KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Muhtar bozan'a cevap

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün Kontrol Mühendisi Burçin Gençer, Güveçli Köyü Muhtarı Sıdkı Bozan'ın gazetelere verdiği beyanatı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Muhtar bozan`a cevap
12 AĞUSTOS 2011 CUMA 02:55
0
2650
0
AA aa

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün köylerinde yaptığı alt yapı sorununu gazeteler aracılığıyla çözülmesini isteyen Güveçli Köyü Muhtarı Bozan'a Kontrol Mühendisi Gençer, cevap verdi.
Bozan'ın beyanatının yanıltıcı olduğunu ifade eden Gençer, çalışmaların köylüler tarafından engellendiğini iddia ederek, köylülerin ikna edilmesi halinde işin tamamlanacağını söyledi.

“ÇALIŞMALARIMIZ KÖYLÜLER TARAFINDAN ENGELLENDİ”

Gençer,”Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl Merkez 17 köyün toplulaştırma işlemleri yapılmaktadır. Bu proje kapsamında Güveçli Köyü de bulunmaktadır. Güveçli Muhtarı Sıtkı Bozan gazetelere verdiği demeçte yanıltıcı bilgiler ile bizleri karalayan bilgiler ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır. Güveçli Köyü kanalizasyonu 2010 yılında yapılmış, bir kısmı foseptik çukura bağlanmış bir kısmı içinse ikinci foseptik çukuru kazısı yapılmış ve bu kanalın elemiri döşenip kalıbı bağlanmıştı. Söz konusu çalışmada Muhtarın şikayet ettiği kanal yapımında köylüler kanalın üzerine beton dökülmesine izin vermedi. Çalışmayı engelleyen köylüler boruların dereye aktığını apaçık görmekteydiler. Bizler köylünün ikna edilip gereken yerin istimlak edilmesini ve aksi takdirde zararı kendilerinin çekeceğini izah etmemize rağmen köylü ikna edilememiş ve çalışmamız engellenmiştir” dedi.

“VATANDAŞI İKNA ETSİNLER BİZ GİDİP KANALİZASYONU FOSEPTİĞE BAĞLAYALIM”

Çalışmaya izin vermeyen köylülerin ikna edilmesi hususunda Muhtar Bozan ile defalarca görüştüklerini ve çalışmanın yapılacağı yerde istimlak yapılmasını ilettikleri halde Muhtarın ilgilenmediğini öne süren Gençer,”Muhtar bize ‘Siz istimlâk edin' sözleriyle yanıt verdi. Kurum olarak bizlerin istimlâk yetkisi yok. Bizler yine sözlerimizi yineliyoruz! Muhtar gidip vatandaşı ikna etsin biz gidip kanalizasyonu foseptiğe bağlayalım. Hem kendisi kurtulur hem de biz. Bilinmesi gereken diğer bir hususta kimse yapmadığı işin parasını almamıştır. Yanlış beyanlarla kamuoyu yanıltılacağına tüm köye mani olan vatandaşı ikna etsinler bizlerde çalışmaya başlayalım” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
24.12.2025
16:57
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
Tartışmaların gölgesinde kalan Silifke Belediyespor–12 Bingölspor karşılaşmasının ardından disiplin süreci başladı; kulüp, başkan Özturan ve bir futbolcu PFDK'ya sevk edildi.
24.12.2025
16:36
Bingöl`deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.12.2025
16:34
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak harekât alanında görev yapan ve hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, memleketi Bingöl'de son yolcuğuna uğurlandı
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın