini aktaran Tümen: “Bugün, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü hemşehrimiz Tuba Solmaz hanımefendi müracaat etti. İl Başkanımız Sayın Hasan Kızılboğa'nın perşembe günü müracaat etmesini bekliyoruz. Yine birkaç ismin daha müracaatı söz konusu. Cuma akşamı aday adayı listemiz kesinleşmiş olacak” dedi.

SAADET'TE 4 BAŞVURU VAR, 3 İSİM DAHA BAŞVURACAK

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki ise başvuruların 23 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00'da sona ereceğini bildirip, bugün itibariyle 4 ismin başvuruda bulunduğunu, 3 ismin de perşembe günü müracaatını beklediklerini ifade etti.

Tiryaki: “Dört başvuru dosyasını aldık. Üç kişi de perşembe günü müracaat edeceğini bildirdi. Yarın akşam durum netleşecek. Müracaat bitiminde net sayıları ve isimleri kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

GELECEK PARTİSİ'NE 4 BAŞVURU

Gelecek Partisi Bingöl İl Başkanı Muhittin Ağırbaş da başvuruların 24 Mart saat 17.00'da kadar uzatıldığını ifade etti.

Şu ana kadar Bingöl milletvekili aday adaylığı için 4 ismin müracaat ettiğini belirten Ağırbaş: “Cuma akşamı listelerimiz kesinleşecek” açıklamasında bulundu.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDE 6 İSİM…

Yeniden Refah Parti Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, dün itibariyle müracaatların sona erdiğini bildirdi.

Bingöl için 6 aday adayının müracaatı olduğunu kaydeden Arslan: “Ayfer Barskanmay, Yusuf Bulut, Ersoy Öten, Mücahit Ayrancı, İsmail Yeter, Fahrettin Özdemir aday adaylarımızdır. Kesin aday listemiz belirlendiğinde sahaya inerek seçim çalışmalarımıza başlayacağız”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100195)
27 Mart 2023 Pazartesi 10:24
bence .hiç bir .parti.liyakata bakmaz.sanki atamalar olacak gibi geliyor bana.haydi hayitlisi.pardon merakımda soruyorum.babasi.20.yıldır bingöl ün.ayarını bozdu .bide oglunu getirmiş.insan bu kadar raahat olmaz.sanki bakın ben olmazsam olmaz.neyse insan layık oldugu.gibi .yönetiliir.degil mi. sayin degerli.hemsehrilerim.ama.bana sorarsanizz.artik .birilerinin.balata.fren ayarına gitmesi gerek.o kendini biliyor.ben bingöl adına konusmam.ama bence.senin.son demin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100137)
24 Mart 2023 Cuma 12:21
Arkadaşlar Resmen Siyasetin Bu Kirli ve Menfaat Oyunlarından Bezdim. Adam Tüm Partileri Dolaşıp : Beni Aday Yapın Diye Takla Atıyor, Zaten Sen Güvenilir ve Yetenekli Olsan Partiler Sana Teklif Eder, Nedir Bu Aymazlık.!. İnan'ın Dertleri VEKİL Olayım İtibar Görüp, EGO sunu Tatmin Etmek. Başka Akıllarından Hiç Bir Şey Geçmiyor. Mademki Hizmetkar Olacaklar Siz Hiç Gördünüzmü Seçildikten Sonra Kapınızı Çalıp , Bir İhtiyacınız Var Diyeni.!.Neyse Fazla Uzatmanın Bir Manası Yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100191)
27 Mart 2023 Pazartesi 01:10
@Misafir Kullanıcı Doğru söze ne söylenir.Al birini vur ötekine.Bende Hiç birinin zerre kıymeti yok.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın