Muhtar: 'Kaymakam Bey'i biz davet ettik, konu yanlış anlaşıldı'
Gözütok Muhtarı Buketçi: 'Sayın Kaymakamımız da iyi niyet ve samimiyetiyle her köye koşmaya, talepleri karşılamaya, davetlere icabet etmeye gayret gösteriyor. Bir usul hatası düşünülebilir ama tamamen iyi niyetle gerçekleşen bir programdır.'
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Gözütok köyü Hoşek mezrasında, köy sakinlerinin kendi imkanlarıyla 100 metrelik bir sondaj çalışması sonucunda içme suyuna kavuşmaları dolayısıyla program düzenlendi. Programa Kaymakam Muhammet Güzel, İlçe Jandarma Komutan vekili Beyazıt Bestami Uyan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Muhammet Deniz, İlçe Özel İdare Müdürü Muhittin Kaya ve İlçe Orman İşletme Şefi Çetin İnan katıldı.
Programın ‘usul hatası' bakımından eleştirisel olarak haberlere yansıması üzerine Gözütok Köyü Muhtarı Abdulselam Buketçi açıklamada bulundu.
KAMUDAN TALEBİMİZ OLMADI! YANLIŞ ANLAŞILMA OLSUN İSTEMİYORUZ
Sondaj çalışmasına dair kamudan herhangi bir taleplerinin olmadığını, kendi imkanlarıyla bu suyu çıkardıklarını ifade eden Muhtar Buketçi:
“Kendimiz çalışmayı yapıp suyu çıkardık. Bu vesileyle de Sayın Kaymakamımızı köyümüze davet ettik. Kendisi de tamamen iyi niyet ve samimiyetiyle davetimize icabet etti, kaynakların sınırlı olduğu bu dönemde böylesi bir hizmeti kendi imkanlarımızla kazandırmış olmamızdan da gurur duydu, teşekkür etti. Bu vesileyle köyümüzün ihtiyaçları hususunda da istişarelerimiz oldu. Kendisi de imkanlar dahilinde tüm köylerin sıkıntılarını çözme gayretinde olduğunu belirtti. Malumunuz kaynaklar sınırlı, talepler sınırsızdır. Bölgemizde herkesin birtakım beklentileri vardır, olacaktır da. Sayın Kaymakamımız da iyi niyet ve samimiyetiyle her köye koşmaya, talepleri karşılamaya, davetlere icabet etmeye gayret gösteriyor. Bir usul hatası düşünülebilir ama tamamen iyi niyetle gerçekleşen bir programdır. Konunun özeti budur. Bu hususta yanlış anlaşılmaların düzeltilmesini istiyorum” dedi.
İlginç bir haber, bir köy halkınin kamudan talebi olamaz mı, kamu demek sadece asker polis hukuktan mi ibarettir. Niçin yanlış anlaşılma olmuş bunu anlayamıyorum. Köy halkı hizmet talebinde bulunmuş diye mi dedikodu çıkmış...!!!
Keşke Bingölonline Genç ilçesinin okullarda sözde verilen eğitimin seviyesini de gündeme getirseydiniz. Yıl boyunca kendince eğitim verdiğini sanan öğretmenler sözüm ona sendika tarafından atanan Okul Müdürlerinin okullarınızdaki durum nasıl diye bir soru sorsaydınız. Egosu tavan yapmış öğretmenlik mesleğini sıradanlaştıran eğitim camiasınıda gündeme getirseydiniz. Ülke sıralamasında eğitim ve zeka konusunda 81. durumda olan sevgili memleketiminde durumunu sorsaydınız. İyi tatiller eğitim verdiğini sanan ruhsuz eğitimciler iyi tatiller
@Misafir Kullanıcı Bir konuda haksızsın. niye diye soracak olursan genç'te okul var ama öğretmen yok. Devlete külfet oluşturmaktan baska birşeye yaradıkları yok. Asil bir mesleğini ne hale getirdiler
Herşeyi niye devlletten bekliyoruz ki. Köylünün kendi imkanları olmasa amenna. Harcamaya gelince nerde bu devlet nerde bu millet diye nara atılıyor. Üstümüz başımız o biçim arabalarımız o biçim, evlerimiz o biçim. Biz aslında hayatı bedavaya getirmeye çalışıyoruz. Devlete zerre kadar faydamız yok ama devletin gözü kulağı burda olsun. Bu ne mantık
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın