KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Muhtar köylüyü suçladı!

Dik Köyü Muhtarı Mahsum Kırçiçek, ova köylerinde yaşanan toplulaştırma mağduriyetlerine tepki gösteren köylüleri eleştirerek, köylüleri ‘karalama çalışması’ yapmakla suçladı.

Muhtar köylüyü suçladı!
24 EYLÜL 2014 ÇARŞAMBA 06:49
0
3281
0
AA aa

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce Bingöl Ovasında bulunan Garip, Kumgeçit, Dik, Gözeler, İncesu, Yeniköy, Çeltiksuyu, Sarıçiçek, Ekinyolu, Güveçli, Ormanardı ve Çayağzı köylerinde yapılan arazi toplulaştırması köylüleri mağdur etti. Çalışmalar kapsamında ovada bulunan araziler, ekim yapılamayacak kadar küçük parsellere ayrıldı.

Küçük parsellerde ekim yapamayan çiftçiler, tepkilerini dile getirmek için geçtiğimiz günlerde Dörtyol'da basın açıklaması yaparak: “Hiçbir çitçinin arazisini birleştirmemiş, yine dağınık halde bırakmış hatta daha da küçük parçalara ayırmış bulunmaktadır. Ama her nedense Ankara'daki Tarım Reformu Genel Müdürlüğü buna toplulaştırma diyebilmekte ve önüne gelen her işlemi onaylayıp Bingöl'e göndermektedir” ifadelerine yer verdiler.

2011 ve 2012 yıllarında yani askı süresince Ankara'ya gönderilen dilekçe ve itirazlara kısa sürede cevap verildiğini belirten köylüler: “Fakat üçüncü askıdan, yani 2012 yılından sonra gönderdiğimiz belki 300 dilekçeye hiçbirine cevap vermiyor. Ankara'daki Tarım Reformu yetkilileri lütfedip gazetenize bir cevap gönderebilirler mi? Yoksa 2013 ve 2014 yıllarındaki tavrı sergilemeye devam mı edecekler: en iyi cevap oralı olmamak. Eğer öyle olacaksa sayın devlet büyüklerimiz gittikleri her yerde boşuna mı, ‘burası bir hukuk devletidir', ‘köylü kardeşlerimiz bizim için çok kıymetlidir' demektedirler.” Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

MUHTARDAN KÖYLÜLERE TEPKİ

Yaşanan mağduriyete dikkat çekmek için basın açıklaması yapan köylülere tepki gösteren Dik Köyü Muhtarı Mahsum Kırçiçek, köylüleri, ‘karalama çalışması' yapmakla suçladı.

Köylülerin eleştirilerini sert sözlerle eleştiren Kırçiçek, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün Çapakçur ovasında 2010 yılında çalışma başlattığını anımsatarak, çalışmaların bu yıl bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan Yunus Kerey'i hedef alan Kırçiçek, Kerey'in 10 yıl Avrupa'da kaldığını, henüz 20 gündür köye geldiğini ve toplulaştırma çalışmalarının ne olduğunu bilmediğini savundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın