KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Muhalefetten hükümete sert eleştiriler

Baykal: "AKP Damat Ferit hükümetine dönüyor" Bahçeli: "Erken seçimle gözdağı veriyorlar"

Muhalefetten hükümete sert eleştiriler
07 MAYIS 2008 ÇARŞAMBA 12:48
0
1026
0
AA aa
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, başta Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ve Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn olmak üzere AB yetkililerinden AKP'ye yönelik destek mesajlarına sert yanıt verdi. Baykal, grup toplantısında "AKP'yi mütareke döneminin Damat Ferit Paşa hükümetine döndürüyorlar" diyerek, şu mesajların altını çizdi:

* Türkiye AB ilişkilerinde en büyük sorun, Türkiye'ye gelip, ileri geri, onun bunun yönlendirmesi ile patavatsızca konuşan AB'li siyasilerdir. AKP'nin başı derde girdikçe onları korumacı, ancak CHP'yi suçlayıcı açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar CHP'ye zarar vermez ama AKP'yi perişan eder. Hükümeti mütareke döneminin Damat Ferit Paşa hükümetine döndürüyorlar.

* Türkiye - AB ilişkileri çok hassas bir konudur. Birileri (Artık hükümet mi olur ya da başkası mı bilmem ama) bunlara haddini bildirmelidir. Bu had bildirme işi bize bırakılmamalıdır, herkes haddini bilsin.

'BAROSSO ANLADI'
* AB Komisyonu Başkanı Barosso, 'Türkiye'de demokrasi ile laikliği yapısal olarak birlikte sürdürme olanağının olup olmadığı konusunda hepimiz tereddüde düştük' dedi. Bir süre önce de Türkiye'ye gelmişti. Demek ki, olayı daha gerçekçi değerlendirme olanağı bulmuş. O da bunu düşünmeye başladı.

* Öyle anlaşılıyor ki, Başbakan Erdoğan kendisine yeni bir yol haritası çizmiştir. Ben bu yeni yol haritasından memnunum. Anayasa değişikliği yoluyla bir müdahaleye gitmeyeceği anlaşılıyor. Herkes elbette demokratik yetkisini kullanır ama, hukuk ve anayasayı temel alan bir siyaset yapılması gerektiğini öğreniyoruz. Biz bundan mutluluk duyarız.

ERKEN SEÇİM


 MHP lideri Devlet Bahçeli AKP hakkında kapatma davası açılmasının üzerinden 52 gün geçmesine rağmen Meclis'in bir çözüm aramadığını, buna karşın iktidarın muhalefete "erken seçim"le gözdağı vermeye çalıştığını savundu. Bahçeli, iktidara meydan okuyarak, "Karar kendilerinindir, istediklerini yapmalarına mani olan da bundan çekinen de yoktur" dedi. 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan olayları da eleştiren Bahçeli, "Esef verici olaylar ve bir savaş ortamını andıran görüntüleri milletimiz hak etmemiştir. 1 Mayıs'ta işçilere karşı 'ceberrut AKP kriterlerini' uygulamıştır. Kimin ayak, kimin de baş olduğu milli vicdanda tescil edilmiştir" diye konuştu. Bahçeli diğer konularda ise şunları söyledi:

* BRÜKSEL ÇİZGİSİ: Kürtçenin resmi eğitim sistemi içine alınmasını isteyen Avrupa Parlamentosu'nun tutumu, PKK ile aynı çizgide buluştuğunu göstermektedir.

* ERMENİSTAN: Azerbaycan'ın 4'te 1'ini işgal altında tuttuğu bilinen bir gerçek. AKP hükümetinin Erivan'la ilişkileri normalleştirmek için siyasi girişimde bulunarak adeta ricacı olmasının anlaşılabilir yönü yok.

* K. IRAK: Barzani'nin resmi muhatap olarak alınması Türkmenler üzerindeki baskı ve zulmün ağırlaştırılması için Barzani'ye açık çek verilmesi anlamına gelecektir.

Sabah
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın